25/1/11

Μαύρος λύκος Άσπρος λύκος , όλοι οι λύκοι μια γενιά

Μπλε και πράσινοι «παπαγάλοι» στην υπηρεσία των ΑΘΕΑΤΩΝ αφεντικών τους


Το καινούριο επικοινωνιακό μήνυμα λέει, «Τι δεν κάναμε με τα €300 δις που δανειστήκαμε και τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για την Ελλάδα».Μάλιστα. Τα «300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ».Εμείς όλοι μας. Και τα λεφτά, δεν ήταν «ζωγραφιστά», αλλά τα πήραμε, εμείς, «που τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο». Και αφού, «τα πήραμε και τα φάγαμε», πρέπει , «να τα ξοφλήσουμε».

Τα καημένα τα πρόβατα της αποχής, και οι αυστραλοπίθηκοι, αυτά τα παραμύθια που τους ταΐζουν οι προπαγανδιστές αναμασούν και μετά πέφτουν σε βαθύ ύπνο, και αναζητούν τους ενόχους τα τελευταία 40 χρόνια.

Το βέβαιο είναι, ότι ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ, Αλλά ότι δανείστηκαν, ότι μας φέσωσαν, και ότι μετά έβαλαν υποθήκη την χώρα ,όπως είχαν συμφωνήσει.

Το διάστημα 2002-2010 δανειστήκαμε για να πληρώσουμε τόκους , με τοκογλυφικά επιτόκια, 100 δις ευρώ. Αυτά τα 100 δις, είναι αέρας κοπανιστός. Εάν οι τόκοι δεν ήταν «αφορολόγητοι» το χρέος θα ήταν μικρότερο κατά 35 δις.

Το 2009, πληρώσαμε από το έλλειμμα , για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των «τσαμπατζήδων», πελατών του MAFIA-TOURS, και για τις προμήθειες της γαλαζοπράσινης LAMOGIA ΕΠΕ που προμηθεύει τα νοσοκομεία, 13 δις. 45 δις δανειστήκαμε για τα δανείσουμε στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες. Περίπου 20 δις ήτα η ζημιά από το «εθνικό όνειρο των εργολάβων», τους «Ολυμπιακούς αγώνες». Οι προμήθειες των τραπεζιτών που μας δανείζουν, στο διάστημα 2002-2009 ήταν περίπου 20 δις. Όλα αυτά μαζί, μας κάνουν 200 δις. Και το χρέος, από το τρισκατάρατο και «αλόγιστο παρελθόν», την 1-1-1997 ήταν μόνο 114,7 δις ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μας «αποκάλυψε» ότι « η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 οφειλόταν κατά το 1/3 στις επιπτώσεις από την κρίση, κατά 1/3 από τα κρυφά χρέη αλλά και κατά 1/3 από την κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού».


Το ανεξόφλητο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, (περιλαµβανοµένων των προµετόχων, τιτλοποιήσεων και µετατρέψιµων οµολόγων), στο τέλος του 2003 ήταν 175.439 εκατ. ευρώ, έναντι 166.117 εκατ. ευρώ του έτους 2002.

Οι δανειακές ανάγκες το 1995 ήταν 2769 ευρώ το 1996 ήταν 2756 και το 1997 2010

Οι πρωτογενείς δαπάνεις του τακτικού προυπολογισμού ήσαν 6486 εκατ. ευρώ το 1995, 7406 εκατ. ευρώ το 1996 και 8423 ευρώ το 1997, το 2004, ήσαν 36.025 εκατ. ευρώ, 37.777 εκατ. ευρώ το 2005,και 38.154 εκατ. ευρώ το 2006.Το 2009 εκτινάχθηκαν στα 57.992 και μειώθηκαν το 2010 σε 51.679.
Επομένως ποιές ήσαν οι "αλόγιστες πολιτικές" 40 χρόνων, και η δεκαετία των 80;

