5/11/12

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (Ρεπορτάζ Στυξ)

Τώρα φαίνεται γιατί την κοπάνησε ο Ράπανος

Μέχρι και παράταση ζωής μερικών μηνών στα Ταμεία των δημοσιογράφων, υπόσχεται τώρα ο Στουρνάρας για να περάσει τα μέτρα θανάτου της ελληνικής κοινωνίας που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Την ίδια ώρα «Βήμα» και «Καθημερινή» τα δίνουν όλα για να στηρίξουν τον καθηγητή τους.Κυρίως όμως για να περάσει στον κόσμο δήλωση του γνωστού οικονομολόγου Β. Ράπανου να λέει για τον Στουρνάρα οτι «είναι καλός τεχνοκράτης αλλά πρέπει να τον στηρίξουν τα κόμματα για να φέρει σε πέρας τη αποστολή που έχει αναλάβει».
Δεν μοιάζει διόλου τυχαίο ότι τα δημοσιεύματα αυτά ακολουθούν μετά τη συνάντηση Στουρνάρα με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομίας. Σ' αυτήν, παρουσίαζε τον ΕΟΠΥΥ "παράδεισο" και το μνημόνιο "αναγκαίο", για να εισπράξει την απάντηση από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη: «Τώρα φαίνεται γιατί δεν θέλησε να παραμείνει υπουργός ο Ράπανος και ανέλαβες εσύ την δουλειά…»
 Οι εξελίξεις τις τελευταίες τρείς μέρες, μετά το στραπάτσο της Τετάρτης στη Βουλή, είναι ραγδαίες. Όλα αποσκοπούν στη προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου και των τριών εταίρων να περάσουν τα μέτρα σε ένα νόμο 400 σελίδων και βέβαια να εκβιασθούν πρόσωπα και καταστάσεις για να εξασφαλισθεί όπως–όπως, πλειοψηφία βουλευτών (μέχρι στιγμής δεν υπερβαίνει τους 152) στην ψηφοφορία για το εξάμβλωμα που κατατίθεται στη Βουλή.
- Η ξαφνική επικοινωνιακή επίσκεψη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομίας το απόγευμα της Κυριακής
- Η επικοινωνιακή καταιγίδα από παράθυρα και κονδυλοφόρους.
-Το πολιτικό μασάζ στους βουλευτές που διαφωνούν
-Η ανακάλυψη προνομιούχων και τρωκτικών σε όσους λένε όχι.
Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας απεργούν πάλι οι δημοσιογράφοι με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, με κύριο αίτημα να μην επανέλθει η διάταξη που διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Την Πέμπτη το απόγευμα πάντως υπήρξε και συνάντηση αντιπροσωπείας των δημοσιογραφικών ενώσεων και με τον γενικό γραμματέα της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να ψάχνουν για οδό προσωπικής διαφυγής, μέσα από μια μετάθεση της ημερομηνίας ένταξης των δημοσιογραφικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. Μόνο που το ίδιο αναζητούν Στουρνάρας και Σία, για να περάσουν το νόμο με τον οποίον εκτελούν τη ελληνική κοινωνία.
Ένα είναι βέβαιο μόνο αν έχουν απέναντι τους όλοι τους, όχι μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά και τους βουλευτές-δημοσιογράφους, ίσως νοιώσουν τι τους περιμένει από εδώ και πέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να το αισθανθούν.Αλλά αισθάνονται αυτοί;Είναι σίγουρα άνθρωποι,ή απλώς ανθρωπόμορφοι;

Ανώνυμος είπε...

Η αξιοθρηνητη καταντια των μαλθακων δανων πολυφυλετιστων...

και η αστυνομια σκεψης που εχουν επιβαλλει οι ξενοι κατακτητες της με τις ευλογιες της και εκει εγχωριου μαλακιας εις τον εγκεφαλον...

http://redskywarning.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...