16/11/12

Όλα του γάμου δύσκολα και η δόση γκαστρωμένη

Σήμερα ήταν να χρεοκοπήσουμε αφού τελείωναν τα «ταμειακά διαθέσιμα». Αλλά έκαναν ο Σαμαράς και ο Θεός το θαύμα τους. (προσωρινά). Άντε πάμε για την επόμενη.

 «Όλα είναι ανοικτά, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα με την Ελλάδα», είπε η Κριστίν. Δηλαδή το «ελληνικό πρόβλημα», μαζί και η δόση εξακολουθούν να παραμένουν στον αέρα. Ο σακάτης είπε ότι την Τρίτη θα πρέπει να καταλήξουν σε αποφάσεις για την κάλυψη του «χρηματοδοτικού κενού» της Ελλάδας και τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους, και Κριστίν θα φύγει βιαστικά από τη σύνοδο της ASEAN στην Καμπότζη, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό συμφώνησε στο Βερολίνο καταρχήν με την Ανγκελα, να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα. Αυτά τα είπαν και πολλοί άλλοι. Επί του πρακτέου ουδέν.
Το ΔΝΤ, δηλαδή η Ουάσιγκτον, τα Κεντρικά, επιθυμεί να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ώστε να είναι βιώσιμο. «Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020» λέει το ΔΝΤ που απειλεί να αποχωρήσει από την τρόϊκα και να πάψει την χρηματοδότηση των χρεών της Ελλάδας. Η γερμανική πρόταση είναι να μετατεθεί για το 2022 ο στόχος μείωσής του χρέους στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ. Μέχρι να καταλήξουν οι λογιστές ο κάθε ένας θα λέει τη γνώμη του. Στο τραπέζι υπάρχουν προτάσεις για μείωση των επιτοκίων και παράταση της αποπληρωμής των δανείων. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, που ακούει καλά στα αμερικανικά είπε ότι το ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους που κατέχουν τα κράτη δεν είναι ελκυστικό αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξετάσουν και αυτή τη λύση, ο Φιλανδός Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν είπε ότι η λύση στο υπέρογκο χρέος της Ελλάδας θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων χωρίς να αλλάζει όμως το συνολικό ποσό των οφειλών της χώρας, ενώ ο Λικ Κοέν, του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ υποστήριξε ότι η διαγραφή μέρους του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις λύσεις που εξετάζονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ-ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΤΜ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ?ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ?

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...