15/1/11

Παραμύθια και φούμαρα του Αλαφούζου

Μας έπνιξε στο Αλαφουζόλ η Public Issue που βρήκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπερνε στις εκλογές εάν γίνονταν τώρα 38,5%. Μόνο στον ύπνο τους και μόνο με την απόχη στο 50% και βάλε. Το 56% , την έχει πάρει χαμπάρι και θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών .

Εκτός από το 38,5% του ΠΑΣΟΚ, το σύστημα των αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Διακυβέρνησης επιθυμεί να λάβουν, η ΝΔ 30,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Το «κόλπο» που μας περιγράφουν, θέλει στη βουλή 7 κόμματα, και «οικουμενική» χωρίς τον Σαμαρά και το ΚΚΕ. Η «έρευνα» καταγράφει την «ισχυρή τάση» στην «κοινή γνώμη» για μία «οικουμενική κυβέρνηση». ( 21%), η δεύτερη επιλογή ,(16%) θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το 12 % αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ, το 7 %, συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, το 5% Αυτοδύναμη ΝΔ, το 3% συνεργασία ΝΔ – ΛΑΟΣ και το 2% κυβέρνηση τεχνοκρατών , που πια δεν «παίζει».
Παρόλα αυτά ο Γιαννάκης (Αλαφούζος) μας λέει ότι μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 9% για την αντιπολίτευση, ενώ το 63% εκτιμά ότι ούτε η κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ είναι καλύτερη για τη χώρα.
Ο Πινόκιο θεωρείται «καταλληλότερος» από το 41% των ερωτηθέντων, (παραπάνω από το 38,5% του ΠΑΣΟΚ), έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά ενώ το 37%, λέει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Παρά το ότι το 63% δεν θέλει ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, το 69% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και το 60% Παπανδρέου –Σαμαρά. Εκλπηκτικό!!!! Αλλά όλα γίνονται με δυο φούχτες αλαφουζόλ.
Παρά τα αλαφουζόλ που δώσανε από τα κανάλια, καταγράφηκε η γενική δυσφορία των ερωτηθέντων για την κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Μόνο το 20% τωψν αυστραλοπιθήκων δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Στις «θετικές γνώμες», το project Papandreou έχει μόνο 33%, αλλά παρά το ότι δεν τον θεωρούν «καλό άνθρωπο», το 41 % τον θεωρει «καταλληλότερο», ενώ το 37% θεωρεί τον Σαμαρά «καλό άνθρωπο», αλλά «ακατάλληλο».
Ο Σκάι και η Public Issue λένε στον κόσμο να είναι απαισιόδοξος
για το μέλλον της χώρας, και να ανησυχεί για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς, διότι έρχονται απολύσεις μετά τις εκλογές.
Το 84% των στελεχών του Αλαφούζου προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σαν αντίδραση στα μέτρα λιτότητας .


Σπ.Χ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΑ), ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΑΤΡΙΑ»
και η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ Με θέμα «Η αναγκαιότητα του Αγώνα της ΕΟΚΑ, η υπονόμευσή του από την ηγεσία του ΑΚΕΛ και τους συνοδοιπόρους της και οι καταστρεπτικές συνέπειες του ανολοκλήρωτου οράματος της Ένωσης»
ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της Μονογραφίας για τον Διγενή του κ. Σταύρου Καρκαλέτση

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, ώρα 7.00 μ.μ. Ξενοδοχείο «ΚΟΥΡΙΟΝ» ΛΕΜΕΣΟΣ
Επικοινωνία: Τηλ.: 25746040, 22769660, 99440041 info@antistasi.org www.antistasi.org
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΗΜΕΡΙΔΑ...

7.00-7.30
Εισαγωγή – κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Συγγραφέας, Εκδότης
Χαιρετισμός εκ μέρους των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59
Προσφώνηση – κ. Κρίνος Ζ. Μακρίδης, Πρόεδρος ΚΕΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
κ. Πέτρος Στυλιανού, Πρόεδρος Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
7:30-8:00
κ.Θάσος Σοφοκλέους, Πρόεδρος Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59
«Η αναγκαιότητα του Αγώνα της ΕΟΚΑ»

8:00-8:30
κ. Τάσος Δημητρακόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών
«Οι ολέθριες εθνικές και γεωπολιτικές συνέπειες της μη ολοκλήρωσης του Ενωτικού Οράματος»

8:30-9:00
κ. Οδυσσέας Διομήδους, Νομικός- στέλεχος ΚΕΑ
«Η υπονόμευση του Αγώνα της ΕΟΚΑ και του οράματος της Ένωσης από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, την πλουτοκρατία και την Καραμανλική δεξιά»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΟΣ
9:00-9:30
κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
Παρουσίαση της Μονογραφίας για τον Διγενή του Σταύρου Καρκαλέτση
κ. Σταύρος Καρκαλέτσης, Ιστορικός-Συγγραφέας
«Η ιστορική μορφή του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
9:30-10:00
– κ. Παναγιώτης Κλεοβούλου, Δικηγόρος, Στέλεχος ΚΕΑ
«Ο ρόλος τουΠατριωτικού Κινήματος στον Αγώνα της Εθνικής επιβίωσης»

10:00-10:30
Συζήτηση
«Όλβιος όστις της Ιστορίης έσχε μάθησιν»
Ευριπίδης
Επειδή τα ιστορικά διδάγματα δίνουν διέξοδο στο παρελθόν να ζει μέσα από το παρόν και να σηματοδοτεί το μέλλον, Επειδή η Ιστορία είναι φως και φάρος, είναι παράδειγμα, είναι θαυμασμός του σήμερα προς το χθες και φρονηματισμός του σήμερα από το χθες,
Επειδή στην Ελληνική Ιστορία το ηρωικό πνεύμα γεμίζει τις σελίδες και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κερδίζεται η Ελευθερία, Επειδή οι σημερινοί εφιάλτες θέλουν να ναρκώσουν το λαό με την ευμάρεια και τον καταναλωτισμό και επειδή θέλουν να αποστειρώσουν την ιστορική μας μνήμη και παραχαράσσοντας την Ιστορία να αμαυρώσουν τον θρύλο και να αναδείξουν το μίασμα,

Επειδή σήμερα, η μελέτη του ένδοξου χθες προκαλεί θλίψη και απόγνωση για το μέλλον,
ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!
ΤΟ ΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!»

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η προπαγάνδα του Αλαφούζου.
Στο τέλος δεν θα χρειάζονται εκλογές. Θα βγάζει αποτελέσματα αυτός με "δημοσκοπήσεις".