15/3/14

Εβραϊκές δουλειές (2)

Η αυστριακή αστυνομία με βάση ένταλμα του FBI συνέλαβε στη Βιέννη τον Εβραίο «φιλάνθρωπο» Ολιγάρχη της Ουκρανίας Ντμίτρο Φιρτάς, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της σύστασης και συμμορίας.

Κατά του Ντμίτρο Φιρτάς είχαν υποβάλει στις 23 Ιουλίου 2013, στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης αγωγή οι εβραίοι αδελφοί Ilya and Vadim Segal, οι ιδιοκτήτες της Dancroft Holdings.

Οι Εβραίοι επιχειρηματίες κατηγορούσαν τον Ντμίτρο Φιρτάς ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Ουκρανικής Nadra Bank, ότι τους κατάσχεσε περιουσιακά τους στοιχεία , βάσει αγωγών στα Ουκρανικά δικαστήρια, όπου επικαλέστηκε ανύπαρκτα χρέη τους. Οι εβραίοι αδελφοί Ilya and Vadim Segal στην αγωγή τους ανέφεραν ότι ο εβραίος διάδικος Ντμίτρο Φιρτάς χρησιμοποίησε για να αποσποάσει ευνοικές αποφάσεις τις σχέσεις του με τον πρόεδρο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.
Στην αγωγή αναφέρονται ακόμα ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Βαλέρι Χοροσκόφσκι ο οποίος χαρακτηρίζεται ως συνέταιρος του Φιρτάς μαζί με τον επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης
Σεργκέι Λιοβόσκιν, και τον πρώην υπουργό ενέργειας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιούρι Μπόικο

  Σύμφωνα με την αγωγή η SBU διατύπωσε κατηγορίες κατά των αδελφών
Segal ενεργώντας κατ εντολή του Φιρτάς.
Το FBI λοιπόν καταζητούσε τον Φιρτάς λόγω της αγωγής των Σιγκαλ.
 Ο Φιρτάς είχε στο παρελθόν σχέσεις και με τον ρωσοϊσραηλινό μαφιόζο
Σεμιόν Μογκουίλεβιτς, που θεωρείται από το FBI ως ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στον κόσμο.

Ο Φιρτάς δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Ουκρανούς που θεωρούνται ύποπτοι για διασπάθιση κρατικών κεφαλαίων και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να δεσμευτούν, διότι αν και ανήκε στο περιβάλλον του Ουκρανού προέδρου, πήρε αποστάσεις από αυτόν στις αρχές του «κινήματος διαμαρτυρίας» στο Κίεβο, τον Δεκέμβριο του 2013.

Στις εκλογές  του 2012 ο Φιρτάς ήταν μέγας χορηγός του κόμματος UDAR (επίθεση)΄. Δηλαδή ήταν χορηγός του (καλού) πυγμάχου.

Μόλις λοιπόν τον έπιασαν στην Βιέννη, οι «εφημερίδες» έγραψαν ότι ενδεχομένως η σύλληψη του να βλάψει και το Ρώσο συνέταιρό του, επίσης εβραίο Αρκάντι Ρότενμπερκ*, ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διότι ως παιδιά έκαναν μαζί Τζούντο στην Αγία Πετρούπολη και άρα κατ’ επέκταση, ίσως… «φοβηθεί» ο Πούτιν.

«Οι καταθέσεις του Φιρτάς στο FBI ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη μιας μεγάλης έρευνας εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του ρωσικού κράτους που έχουν προκαλέσει την οργή της αμερικανικής κυβέρνησης με την προσπάθειά τους να ξεκινήσουν πόλεμο για την Κριμαία», έγραψε ο Ουκρανός ρουφιάνος Σεργκέι Λεστσένκο στην εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα.

O ιδιοκτήτης της Ντιναμό Μόσχας  Αρκάντι Ρότενμπεργκ  έχει στην ιδιοκτησία του  και τη λέσχη τζούντο της Πετρούπολης Yavara-Neva, στην οποία ο Πούτιν είναι επίτιμος πρόεδρος. Είναι ιδιοκτήτης  της Stroygazmontazh, που παράγει σωλήνες για τους αγωγούς της Gazprom και η οποία συμμετέχει στην κατασκευή του ρωσικού πετρελαϊκού αγωγού της Βαλτικής Nord Stream . Είναι  ακόμα μέτοχος στην  κατασκευαστική Mostotrest, που ανέλαβε έργα  στο Σότσι.

*Ο Αρκάντι Ρότενμπερκ, έχει έναν αδελφό το Μπόρις, και εκείνος έχει έναν γιο που είναι «ψώνιο» ποδοσφαιριστής και τον οποίο τον πήρε η Χάποελ, επειδή είναι Εβραίος και έχει ισραηλινό διαβατήριο.

ΥΓ, NEW YORK, July 19, 2012 /PRNewswire/ – Vadim Segal Family Foundation is pleased to announce the commencement of work on a virtual museum for Holocaust victims to commemorate this tragic event in our history.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...