Τα 200 μαύρα και αόρατα δις ,δεν περιλαμβάνουν τις μίζες της SIEMENS, και των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ούτε τους μισθούς των «κομματικών στρατών», και τις «συντάξεις Εθνικής αντίστασης». Και όλα αυτά έγιναν υπο την παρακολούθηση και υπό τις οδηγίες της ΚΟΜΙΣΙΟΝ των Βρυξελών, της ΕΚΤ, των ειδικών του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ, και των Οίκων αξιολόγησης, και με συνεχή εφαρμογή των συστάσεων για « ιδιωτικοποιήσεις».
Απλά θυμίζω .Πώληση των µετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων σε «στρατηγικό εταίρο» και συγχώνευση µε την PETROLA. Στρατηγικός εταίρος στο Καζίνο της Πάρνηθας, πώληση µετοχών του ΟΠΑΠ , Ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ, πώληση μετοχών του Οργανισµού Λιµένος Πειραιώς, Ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ και των ΚΑΕ αντι 1.552 εκατ. ευρώ μόνο.
Και συνέχισαν με την «επιτυχή» διάθεση μετοχών του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ το 2005, τη µεταβίβαση των µετοχών της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό εταίρο , με την πώληση των µετοχών της ΔΕΗ, με την εισαγωγή της ΕΤΑ και των ΕΛΤΑ στο ΧΑ με την εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που ιδρύσαν η ΚΕΔ και το ΤΠ&Δ στο ΧΑ µε την µεταβίβαση µετοχών της ΕΥΔΑΠ, σε στρατηγικό σύμμαχο.

Σπύρος Χατζάρας


Ο παπαγάλος του καθεστώτος και του Σημιτισμού ΝΚ στις 4 Μαίου 2002 ζητούσε ήδη λιγότερο κράτος

Η λύση είναι λιγότερο κράτος
* Ο κ. Λ. Παπαδήμος στην έκθεσή του ζητεί κανόνες που θα θέσουν φρένο στην αύξηση των δημοσίων δαπανών

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σάββατο 4 Μαΐου 2002

Η σημαντική συμβολή της εφετινής έκθεσης του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος στην όλη προβληματική κυβέρνησης αλλά και φορέων της οικονομίας συνίσταται στο ότι αυτή τη φορά ο κ. Λ. Παπαδήμος συνόδευσε τις συστάσεις του για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική εξυγίανση με συγκεκριμένες προτάσεις. Μεταξύ των οικονομικών κύκλων σχολιάζεται ήδη πολύ θετικά ότι η Τράπεζα της Ελλάδος σε σύγκριση με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, που συνιστά επιτροπές επί επιτροπών για να καταλήξει σε θέσεις για το φορολογικό και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, είναι πολύ προχωρημένη και έχει έτοιμα προγράμματα, ίσως επειδή το επιτελείο της είναι καλύτερο.

Ο κ. Παπαδήμος, λοιπόν, αφού επισημαίνει ότι, παρά την ουσιαστική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό του ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό, θέτοντας περιορισμούς στην αναπτυξιακή διαδικασία, γράφει: «Τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες - στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να επιτύχουν δημοσιονομική προσαρμογή μονιμότερου χαρακτήρα - έχουν στραφεί στον έλεγχο των πρωτογενών δημοσίων δαπανών θεσπίζοντας κανόνες και όρια που αφορούν π.χ. τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των πρωτογενών δαπανών και το ύψος των δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από τους κανόνες αυτούς τρεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και αξίζει να μελετηθούν περαιτέρω: α) η θέσπιση ορίων στις πρωτογενείς δαπάνες ή σε ορισμένες κατηγορίες τους, β) η συσσώρευση ενός αποθεματικού για την κοινωνική ασφάλιση, το ύψος του οποίου θα συνδέεται με τις μελλοντικές υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, και γ) η υποχρέωση ανακοίνωσης στοιχείων που αφορούν την καθαρή θέση και τις συνολικές υποχρεώσεις του Δημοσίου. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να θεωρούνται μόνιμοι και να καλύπτουν όλες τις συνιστώσες του δημόσιου τομέα και όχι μόνο την κεντρική κυβέρνηση, ενώ οι ετήσιοι στόχοι πρέπει να συνδέονται με αντίστοιχους μεσοπρόθεσμους. Η υιοθέτηση τέτοιων κανόνων σε εθνικό επίπεδο θα συντελούσε στην αύξηση της αξιοπιστίας και στη διατηρησιμότητα της δημοσιονομικής πολιτικής, με θετικές επιδράσεις στο οικονομικό κλίμα και στις προσδοκίες σχετικά με την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Οπως προκύπτει, ο κ. Λ. Παπαδήμος ζητεί κανόνες - που ήδη ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης - που θα θέσουν φρένο στην αύξηση των δημοσίων δαπανών, ενώ ταυτόχρονα θα εξαλείψουν και την ντροπή της δημιουργικής λογιστικής, που τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Πράγματι, αν ανασκοπήσουμε τις δημοσιονομικές εξελίξεις των τελευταίων λίγων ετών στη διάρκεια των οποίων επετεύχθη και το κριτήριο του Μάαστριχτ αλλά και ο όρος του Συμφώνου Σταθερότητας για μετάβαση προς πλεονασματικό προϋπολογισμό, θα διαπιστώσουμε ότι οι σημαντικές αυτές βελτιώσεις επετεύχθησαν για μεν την περίοδο 1998-2000 χάρη στα υπερέσοδα που εξασφάλισε η χρηματιστηριακή ευφορία, για δε το 2001 αλλά και για εφέτος χάρη στη θεαματική μείωση της δαπάνης για τόκους.

