16/3/14

Μετά την κάλπη θα μας αλλάξουν τα πετρέλαια

του Σπύρου Χατζάρα

  Η απάντηση στην κρίση είναι «περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», είπε ο φον Αντωνάκης , και αμέσως η καλύτερη Ευρώπη πήρε τον δρόμο και έρχεται, διότι «η Ελλάδα ανακάμπτει», η «Ευρώπη δουλεύει», και «ανοίγουμε το δρόμο για μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, και περισσότερες μεταρρυθμίσεις», δηλαδή «την ολοκλήρωση των κρίσιμων και μόνιμων διαρθρωτικών μεταβολών».

«Η ταυτόχρονη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον κρατικό προϋπολογισμό και θετικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά ταυτόχρονα, τις τελευταίες 6 δεκαετίες» , αποτελεί «αισιόδοξο μήνυμα αποκατάστασης της μακροοικονομικής ισορροπίας».
Ωστόσο ο σακάτης, διέψευσε όσους πιστεύουν ότι ο γερμαναράς δεν έχει βρετανικό χιούμορ και μας είπε:«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι».
Με το ίδιο χιούμορ και ο μεγάλος μας φίλος ο κ. Τουρκολιάς ,διαπίστωσε ότι η ελληνική οικονομία βαδίζει σε πολύ σταθερό έδαφος, και ότι οι ενδείξεις της επερχόμενης ανάκαμψης «της Ελλάδας της εξωστρέφειας», και της αρχής της εξόδου από την κρίση εντός του τρέχοντος έτους ,είναι πλέον, ισχυρές».
Αφού ο φον Αντωνάκης είπε ότι , «η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση», το είδε το όνειρο και ο κ. Τουρκολιάς. Άλλωστε όπως λέει ο φον Αντωνάκης , «η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί». Διότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, και του Άρη, άσε που «πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως των νέων». Και για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έρχεται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επανεξέταση της μονιμοποίησης των 50.000 «εσωστρεφών» του Παυλόπουλου. (Μετεκλογικά!)
Οι εξωστρεφείς άνεργοί, οι εξωστρεφείς συνταξιούχοι και οι εξωστρεφείς φτωχοί, κάνουν ήδη ουρές έξω από το Γενικό Λογιστήριο για να πάρουν προκαταβολή από το «κοινωνικό μέρισμα», διότι το 70% της υπέρβασης του στόχου για το πρω(κ)τογενές πλεόνασμα, «μπορεί να διανεμηθεί για κοινωνικούς σκοπούς». (Εφόσον όμως επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι), αν και η κακιά τρόικα, οι ορδές των πιστωτών, ο Ντάιζελμπλουμ, και ο σακάτης που επιτίθενται στην «Γραμμή Μαζινώ» των σαχλαμαρέλων , τραβούν «κόκκινη γραμμή», απαιτώντας η διανομή, «να μην απειλήσει την επίτευξη του φετινού στόχου για «πρωτογενές πλεόνασμα» ύψους 2,9 δισ. ευρώ», και ζητούν από τον φιλάνθρωπο καθηγητή της λιτότητας , να διατεθούν επιπλέον κεφάλαια από το «πλεόνασμα», για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες, οι οποίες ανήλθαν στα 4,3 5 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.
Θέλει να αγιάσει προεκλογικά ο φον Αντωνάκης, αλλά τα «σκυλιά» δεν τον αφήνουν ενώ ο «σακάτης» του φωνάζει από το MEGA, ότι «η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί».
Ο σοσιαλ-ληστής υπουργός- καθηγητής επιμένει όμως πως το 70% του ποσού που θα είναι διαθέσιμο από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και θα αναδιανεμηθεί ως (προεκλογικό) κοινωνικό μέρισμα, στους «ευπαθείς» και τους ευκολόπιστους.
Μετά το άνοιγμα της κάλπης και αφού ο κυρίαρχος λα(γ)ος θα έχει γίνει στιφάδο, θα έρθουν τα χρήματα «από τη δόση», και « το ποσό της δόσης θα είναι τέτοιο που θα καλύπτει πλήρως τις δανειακές ανάγκες του Μαΐου», και αργότερα θα γίνει η δοκιμαστική επιστροφή του Δημοσίου στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, αντί για τα τρίμηνα γραμμάτια.
Στο μεταξύ ο  φον Αντωνάκης για να μην τον πάρει το γενόσημο ποτάμι του εργολάβου, μοιράζει ζωγραφιστά δισεκατομμύρια από τα πετρέλαια ως κοινωνικό μέρισμα. 
