22/3/14

Βενετία: Αριβερντέρτσι Γκαριμπάλντι!

Ενόψει των ευρωεκλογών του Μάιου, οι βενετσιάνοι, θυμήθηκαν το μεγαλείο της Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου, και ψήφισαν μαζικά για την απελευθέρωση τους από την Χούντα Φραγκφούρτης- Βρυξελλών και από την αμερικανοκρατούμενη και γερμανοκρατούμενη Ρώμη.

Στο άτυπο «ηλεκτρονικό δημοψήφισμα» που έγινε από τις 17 Μαρτίου μέχρι χθες, συμμετείχαν 2.360.235 εγγεγραμμένοι στην περιφέρεια του Βένετο, ή το 63,23%, και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό. 2.102.969 ή το 89,10% είπαν "ΝΑΙ", και καταψήφισαν 257.276.(10,9%).

Κεντρική μορφή του κινήματος της ανεξαρτησίας που δεν ελέγχεται αλλά υποστηρίζεται από τη Λέγκα του Βορρά, είναι ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Ινσούρμπια στο Κόμο Πάολο Μπερναντίνι, , ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες να σταματήσουν να «πληρώνουν φόρους στη Ρώμη», διότι η Ιταλική κυβέρνηση εισπράττει από την Βενετία περίπου 71 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ από αυτά, επιστρέφονται περίπου τα 21 μέσω μισθών συντάξεων και δημοσίων επενδύσεων .

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, από τα βασικά στελέχη της Λέγκα του Βορά, είπε στους συγκεντρωμένους στην Πλατεία του Σαν Μάρκο, που πανηγύριζαν και φώναζαν το σύνθημα «Ανεξαρτησία Τώρα», ότι , «η λαϊκή ετυμηγορία δεν μπορεί να μας δώσει την ανεξαρτησία μας άμεσα αλλά πρόκειται, για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ληφθεί υπόψη από όλους».

Το παράδειγμα της Βενετίας θα ακολουθήσουν και οι γειτονικές περιοχές της Λομβαρδίας και του Φριούλι , που στο παρελθόν αποτελούσαν εδάφη της Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου, και όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις ήδη έχουν το 25-30%.  Η Λομβαρδία άλλωστε ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της από τον Ιούλιο του 2013. 

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, (που όμως δεν το αποδέχεται η Μαδρίτη), ετοιμάζουν και στην Καταλονία όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 60% θέλει να γίνει η περιοχή ανεξάρτητο κράτος ενώ στο τοπικό Κοινοβούλιο, οι 83 από τους 135 βουλευτές δηλώνουν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Μαδρίτη. (Για να απαγκιστρωθούν και από το τεράστιο ισπανικό χρέος).

Στη Σκωτία των Στούαρτ και του Γουάλας, που έχει τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων, το δημοψήφισμα για την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...