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές παρατηρεί: «Η δημοσιονομική προσαρμογή ως σήμερα έχει βασιστεί στην αύξηση των εσόδων και στη συγκράτηση των δαπανών για τόκους. Ωστόσο το 2001 και το 2002 η μείωση των δαπανών για τόκους είναι πιο σημαντική, ενώ ως και το 2000 η αύξηση των εσόδων ήταν αυτή που καθόριζε τις δημοσιονομικές εξελίξεις. Από την άποψη αυτή, ο προϋπολογισμός του 2002 δεν παρουσιάζει διαφορές από τα προηγούμενα έτη.

Εν τούτοις η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που βασίζεται στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των δαπανών για τόκους δεν είναι διατηρήσιμη και εν γένει δεν έχει τόσες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία όσες η προσαρμογή που βασίζεται στη μείωση των πρωτογενών δαπανών».

Ποιες είναι οι πρωτογενείς δαπάνες; Πρώτον, οι δαπάνες προσωπικού• δεύτερον, οι επιχορηγήσεις προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης• και, τρίτον, οι επιχορηγήσεις προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Πράγματι λοιπόν η συμπίεσή τους δεν είναι εύκολη αλλά όχι και αδύνατη, μια και η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει στο Δημόσιο να εξυπηρετεί τους πολίτες με όλο και μικρότερο αριθμό υπαλλήλων. Λιγότερο κράτος, λοιπόν, αυτή είναι η λύση!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=3&artid=125284&dt=04/05/2002#ixzz1C4KqiLhC

ΥΓ."Haircut" στα ελληνικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της έκανε από τώρα η Vienna Insurance Group

Στη διαγραφή της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της κατά 25% προχώρησε η Vienna Insurance Group, προβλέποντας ότι θα επιβληθεί haircut στο ελληνικό χρέος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης…
τροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου

Καθεδρικός Ιερός Ναός Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Φράγκων 19)

19.30 μ.μ. Συναυλία «…για τη ζωή»

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Καθολική Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας και την Ομάδα «Πολυπολιτισμικός Διάλογος» και είναι αφιερωμένη στις Καθολικές Αδελφές του Γαλλικού Σχολείου Καλαμαρί, οι οποίες διέσωσαν Εβραιόπουλα από τις διώξεις των Ναζί.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα J.S.Bach, D. Shostakovich, J.Williams κ.ά.

Συμμετέχουν:

Δήμητρα Καλαϊτζή-Τηλικίδου, μεσόφωνος

Μουσικό σχήμα “Salonica”

Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης (πλατεία Ελευθερίας, Λεωφ. Νίκης & Ελ. Βενιζέλου):

11:00 π.μ. Προσέλευση

11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά), Χορωδία ΙΚΘ – Ψαλμοί του Δαυίδ

11:45 π.μ. Χαιρετισμοί από:

- Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης

- Πρέσβη του Ισραήλ, κ. Άριε Μέκελ

- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη

- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη

- Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

12:15 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Mνημείο του Ολοκαυτώματος από τους:

- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

- Πρέσβη του Ισραήλ

- Εκπροσώπους αναγνωρισμένων κατά τον κανονισμό της Βουλής Πολιτικών Κομμάτων

- Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

- Εκπρόσωπο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

- Εκπρόσωπο Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης
- Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Από τις 26 Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Μηνά 13)

Έκθεση «Σύλβια-Άουσβιτς, Μπίρκεναου, Μαϊντάνεκ» με φωτογραφίες του Βίκτωρα Κοέν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00.

πηγη http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_4702.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης…
τροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου

Καθεδρικός Ιερός Ναός Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Φράγκων 19)

19.30 μ.μ. Συναυλία «…για τη ζωή»

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Καθολική Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας και την Ομάδα «Πολυπολιτισμικός Διάλογος» και είναι αφιερωμένη στις Καθολικές Αδελφές του Γαλλικού Σχολείου Καλαμαρί, οι οποίες διέσωσαν Εβραιόπουλα από τις διώξεις των Ναζί.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα J.S.Bach, D. Shostakovich, J.Williams κ.ά.

Συμμετέχουν:

Δήμητρα Καλαϊτζή-Τηλικίδου, μεσόφωνος

Μουσικό σχήμα “Salonica”

Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μνημείο Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης (πλατεία Ελευθερίας, Λεωφ. Νίκης & Ελ. Βενιζέλου):

11:00 π.μ. Προσέλευση

11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά), Χορωδία ΙΚΘ – Ψαλμοί του Δαυίδ

11:45 π.μ. Χαιρετισμοί από:

- Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης

- Πρέσβη του Ισραήλ, κ. Άριε Μέκελ

- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη

- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη

- Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

12:15 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Mνημείο του Ολοκαυτώματος από τους:

- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

- Πρέσβη του Ισραήλ

- Εκπροσώπους αναγνωρισμένων κατά τον κανονισμό της Βουλής Πολιτικών Κομμάτων

- Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

- Εκπρόσωπο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

- Εκπρόσωπο Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης
- Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Από τις 26 Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Μηνά 13)

Έκθεση «Σύλβια-Άουσβιτς, Μπίρκεναου, Μαϊντάνεκ» με φωτογραφίες του Βίκτωρα Κοέν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00.

πηγη http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_4702.html

Ανώνυμος είπε...

Εκτός όλων αυτών πρέπει να γίνει σαφές στους πιστωτές της Ελλάδας ότι θα χάσουν πολά περισσότερα αν η χώρα υποχρεωθεί να εξοφλήσει αυτά τα αεριτζίδικα λεφτά.

Συμφέρον τους είναι ένα ισχυρό δυτικό κράτος στην περιοχή και όχι μία μπανανία , παρθενώνας του πλιάτσικου και του ευνουχισμού.

Ούτε φυσικά μία μουσουλμανική περιφερειακή υπερδύναμη.

Αυτόν τον ρόλο , μόνον η Ελλάδα έχει το "υλικό" να το παίξει.

Είμαστε η Δύση, ούτε ανήκουμε , ούτε δεν ανήκουμε σε αυτήν και φυσικά δεν μας ανήκει τίποτα.

Τα εθνικά συμφέροντά μας στην περιοχή , είναι συμφέροντα της Δύσης στο σύνολο της.

Και αυτό, δεν οφείλεται ούτε σε πολιτικές επιλογές και συγκυρίες.
Δεν οφείλεται ούτε σε πολιτικές ελίτ, ούτε σε "φωτισμένους" μεγαλομανείς καθηγητές.
Ούτε οφείλεται σε συμφέροντα αυταρχικών καθεστώτων.

Όλα αυτά είναι ρευστά.

ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.


Η Δύση, στο σύνολό της, πρέπει να το αντιληφθεί αυτό κάποια στιγμή πριν είναι αργά....

Είμαστε η Δύση....και ότι σημαίνει αυτό.

Υ.Γ.
Επίσης πριν οι τοπικές ελίτ , ξεριζώσουν τα τελευταία ίχνη της αρχαιοελληνικής-δυτικής "ψυχής" από μέσα μας.

