15/8/24

Ενω οι Ρουφιάνοι της Πρεσβείας σας λένε ότι ο Ζελέσνσκι σε λίγο θα φθάσει στη Μόσχα , τα Ρωσικά στρατεύματα εκκαθάρισαν το Κρουπέτς στην περιοχή του Κουρσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΧαχόλωνΟι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που άφησαν πίσω τους σε αυτόν τον τομέα έως και 90 πτώματα. Καταστράφηκαν , πέντε αμερικανικά ΤΟΜΠ «Bradley» και έξι ΤΟΜΑ

 

Οι Ρώσοι  κατέστρεψαν  μια φάλαγγα 15 τανκ κοντά στη Λούμπνα στην περιοχή Σούμι με χτύπημα ενός  Iskander-M..

Οι  προσπάθειες των Χαχόλων να καταλάβουν τους οικισμούς Varvarovka, Safonovka, Sheptukhovka, Kauchuk, Alekseevsky και Matveevka,  αποκρούστηκαν , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως και η επίθεση της 115ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Χαχόλων στο Kremyany. 

Μεγάλες απώλειες είχαν η 80η και 82η Αερομεταφερόμενες  Ταξιαρχίες των Χαχόλων που δρούν στην περιοχή του Κούρσκ. 

Η ουκρανική πλευρά έχασε σήμερα στις μάχες στο Κούρσκ   έως και 340 άτομα, 19 τεθωρακισμένα οχήματα, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, οκτώ αυτοκίνητα, πέντε πυροβόλα πεδίου, μια εγκατάσταση MLRS και δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου  ,

Συνολικά  στο Κούρσκ  οι Ρώσοι έχουν μαζέψει  περίπου 2640 πτώματα Χαχόλων και Μισθοφόρων , 37 τανκ, 55 ΤΟΜΠ  , 206 ΤΟΜΑ , 96 αυτοκίνητα, τέσσερα συστήματα αεράμυνας, τρεις εκτοξευτές MLRS, και 20 πυροβόλα.

Ο υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ, Διοικητής των ειδικών Τσετσενικών Δυνάμεων "Αχμάτ" που δρουν τωρα στο Κουρσκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 12 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκαταλειφθεί στην περιοχή Κουρσκ, και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να απομακρύνουν μονάδες από την πρώτη γραμμή και να τις «σπρώχνουν» σε αυτήν την περιοχή.

Ο Αλαουντίνοφ είπε στο Κανάλι "Ρωσία 24" ότι διαξάνται μάχες  στην περίμετρο του Αστικού Ιστού της Σούτζα. "Θα ήταν  μεγάλο λάθος να μιλάμε για «οποιαδήποτε πρωτοβουλία», των Χαχλολων", είπε. 

Ο δήμαρχος της Σούτζα , μιλόντας από το Γραφείο του διέψευσε τις πληροφορίες των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, δήθεν από το κέντρο της πόλης, ότι ο οικισμός καταλήφθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.  «Μην πιστεύετε τα Ψέματα. Η Σούτζα μας ήταν, είναι και θα είναι ρωσική», διαβεβαίωσε ο Slashchev. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ, συνταγματάρχης Alexei Kondratyev, δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη  Σούτζα  παραμένει τεταμένη, αλλά η ρωσική σημαία κυματίζει πάνω από το κτίριο διοίκησης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: