22/3/14

Εδώ οι Ελληνοαμερικανοί Κροίσοι

Η «παλαιοτέρα» της Νέας Υόρκης, βρήκε ότι οι πενήντα πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί έχουν περιουσία αξίας 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στον κατάλογο, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Οικογένεια Χασιώτη - Λίλυ Χασιώτη-Μπέντα, Τζον Κατσιματίδης, Τζον Πολ Ντετζόρια, Τζορτζ Αργυρός, Μάικλ Τζαχάρης, Πίτερ Πίτερσον, Τζορτζ Λογοθέτης, Ντιν Μητρόπουλος, Ευστάθιος Βαλιώτης, Αλεξ Σπανός, Κώστας και Τομ Καρτσώτης, Τεντ Λεόνσης, Τζον Κάλαμος, Τζορτζ Μάρκους, Τζορτζ Μπεχράκης, Γιώργος Σακελλάρης, Τζον Παγιάβλας, Πίτερ Αγγελος, Τζον Παπατζόν, Σωτήριος Βαχαβιώλος, Βασίλειος Σταυρόπουλος, Ευάγγελος Τσακόπουλος, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, Ανδρέας Λιβέρης, Τζον Λυκουρέντζος, Τίνα Φέι, Τζέιμς Γιαννόπουλος και Ρίτα Γουίλσον.

Τους Andrew N. Liveris,   George Sakellaris και George M. Logothetis τους ξέρουμε και από την ομάδα των «Κροίσων» της Hellenic Initiative Inc. που δώσανε για τους φτωχούς στο ελλάντα 650.000 δολάρια.
Ο κροίσος της Hellenic Initiative Inc , Harry Wilson μπορεί να έχει σχέση με τη Ρίτα Γουίλσον της λίστας.
Τα άλλα παλικάρια της της Hellenic Initiative Inc, οι «Κροίσοι» Dean Dakolias, και George Stamas δεν φαίνεται αν είναι στους 50, στους οποίους πάντως δεν είναι οι «Ελληνάρες» της Hellenic Initiative Inc, Muhtar Kent και George David της Coca-Cola, και οι Dennis Mehiel και Alexander Navab. Ο Father Karloutsos πάντως δεν είναι Κροίσος αλλά ο «πνευματικός» της Hellenic Initiative Inc .

Τον Ελληνοαμερικανό μεγιστάνα Πίτερ Άντζελος και τον γιό του Τζον Άντζελος, του είχαμε μάθει από τον κ. Νίκο Νοτιά, που ήθελε να τους φορτώσει την ΑΕΚ.

Στον κατάλογο του «Ethnikos Kirix» δεν αναφέρονται πάντως οι δισεκατομμυριούχοι Αρτέμης Σωρρας και Μανώλης Λαμπράκης , ούτε ο Μπομπ Κοζώνης που παραλίγο να αγοράσει και αυτός την ΑΕΚ.

Πάντως, παρά τα «μύρια» των Κροίσων, η Ψωροκώσταινα και ο ελληνικός λαός θα πληρώνουν 17.000 δολ για τα...αεροπορικά εισιτήρια 18 ευζώνων και 3 αξιωματικών της προεδρικής φρουράς, που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση Καρνάβαλο, στο Μανχάτταν στις 30 Μαρτίου. Η «εθνική» παρέλαση Καρνάβαλος με παρελαύνοντες και θεατές περί τα 10-12.000 άτομα αφήνει και κέρδος (από τους σπόνσορες) στην Ομοσπονδία του ''γκέττο'' της Αστόρια από 120 ως 150.000 δολ. Τον μισό προϋπολογισμός της διοργανώτριας Ομοσπονδίας.

Επειδή η «παλαιοτέρα» της Νέας Υόρκης μας λέγει ότι «οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο» , στους ομογενείς, άνδρες και γυναίκες, που λόγω της μεγάλης οικονομικής επιτυχίας τους συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των «50 πιο πλούσιων ομογενών», λέγω και εγώ. "Μπράβο", λουμιδη, αυτός είναι καφές»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...