3/11/13

Η Κυριακή του Σκορδά

Η αργία της Κυριακής του Θεού καθιερώθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο με  Διάταγμα  που εκδόθηκε το 321 μ.Χ.
Στην σύγχρονη Ελλάδα, το κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου στου Γούδι το 1909, στο πλαίσιο της συμμαχίας με τις «συντεχνίες», επέβαλε την αργία της Κυριακής στην, Αθήνα τον Πειραιά και τον Βόλο για ορισμένα επαγγελματα.
Η γενική αργία της Κυριακής επεβλήθη στο νέο ελληνικό κράτος από τον «φασίστα» Ιωάννη Μεταξά   και καταργήθηκε από σήμερα.

Ο πονηρούλης ασφαλιστικός υπάλληλος, ο Θανασάκης, πέρασε τον «εκσυγχρονισμό» των εβραίων αφεντικών του και κατάργησε την αργία της Κυριακής. Τα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα πολυκαταστήματα σήμερα ήσαν ανοιχτά.
Πάντως εμείς, σε όποιο άνοιξε δεν πρέπει να λέμε ούτε καλημέρα.

Όπως είπε ο πατροΚοσμάς ο Αιτωλός :

«Ἐκεῖνο τό κέρδος, ὁποῦ γίνεται τήν Κυριακήν, εἶναι ἀφωρισμένο καί κατηραμένο, καί βάνετε φωτιά καί κατάρα εἰς τό σπίτι σας, καί ὄχι εὐλογίαν. Ὅθεν, ἀδελφοί μου, διά νά μή πάθετε κανένα κακόν, μήτε ψυχικόν μήτε σωματικόν, ἐγώ σᾶς συμβουλεύω νά φυλάττετε τήν Κυριακήν, ὡσάν πού εἶναι ἀφιερωμένη εἰς τόν Θεόν».

ΥΓ. Στην Πάτρα έγινε χαμός με το Πράκτικερ που άνοιξε στις 09.00.
Κάποια καθάρματα με το ψευδώνυμο "Πρωτοβουλία Εμπόρων Πάτρας" πλήρωσαν και δημοσίευσαν ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πρωτοβουλία Εμπόρων Πάτρας"; Συριζα-εκμ μου μυρίζει...

Ανώνυμος είπε...

pacΚανείς να μην ξαναψωνίσει από τα καταστήματα που θα ανοίξουν τις Κυριακές! Ούτε να περάσει άλλο από εκεί. Να προτιμάμε τα καταστήματα που θα σεβαστούν την Κυριακάτικη αργία.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...