(χαιρετισμούς στην Αννούλα του Εκπαιδευτικού Χιονιά....Εγώ πάλι δεν πείθομαι ότι δεν έχεις τον νου σου στα charter schools. Μακάρι να διαψευσθώ...περί συνενώσεως ο λόγος. Βλέπεις έχω την αίσθηση ότι εσύ και ο Βαγγέλης - και πολύ άλλοι στο ΠΑΣΟΚ - πάνω από την φιλοδοξία σας δεν υπάρχει ούτε ο Θεός...πόσο μάλλον ένας Λαός και η Πατρίδα του.Και πάλι η διάψευσις όλων αυτών η ευχή μου... )

θαυμαστής των Charter School, Πτήσεων KAI TΩΝ CHARTER ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
O ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει ο Προμηθέας Αδέσμευτος

Είναι γνωστός ο ανταγωνισμός μεταξύ των ‘δεσποτάδων’, αλλά και του κατώτερου παπαδαριού για μια ‘πλούσια Μητρόπολη’ ή και για μια ‘καλή ενορία’. Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τους για να αποκλείσει ό ένας τον άλλον από το ‘ψαχνό’ φτάνει μέχρι τον αλληλοδιασυρμό κατά τον οποίο ο ένας (ο κλέφτης, ο κερατάς γιατί του τα φοράει η ατακτούλα η παπαδιά, αλλά αυτός πέρα βρέχει και παριστάνει και τον αριστερό επαναστάτη του γλυκού νερού) βγάζει τα άπλυτα του άλλου (του γνωστού στο σινάφι τους και ως Αναϊς που ανήκει στο ίδιο αδερφάτο με το δεσπότη του, του γνωστού και ως Παλόμα και καλύπτει το κουσούρι του με τον ψευτοπατριωτισμό του Καρατζαφέρη).
Γνωστό είναι επίσης το όργιο που γίνεται από τους λεγόμενους Μητροπολίτες με το προνόμιο της Ναοδομίας που τους έχει παραχωρήσει το άθλιο παπαδόπληκτο για μια χούφτα ψήφους ελληνικό γκουβέρνο, με το οποίο τους έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες πολεοδομίας και με το οποίο όλη η αγράμματη, θρησκόπληκτη και πανούργα πλουτοκρατία χτίζει αυθαίρετες επαύλεις, επειδή κάπου εκεί στην άκρη του καταπατημένου κτήματος φύτεψε ένα προκάτ και κακότεχνο εκκλησάκι με το όνομα του αγίου προστάτη της ή του Μητροπολίτη.
Είναι, τέλος, γνωστό πως τα εργαστήρια που φτιάχνουν κεριά, εκκλησιαστικά είδη, εικόνες αγρίων, εκδίδουν θρησκευτικά βιβλία και ‘βίους αγρίων’, ακόμα και ‘άγια λείψανα’ ανήκουν όλα στους μαυροφορεμένους μουλάδες μητροπολίτες και στην εκκλησιαστική μαφία.
Το κακό όμως παράγινε. Η επιθετικότητα των δεσποτάδων και των κολλητών τους παπάδων της δεσποτίας τους, φυτεύουν ένα, δύο και τρία αυθαίρετα εκκλησάκια στους χώρους των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς να ζητήσουν την άδεια των διοικήσεων των νοσοκομείων και φυσικά με τη μαφιόζικη συνεργασία κάποιων ‘παραγόντων από τα μέσα’ των νοσοκομείων.
Στήνουν λοιπόν ένα εκκλησάκι 5-6 τετραγωνικών μέτρων, βάζουν μέσα καμιά δεκαριά φωτοτυπημένες εικόνες, δυό-τρία μανουάλια, καμιά δεκαριά κουτιά κεριά, ένα παγκάρι διαφάνειας με ένα χρηματοδέκτη καλά κλειδωμένο, αφήνουν για τους αφελείς πιστούς και ένα τηλέφωνο του παπά και κάποια ενημερωτικά φυλλάδια, για το πότε βρίσκεται ο παπάς στο εκκλησάκι, για ευχές και δεήσεις υπέρ των πασχόντων ασθενών τους και η χρυσοφόρα επιχείρηση αρχίζει να δουλεύει με τη βοήθεια κάποιας πιστής από ‘τα μέσα του νοσοκομείου’ ή από τη γειτονιά.
Η εκμετάλλευση του πόνου και ο Φόβος του θανάτου ήταν πάντα η ασφαλέστερη πηγή πλουτισμού όλων των εκκλησιών και όλων των εξουσιών.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Κατι αναφορικα με την καταληψη ενος δημοσιου κτηριου απο 300 "πολιτισμικους εμπλουτιστες" της ρατσας μας.

