16/3/14

Διαδηλώσεις εκτός Κριμαίας

Στο λιμάνι της Οδησσού 20.000 πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας , της Ρωσίας και της Κριμαίας με τα συνθήματα «Δημοψήφισμα », « Πρώτα η Κριμαία μετά η Οδησσός», «Ουκρανία και Ρωσία μαζί», «Stop στο Ναζισμό», « Η Οδησσός είναι ρωσική» κλπ, κλπ.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν νέα συλλαλητήρια με αίτημα το δημοψήφισμα για την «αποκέντρωσης της εξουσίας», για «να γίνει επίσημη γλώσσα η ρωσική», και για να αποφας΄σιει ο λαός για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, και το ΔΝΤ. Ο ηγέτης του κινήματος «Λαϊκή Αλτερνατίβα» που οργάνωσε τη συγκέντρωση Αντόν Νταβιντένκο κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην πορεία προς το δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα για να απαιτήσουν να γίνουν οι εορτασμοί για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Οδησσού από τους Γερμανούς στις 10 Απριλίου.

Στο Χάρκοβο συγκεντρώθηκαν περίπου 5000 διαδηλωτές που άπλωσαν μια ρωσική σημαία 100 μέτρων και ζήτησαν την ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας , και καθεστώς δεύτερης επίσημης γλώσσας για τη ρωσική. Οι Διαδηλωτές στο Χάρκοβο έκαναν πορεία προς το ρωσικό προξενείο και επέδωσαν ψήφισμα για την προστασία των δικαιωμάτων τους .

Στο Ντονιέτσκ οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση προς τη Ράντα (Βουλή) για να ρίξει την ψευδο- κυβέρνηση Γιάσενιουκ και κατέλαβαν το γραφείο του εισαγγελέα . Στο Κίροφ συγκεντρώθηκαν περίπου πέντε χιλιάδες διαδηλωτές κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης Γιάσενιουκ .

ΥΓ. Ο σιεντολόγος Γιάσενιουκ το Σάββατο στο ΣΑ του ΟΗΕ στην ΝΥ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τις διαδηλώσεις τις κάνουν μεταφερόμενοι Ρωσοι προβοκάτορες, και ότι για το λόγο αυτό στα συνοριακές διαβάσεις εάν οι υπάλληλοι κρίνουν ότι πρόκειται για προβοκάτορες απαγορεύουν την είσοδο στους Ρώσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...