18/8/24

Τι γίνεται στο Ανατολικό μέτωπο. Η Μόσχα είναι ακόμα πολύ μακρυά για το ΝΑΤΟ και τον Ζελένσκι. 2000 τα πτώματα των Χαχόλων και των μισθοφόρων σήμερα

 Οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν πριν από λίγο  ότι ο ρωσικός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο του χωριού της Νέας Υόρκης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, για το οποίο διεξάγοντο σκληρές μάχες εδώ και εβδομάδες. Μετά την κατάληψη της Νέας Υόρκης, οι Ρωσικές  ένοπλες δυνάμεις, πλησίασαν στα περίχωρα της Νελίποβκα. 

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μετά την πτώση της Νέας Υόρκης ξεκίνησε επίθεση στο Τορέτσκ  από τρεις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές , σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα εκεί.

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτή την είδηση ακόμα

Στο Ντόνετσκ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκόψει  την κύρια οδό εφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας , τον αυτοκινητόδρομο προς Κωνστατνίνοβκα, κοντά στο Βουλεντάρ  όπου περικυκλώθηκε μια μονάδα   των Χαχόλων  και το οποίο έχει αποκοπεί από τα βορειοανατολικά.

 Ο στρατιωτικός αναλυτής Μιχαήλ Ονουφριένκο δήλωσε ότι η αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Βουλενταρ -Κωνσταντίνοβκα δεν θα έχει άμεσα δραματικές συνέπειες αφού μέχρι στιγμής, βασιλεύει στο μέτωπο σχετικά καλός καιρός και μπορεί  να χρησιμοποιηθούν χωματόδρομοι.  

Στο άμεσο μέλλον, τα συνεχιζόμενα γεγονότα μπορεί να επιτρέψουν στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να περικυκλώσουν το Βουλεντάρ  και να διασχίσουν τον ποταμό Kazenny Torets, δήλωσε.

Οι Ρώσοι πλησιάζουν το Βοντιάνε και  κατέλαβαν το   ορυχείο «Yuzhno-Donbasska No 1»,

 Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τον οικισμό Sviridonovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. 

Οι σημερινές απώλειες των Χαχόλων ,σε όλα τα μέτωπα του Ντονέτσκ ανήλθαν σε περισσότερους από 1630 καταμετρημένους νεκρούς.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ έχασαν σήμερα περισσότερους από 300 στρατιώτες, έξι άρματα μάχης, 18 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 27 τεθωρακισμένα οχήματα. Ματαιώθηκαν οι προσπάθειες των Χαχόλων να διεισδύσουν  νότια των οικισμών Alekseevskoye, Safonovka και Sheptukhovka.

 Ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ είπε στους πολεμικούς ανταποκριτές  σταμάτησε η πρόοδος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κούρσκ «Η προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει σταματήσει σε όλα τα τμήματα της συνοριακής περιοχής του Κουρσκ, όπου βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις  «Αχμάτ».  Στο μέτωπο της Σούτζα οι ειδικές δυνάμεις Αχμάτ , μαζί με τη 2η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων, τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, και το 30ο Σύνταγμα πυροβολικού, συνεχίζουν να συντρίβουν τον εχθρό. Σε όλη την περίμετρο όπου βρισκόμαστε, ο εχθρός ουσιαστικά σταμάτησε», ανέφερε ο Αλαουντίνοφ .Σύμφωνα με τον ίδιο, « ο εχθρός κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να διασπάσει την περιοχή». 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται σημαντικές απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Κουρσκ, γράφει το περιοδικό «Forbes» που σημειώνει ότι «η προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβραδύνεται σοβαρά λόγω των συνεχών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, των βομβαρδισμών πυροβολικού και των ενεδρών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. «Οι Ουκρανοί έχουν ιδιαίτερη επίγνωση της απώλειας εξοπλισμού , συμπεριλαμβανομένων ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και τροχοφόρων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Χάνουν αυτές τις πολύτιμες μονάδες σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από το συνηθισμένο», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΥΓ. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τα καναδικά  «Roshel Senator» που αιχμαλώτισαν οι Ρώσοι είχαν μέσα τα βιβλία τεχνικού ελέγχου, και πέρασαν τεχνικό έλεγχο στα τέλη Ιουλίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: