30/3/14

Γαλλία: Οπισθοδρόμισις αλλά και πρόοδος

Μετά τον «δηλωμένο» gay ,(δηλαδή πούστη), δήμαρχο Bernard Delanoe, (Μπερτράν Ντελανοέ), το Παρίσι , από τον σημερινό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, θα αποκτήσει για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχο.
Είτε την παλιά ερωμένη του Φρανσουά "σοσιαλίστρια" Αν Ινταλγκό, είτε τη «δεξιά» Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ.
Έτσι από έναν πολιτικό του μέλλοντος ,(πούστη), γυρίζουμε πίσω , σε μια γυναίκα. (του παρελθόντος) .
Πρόκειται νομίζω για ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση.

Το Εθνικό Μέτωπο, που κατέβασε συνδυασμούς μόνο σε 596 από τους 36,000 ΟΤΑ της Γαλλίας συγκέντρωσε το 7% και μετά την ιστορική νίκη του στο τέως «σοσιαλιστικό προπύργιο» του Ενίν-Μπομόν, όπου για πρώτη φορά εξέλεξε από τον πρώτο γύρο δήμαρχο σε πόλη με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, συμμετέχει σε περίπου 100 αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου.
Οι υποψήφιοι του ήσαν πρώτοι στους δήμους Περπινιάν, Αβινιόν, Φορμπάς, Μπεζιέ, Φρεζίς και Ταρασκόν και οι προβλέψεις του δίνουν ελπίδες στο Φρεζί και την Μπεζιέρ. Πρόκειται για μεγάλη πρόοδο.
Η κ. Μαρίν Λεπέν μίλησε για «απροσδόκητη επιτυχία» που έφερε το «τέλος του διπολισμού στην γαλλική πολιτική».

Οι γάλλοι τον μαύρισαν τον Φρανσουά. Ούτε η γκόμενες δεν τον αναγνωρίζουν. Μπλάκ έγινε. Στον πρώτο γύρο οι δεξιοί υποψήφιοι απέσπασαν το 47%, οι αριστεροί το 37,7% και το Εθνικό Μέτωπο συγκέντρωσε το 7%. Σήμερα αναμένεται να χάσει το Στρασβούργο, την Τουλούζη, το Σεντ-Ετιέν, το Μετς, την Καέν και τη Ρενς. Είδομεν.

ΥΓ. Χθες, έχασε και ο προστατευόμενος του Φρανσουά, στην Σλοβακία.
Ο φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Αντρέι Κίσκα, (στα Εβραικά Κίσκα σημαίνει καθαρός) κέρδισε στις προεδρικές εκλογές τον καθολικό και τέως κομμουνιστή νεολαίο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίκο. Έτσι και αλλιώς και οι δύο ήθελαν περισσότερη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...