13/3/14

Εδω το μεταρρυθμισμένο Κράτος των Ρουφιάν Χαιβάν

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Γ.Γ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘ.ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣ.ΠΟΥΛΑΚΗ

Αθήνα 13-3-2014

Παρά την πλήρη αλλά τεκμηριωμένη αντίθεση μας, αλλά και τη σθεναρή αντίδραση μας, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 11-3-2014, ενέκρινε τελικά με οριακή πλειοψηφία - με τις ψήφους των διορισμένων μελών κ.κ Αγραφιώτη, Καραβασίλη και Καμπούρη - την τοποθέτηση του Ιωάννη Ποσταντζόγλου, στο Γραφείο Τύπου Λευκωσίας, ικανοποιώντας την επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ.

Ήταν η τέταρτη φορά, που με μη σύννομο και προκλητικό τρόπο, εισήχθη προς συζήτηση και έγκριση, μια καθ’ όλα αμφιλεγόμενη υπόθεση, που υπερβαίνει κάθε κανόνα ηθικής αλλά και δεοντολογίας και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Εκ μέρους μας επανειλημμένα, καταγγέλθηκε αυτή η ακατανόητη εμμονή της πολιτικής ηγεσίας, για τη σκανδαλώδη εύνοια του κ. Ποσταντζόγλου, που μεταξύ όλων των άλλων, προσβάλλει το σύνολο των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Γ.Γ.Ε.Ε. Η περίπτωση Ποσταντζόγλου είναι απόρροια διαφόρων παρασκηνιακών πιέσεων, πολιτικών και κομματικών παραγόντων.

Αυτό όμως, δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, που εγκρίνουν και συνυπογράφουν αλλά και τη Διεύθυνση Διοίκησης, η οποία - προφανώς με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας - “γνωμοδοτεί” αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τη Νομική Υπηρεσία.

Εκπροσωπώντας και τον κλάδο των δημοσιογράφων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όχι μόνο καταψηφίσαμε την τοποθέτηση ως παράνομη και καταχρηστική, αλλά δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα διοικητικά και ένδικα μέσα, προκειμένου να επικρατήσει στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, η αξιοκρατία, η νομιμότητα και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

ΥΓ.Εν άλλοις λόγοις και για όποιον δεν κατάλαβε, οι Ρουφιάν-Χαιβάν Χαφιέ δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο ή σε διαθεσιμότητα, και εισπράττουν επίδομα ψηφοφόρου στο εξωτερικό. Λεφτά υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...