Το διηγημα του Κιπλινγκ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ειναι μια αλληγορια του ποια θα ειναι η τραγικη καταληξη ενος εθνους οταν επιτρεψει σε αυτους τους εισβολεις-εποικους να θεωρησουν τον εαυτο τους ισοτιμα μελη. Απο τη στιγμη που θα διωξουν τον φυσικο τους φοβο γινονται ανεξελεγκτοι. Οπως ειχει τονισει ο Αλμπερτ Σβαιτσερ, απο τη στιγμη που θα τους σεβαστεις θα στραφουν εναντιον σου να σε ανατρεψουν. Αυτο απο καποιον που περασε ολη του τη ζωη του μαζι τους...

Ειναι αδυνατο για τους λαθρο-εποικους να ασκησουν αυτοελεγχο, και οταν τους αφαιρεσεις το φοβο θα ειναι αδυνατο να ελεγχθουν και να περιοριστουν. Σε συνδυασμο με την επερχομενη οικονομικη καταρευση, ειναι κατι παραπανω απο προφανες οτι ανοιξαμε τις πυλες της κολασεως...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αυτές τις μέρες αυτή η άθλια ιστορία επαναλαμβάνεται με στόχο το Αττικό Νοσοκομείο, στο οποίο υπάρχει ήδη ένα αυθαίρετο εκκλησάκι. Ο δεσπότης Νικαίας με το έτσι θέλω έστησε κι’ ένα δεύτερο γιατί είδε πως εκεί ‘υπάρχει παντεσπάνι’. Μια όμορφη μέρα έστειλε το εκκλησάκι φορτωμένο σε ένα τεράστιο γερανό και το εγκατάστησε σε θέση δικής του επιλογής. Ταυτόχρονα γέμισε το νοσοκομείο με έγχρωμες πλαστικοποιημένες ανακοινώσεις με τις οποίες διαλαλεί το ‘χριστιανικό πανηγύρι’ που θα κάνει στις 30 Ιανουαρίου 2011, εγκαινιάζοντας το αυθαίρετο και το οποίο «θα λαμπρύνει με την παρουσία του», όπως γράφει ο ίδιος ο αδέσποτος δεσπότης. Περίεργο είναι όμως το γεγονός πως το προσωπικό ασφαλείας εισόδου δεν ζήτησε ενημέρωση από τους ‘εισοδιστές’, αλλά ούτε ενημέρωσε και τη Διοίκηση για την εισβολή των αγρίων. Ακόμα πιο περίεργο παραμένει το γεγονός πως το κατά τα άλλα δραστήριο ‘Σωματείο’ του Νοσοκομείου δεν έκανε καμιά διαμαρτυρία. Για τη σιωπή των γιατρών, των ‘επιστημόνων’ που σπούδασαν και βιολογία, δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει γιατί ο αδέσποτος δεσπότης τους συγχωρεί τις φακελοαμαρτίες και φορτώνει τα ‘ανθρώπινα’ λάθη τους στο ‘θέλημα του θεού’.
Από τη Διοίκηση όμως του Νοσοκομείου περιμέναμε άμεση αντίδραση προς δυό κατευθύνσεις. Τη μια να ξηλώσει αμέσως το τερατούργημα του αυθάδη δεσπότη και την άλλη να ξηλώσει όλους εκείνους τους παράγοντες του νοσοκομείου που λειτούργησαν σαν τσιράκια και συνεργοί του μουλά Νικαίας.
Αλήθεια ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου στα όρια του οποίου βρίσκεται το Αττικό Νοσοκομείου τι λεέι για τα γεγονότα αυτά; Ο υπουργός υγείας έχει ενημερωθεί, γιατί αν δεν ξέρει τι γίνεται στη δική του ‘επικράτεια’, τότε κάτι πρέπει να υποθέσουμε, αλλά κι’ αν ξέρει και σιωπά τότε είναι ο ηθικός αυτουργός της φονταμενταλιστικής αυθαιρεσίας του αδέσποτου δεσπότη.
Κι’ εσύ Λαέ «ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» που ξεπερνάς όλα αυτά τα αίσχη με μια μπύρα στο χέρι (που την κόψανε κι’ αυτή), μια πολυδιαβασμένη αθλητική εφημερίδα κι’ ένα μάτς στην τηλεόραση το Σαββατοκύριακο, πότε θα σκεφτείς τα παιδιά σου και πότε θα «γυρίσεις μονομιάς για να ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»;

Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 29η Μαρτίου είναι η 89η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το   Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 277 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  1430.  Η ά...