14/11/12

¨Έπεσε ο λαθρονόμος

Αντισυνταγματικές η αυτόματη ιθαγένεια σε αλλοδαπό λόγω γέννησης στην Ελλάδα και φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο και η συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές Πηγή http://syntagmagr.blogspot.com/2012/11/blog-post.html Ο Δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Ανδριόπουλος με την αίτηση, που είχε υποβάλει στις 05.08.2010 στο ΣΤΕ ζητούσε την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων και των συναφών πράξεων αναφορικά με την αυτόματη απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, καθώς και αναφορικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010
Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είχαν υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ Γιάννη Ραγκούση προς εφαρμογή του Ν.3838/2010, που είχε ψηφιστεί το Μάρτιο του 2010 στη Βουλή των Ελλήνων: α) από βουλευτές του ΠαΣοΚ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι είτε βουλευτές του ΠαΣοΚ είτε έχουν εκλεγεί βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και β) από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι εκλεγμένοι βουλευτές είτε με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είτε με τη ΔΗΜΑΡ Η αίτηση είχε κριθεί αρχικά από το Δ' Τμήμα (7μελής σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση του την είχε κάνει δεκτή και ως προς τα 2 της σκέλη: Με σχετική πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 1 κατά) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αυτόματης απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο. Με απόλυτη πλειοψηφία (7 ψήφους υπέρ) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010 Εν συνεχεία λόγω συνταγματικής επιταγής, που προβλέπει, ότι όταν κρίνεται από Τμήμα Ανωτάτου Δικαστηρίου διάταξη νόμου αντισυνταγματική, τότε παραπέμπεται υποχρεωτικά η υπόθεση στην Ολομέλεια του οικείου Δικαστηρίου, συζητήθηκε εκ νέου η αίτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 02.12.2011.Το αποτέλεσμα της κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψης της Ολομέλειας «δημοσιεύτηκε κατά αποκλειστικότητα από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Σε αναμονή της δημοσιεύσεως της αποφάσεως της Ολομέλειας και με επιφύλαξη των πληροφοριών, που διαρρέουν τα ΜΜΕ για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης, η διατήρηση της υπ' αριθμόν 350/2011 απόφασης του Δ' Τμήματος από την Ολομέλεια επιφέρει τις ακόλουθες συνέπειες: 1. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ή ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από το 2010 και εντεύθεν, καθώς ακυρώνεται η σχετική υπουργική απόφαση, που παρασύρει όλες τις αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως συναφείς πράξεις. 2. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010 στα εκλογικά τμήματα όλων των Δήμων, που συμμετείχαν αλλοδαποί στους εκλογικούς καταλόγους μόνοι τους ή με Έλληνες Δημότες. ΠΡΟΣΟΧΗ στην παραφιλολογία κάποιων ΜΜΕ, ότι η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, διότι η απόφαση ακυρώνει πράξεις του 2010 και όσες συναφείς έπονται από τότε έως σήμερα και στο μέλλον. Οι ιθαγένειες που έχουν απονεμηθεί με τους ανωτέρω τρόπους είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να ανακληθούν και οι Δημοτικές Εκλογές 2010 πρέπει να επαναληφθούν στα εκλογικά τμήματα, όπου έγινε χρήση εκλογικών καταλόγων αλλοδαπών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι οχι να μην επαναληφθουν και οι βουλευτικές οπου ψηφισαν παρανομως μεταναστες? Απ' οτι ακουσα η εκλογη του Λοβερδου στο περιστερι εγινε με καρβανια μεταναστων. γι' αυτο βγηκε και 1ος απο το ΠΑΣΟΚ στη β Αθηνας.....

gryphon είπε...

Δέν προσφερεται για πανηγυρισμούς καί εφησυχασμό τό θέμα.
Η παγια επιδιωξη καιτης νδ και του πασοκ και του συριζα και της δημαρ και κυριως των αθεατων (οπως σωστά τους αποκαλεις) εντολεων τους ειναι πληρης εθνολογικη αλλοιωση των κατοικων της Ελλαδος και δεν προκειται να τα παρατησουν ετσι ευκολα.
Ειχα ακουσει προ καιρο αυτον τον Αθανασίου σε ραδιοφωνικη συνεντευξη στον Χατζηνικολαου και ο τυπος έλεγε διαφορα περίεργα.
Ηταν σαν να ακους καποιον του συριζα η της δημαρ η τον αντρα της Κασιμη τον Χριστοπουλο τής "ενωσης"....
Μην αμφιβάλλετε.Κατι κακο για την Ελλαδα θα μεθοδευσουν και με τον καινουργιο νομο που θα καταθεσουν και απαιτειται εγρηγορση.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαφοροι ανθελληνες, εθνοπροδοτες και λοιποι, που κανουν κατα καιρους τον υπουργο, τον πρωθυπουργο κλπ.γιατι ειναι ανικανοι προς οποιαδηποτε αλλη εργασια, ως αγραμματοι που ειναι, δεν εχουν βεβαιως διαβασει τους αρχαιους Ελληνες συγγραφεις.
Γραφει ο Αριστοφανης στο εργο του "Περι Αγαθωνος":
Τον αγαθον ανδρα τριων δει μεμνησθαι, οτι ανθρωπων αρχει, οτι κατα νομον αρχει(!), οτι ουκ αει αρχει(!!!).
Φανταζοταν ο Ραγκουσης, οταν ηταν παντοδυναμος, οτι θα κατεπιπτε ο λαθρονομος;

ΥΓ1:Τζαμπα βγαλανε το DVD της Αλεξανδρατου, που διακινησανε εκεινες τις ημερες αν θυμαστε κυριε Χατζαρα.
ΥΓ2:Οταν ψηφιζοταν ο λαθρονομος εκαναν,τυχαια διαλεξαν την ημερα, και οι συναδελφοι σας απεργια για να μην υπαρχουν ειδησεις.
ΥΓ3:Αγαθων: τραγικος ποιητης του
5ου αιωνος προ Χριστου.