  Μπροστά στην κάλπη ανακοίνωσε έσοδα 150 δισ. ευρώ από τα σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο , και τα οποία θα μπουν στα Ταμεία του κράτους στα επόμενα 25 έως 30 χρόνια. «Success story». Προανήγγειλε μάλιστα ότι το 70% των εσόδων αυτών, (δηλαδή ένα ποσό που σωρευτικά θα ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ), θα διατεθεί για τη στήριξη του Ασφαλιστικού μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών που θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα της πετρελαιοπαραγωγού Νορβηγίας, ενώ το 5% ή άλλα 7-8 δισ. ευρώ θα επενδυθούν σε υποδομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (το υπόλοιπό 25% θα μοιραστεί ως μέρισμα προφανώς στους ντόπιους και τους λαθρομετανάστες.
Τρέξατε- τρέξατε. 2500 ευρώ έκαστος, αλλά από το 2045. Μπορεί και το 2060. Για να γίνει κατανοητό το όφελος για το οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός, σημειώστε ότι στα 33 χρόνια του Πρίνου, το κοίτασμα έχει δώσει περίπου 117 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας 12 δισ. δολ. εκ των οποίων τα δημόσια έσοδα είναι 6 δισ. δολάρια.
Γιατί μοιράζει τώρα ο Φον τα δισεκατομμύρια του μέλλοντός μας μόνον ο δαιμόνιος και υπέροχος von Mouroutis το γνωρίζει.
Για τα πετρέλαια του ανατολικού Αιγαίου, που κάνουν «τζίζ», ο Φον δεν είπε κιχ. Ούτε για τον «μπάμπουρα», ούτε για την «λαδοξέρα». Για τα πετρέλαια του Αιγαίου περιμένει πράσινο φως από τον κουμπάρο τον Ταγίπ και τον Δαβίδ-ογλού Έτσι κρατάει την «ελπίδα της κοινωνίας» ο φον Αντωνάκης.
Πουλώντας επικοινωνιακά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για να μην επιτρέψει στον «λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό» να πλήξουν «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», και να περιφρουρήσει τη «δημοκρατία» των περιούσιων τοκογλύφων», διότι είναι και αυτός ένας από εκείνους των οποίων η «τοκογλυφική ιδεολογία ενώνει τους Ευρωπαίους».
Τα αφεντικά επειδή δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, μετά την «πραγματική, βασική διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς», που λανσάρουν οι ευρώ-σοσιαλιστές που θέλουν να πείσουν του ευρωπαίους πολίτες ότι «η τοκογλυφική Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση», και αφού την «γενόσημη Ελιά» την έφαγε ο δημοσκοπικός δάκος, έβγαλαν στον φόρο τον «Οχετό» με τηλε-αρχηγό έναν τέως κοσμικό φλώρο, που χρίσθηκε δημοσιογράφος σε κομματικά εργαστήρια και στα γραφεία των αφεντικών.
Τα ο κόμμα –εκπομπή, υπόσχεται προς τους χαζούς οπαδούς του ,ενόψει ευροκάλπης, ότι τραβάει η ψυχή τους. Κυβέρνηση με 20 υπουργούς, οι βουλευτές να μην υπερβαίνουν τους 200, εκλογές (μόνο) κάθε τέσσερα χρόνια, έμπρακτη στήριξη των αδύναμων (λαθρομεταναστών), προώθηση μιας προοδευτικής (γκέι και τοξικομανούς) κοινωνίας, ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη, περιορισμό των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα κατά 50%, και διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους. Κλπ, κλπ, και μπλά, μπλά μπλά. Κουβέντα να γίνεται. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με τις ευρωεκλογές. Αυτό το ξεσερνότανε με τη «δυναμική συμμέτοχη στην Ευρώπη», και για αυτή τη «δυναμική συμμέτοχη στην Ευρώπη», 57 ηλίθιοι τηλεθεατές του Μέγκα θα πάνε να ψηφίσουν «Οχετό». Έτσι όμως είναι η πολιτική.
Στο τέλος ξυρίζουν τον ψηφοφόρο και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Οπότε καλύτερα να προσέχουν όλοι που δίνουν την ψήφο τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χατζαρα: Κυλισε ο τετζερης και βρηκε το καπ[ακι! Κυτταξτε την εξης ειδηση:Raoul Wallenberg Centennial Medal to José Manuel Barroso
On March 4th, 2014, José Manuel Barroso, President of the European Commission, received the Raoul Wallenberg Centennial Medal.

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...