23/3/14

Πάρε κόσμε!

Απολύσεις στη ζούλα διότι πήξαμε στο πλεόνασμα

  του Σπύρου Χατζάρα

Λίγο πριν την ανοίξουν οι κάλπες, η «Νέα Ελλάδα» του φον Αντωνάκη , για να κρατήσει 
  την «ελπίδα της κοινωνίας», θα δώσει «εφάπαξ εκλογικό επίδομα», από 350 ως 450 ευρώ σε 400.000 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων, σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους
ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΟΓΑ, σε 230.000 άνεργους και ανάπηρους, και σε περίπου 60.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς , λιμενικούς και πυροσβέστες , για να ψηφίσουν «περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» και να μην επιτρέψουν στον «λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό» να πλήξουν «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Θα πάρουμε και 10 δις δόση, από το «Ουρογκρούπ» την πρωταπριλιά, θα πληρωθούν και 2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις που περιμένουν τα χρωστούμενα από το κράτος και θα πάρουν το πακέτο 150 εκατ. ευρώ οι «ενεργοβόροι» βιομήχανοι. 60 εκατ. ευρώ θα πάρουν, (δια τον κόπον τους) και οι ακάματοι εν ενεργεία συνάδελφοι του συνταξιούχου υπουργού για να συνεχίσουν το υπέροχο «προανακριτικό» έργο τους.
Δηλαδή, το λαχείο το κέρδισαν βασικά οι «ενεργοβόροι» αλλά και οι «δικαστικοί».
Πάρτε κόσμε. Έχουμε πλέον πλεόνασμα.
Στους κερδισμένους που θα «πάνε Ταμείο», και η βιομηχανία γάλακτος αφού το γάλα που παράγουν οι γερμανικές αγελάδες παραμένει «φρέσκο», μέχρι και 11 μέρες!
Πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα. Άλλο, «αναπτυξιακό θαύμα» θα γίνει με τα ψιλικατζίδικα και τα χασάπικα που θα γίνουν «Φούρνοι».
Για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές στα φάρμακα, αφού δεν επιτρέπεται μη φαρμακοποιός να αγοράζει φαρμακεία, θα μπαίνουν σε αυτά από τον «φεγγίτη» οι «φιλάνθρωποι» επενδυτές, για να βοηθήσουν. (χρηματικά).
Η νέα συμφωνία του φον Αντωνάκη με τους δανειστές, προβλέπει και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που θα γίνουν όμως στη ζούλα, «δοκιμαστικά», χωρίς νόμο, διότι επισήμως είπαμε όχι «νέα μέτρα». Και για τους τυχερούς μακροχρόνια ανέργους , που θα βρουν δουλεία, προβλέπονται χαμηλότερες αποδοχές ως «κίνητρο».
Ο άνεργος που θα προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό και έχει ήδη δέκα χρόνια προϋπηρεσία, θα έχει προσαύξηση 87,9 ευρώ, αντί 175,8. Παρά τις προσλήψεις η ιαπωνική Νομούρα προβλέπει ότι μετεκλογικά η ανεργία θα παραμείνει στο 27% τόσο το 2014 όσο και το 2015.
Η τράπεζα του θεού, ( του χρήματος), η Goldman Sachs λέει ότι, λόγω του ακριβού Ευρώ και του χαμηλού πληθωρισμού απαιτείται νέος γύρος εσωτερικής υποτίμησης που θα φτάσει το 15-20%, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και να καταστεί η Ελλάδα, «ελκυστικότερη για επενδύσεις».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εσωτερική υποτίμηση έχει ήδη φθάσει το 23% τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε για να έρθει η μανδάμ ανάπτυξις είναι απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις» που θα ρίξουν το βιοτικό επίπεδο στο -43%!
Αυτό πρακτικά συνεπάγεται περισσότερη λιτότητα, μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις.
Η Goldman Sachs λέει ακόμα ότι μας χρειάζεται και περισσότερη λιτότητα για αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τον χαμηλό πληθωρισμό της ευρωζώνης, στον δείκτη χρέους προς ΑΕΠ , διότι ο αποπληθωρισμός «κατά 1 μονάδα βάσης αυξάνει το δείκτη χρέους προς ΑΕΠ κατά 10-20 μονάδες βάσης σε περίοδο δεκαετίας».
