16/8/24

Η Σούτζα και η Αμμόχωστος. Με ρώτησε ένας ενημερωμένος από την Πρεσβεία τηλεθεατής «Το γίνεται στην Σούτζα»; Και απαντώ: «Οδομαχίες»

Κανείς στρατός δεν παραδίδει αμαχητί μια πόλη. Πολεμάει πολυκατοικία με πολυκατοικία. Οι Προδότες Καραμανλής Αβέρωφ και Cia προσέφεραν την Αμμόχωστο στους Τούρκους την οποία είχε εκκενώσει από τους κατοίκους το ΑΚΕΛ. 

Στον «φίλο» που «ανησυχεί» για το τι γίνεται στην Σούτζα θα απαντήσω με τα λόγια του υποστράτηγου Αλαουντίνοφ :

«Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ουκρανικών και των δυτικών μέσων ενημέρωσης στην Σούτζα, τα στρατεύματά μας εμάχοντο και κράτησαν τα ανατολικά περίχωρα και για άλλη μια μέρα και εκκένωσαν τους αμάχους».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν ενημερώνομαι από καμία πρεσβεία. Οδομαχίες σημαίνει όχι πλήρης κατἀληψη, ενώ τα ΜΜΕ ισχυρίζονται το αντίθετο!

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές που το πάνε οι Ουκρανοί. Καταστρέφουν γέφυρες, για να μην προλάβουν να φύγουν οι Ρώσοι άμαχοι και να τους χρησιμοποιήσουν μετά ως ασπίδα προστασίας. Ήδη υπάρχουν 2.000 Ρώσοι άμαχοι που δεν πρόλαβαν να φύγουν και κρατούνται ως όμηροι… Η χρησιμοποίηση αμάχων ως ασπίδα προστασίας είναι έγκλημα πολέμου. Με τέτοιες τυχοδιωκτικές ενέργειες από πλευράς Ζελένσκι, ο Πούτιν θα πρέπει να επιλέξει: ή θα θυσιάσει αυτούς τους αμάχους και θα πάρει παραμάζωμα τους Ουκρανούς, ή θα συμβιβαστεί να υπάρχει ένας ελεγχόμενος Ουκρανικός θύλακας στο Κουρσκ…