Επομένως «διαρθρωτικές αλλαγές», μεταρρυθμίσεις «αναπτυξιακού χαρακτήρα», όπως το φρέσκο γάλα των 11 ημερών, που «απελευθερώνουν την οικονομία» αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και μειώνουν τις τιμές.
Αυτή ήταν και η λογική του πρόεδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) κ. Μάρσαλ Φράτσερ που είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι δεν είναι σε θέση, να εφαρμόσει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις διότι όσο χρήματα και να δώσεις δεν θα πετύχεις τίποτα αν δεν επενδυθούν εκεί που πρέπει», ενώ επισήμανε ότι , «καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τα τελευταία 60 χρόνια περισσότερη χρηματική βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς όσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα». Και ερχόμαστε στο παρασύνθημα.
Στην Ελλάδα ,«δεν λειτουργούν σωστά οι θεσμοί», η δυσλειτουργία των θεσμών παραλύει την οικονομία και οι επενδυτές διστάζουν , βλέποντας τι έγινε με τα φωτοβολταϊκά που πλάσαραν στην Ελλάδα οι Γερμανοί. «Η παραγωγή ενός κιλοβάτ ρεύματος στη Γερμανία με φωτοβολταϊκά κοστίζει περίπου το μισό του κόστους στην Ελλάδα, επειδή έχεις εκτός των άλλων μια γραφειοκρατία που σου βάζει ένα σωρό εμπόδια, στην έκδοση άδειας λειτουργίας». Είπε ο γερμαναράς. Δηλαδή δείξε μου την αγελάδα σου να σου πω ποιος είσαι. Έκαστος με το προϊόν του.
«Χωρίς τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση και στις φορολογικές αρχές, στη λειτουργία κτηματολογίου τα πακέτα βοήθειας δεν πρόκειται να επιφέρουν αποτελέσματα», είπε ο χερ Φράτσερ ζητώντας να συνεχιστεί η παροχής «τεχνικής βοήθειας και συμβουλών» προς την Ελλάδα, από τον γκαουλάιτερ Ραιχενµπαχ. 
  Οι Γερμανοί λένε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα τρίτο «πακέτο βοήθειας», το οποίο και που θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το καλοκαίρι, αλλά το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο στο 180% του ΑΕΠ και χρειάζεται κούρεμα στο 90%.
Ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura προβλέπει άφιξη της μανδάμ ανάπτυξις το 2015 οπότε βλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατα 1,5% από τη θετική επίδραση από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε πάγια.
Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να πέφτει, και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι στο 1,4% του ΑΕΠ για το 2014 και στο 1,2% για το 2015, με το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,2% και στο 3,9% αντίστοιχα. Το χρέος αν δεν κουρευτεί θα απορροφήσει για τόκους το 4,5% του ΑΕΠ φέτος και το 5,1% το 2015. Οπότε τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
Μόνο ο ψευδόμενος πρωθυπουργός πανηγυρίζει (και ο von Mouroutis του) λέγοντας: «Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το πετύχαμε. Υποσχεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, το πετυχαίνουμε. Αγωνιζόμασταν για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το πετύχαμε. Και πιο νωρίς από ότι προέβλεπε η συμφωνία ώστε η χώρα να μην εξαρτάται από νέα δάνεια».
Για τον λόγο αυτό πρέπει να τον μαυρίσουμε. Για τις επιτυχίες του, και τη συνέπεια του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


μικρασιατικα τραγουδια

http://mikrasiatis.gr/web-radio/




http://www.tragoydia.net/

παλια λαικα

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...