11/3/14

Εδώ Ουκρανία

Τώρα ο Βλαδίμηρος τους κάνει πλάκα

Ο Γιανουκόβιτς ως νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας θα προσφύγει κατά του Ομπάμα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και θα ζητήσει να αποφασίσουν για τις παράνομες ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της κυβέρνησης του.

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενθαρρύνει τη βία και ούτε είναι νόμιμο να υποστηρίζει ένα πραξικόπημα", δήλωσε ο Γιανουκόβιτς στη σημερινή του συνέντευξη τύπου στο Ροστόβ, τονίζοντας ότι η δήλωση κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι θα δώσει οικονομική βοήθεια 1 δις δολ στην κυβέρνηση Γιάσενιουκ είναι εντελώς παράνομη διότι, «η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη στους πραξικοπηματίες».
«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρέχουν τέτοια χρηματοδότηση» είπε και τόνισε ότι εφόσον δεν παραιτήθηκε, είναι ζωντανός και δεν έχει παυθεί νόμιμα ,σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ουκρανίας , παραμένει ο νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της.
Απαντώντας στα ψέματα του Στέητ Ντιπάρτμεντ που ισχυρίζεται ότι απώλεσε τη νομιμοποιήση τους επειδή εγκατέλειψε τη χώρα ο Γιανουκόβιτς είπε πως όταν οι πραξικοπηματίες καταλάμβαναν την έδρα της κυβέρνησης και την Προεδρική Διοίκηση, και όταν κατελήφθη η εξουσία δια της βίας από τους ένοπλους πραξικοπηματίες που κατέλυσαν τη συνταγματική τάξη της Ουκρανίας εκείνος παρέμενε στο Ουκρανικό έδαφος.

Ο κ. Γιανουκόβιτς είπε ακόμα ότι οι εκλογές που έχουν προκηρύξει οι πραξικοπηματίες για τις 25 Μαίου είναι παράνομες και θα είναι εκλογές βίας και νοθείας «αφού θα διεξαχθούν υπό τον πλήρη έλεγχο των εξτρεμιστών».

 Χθές το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι «η συμφωνία Γιανουκόβιτς-Αντιπολίτευσης της 21ης Φεβρουαρίου την οποία διαπραγματεύτηκαν οι υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας-Γαλλίας-Πολωνίας ήταν απλά ένα «σχέδιο» σύμφωνα με το οποίο η Rada, (το Κοινοβούλιο), θα ψήφιζε νόμο για την επαναφορά του Συντάγματος του 2004. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Γιανουκόβιτς έπρεπε να υπογράψει τον νόμο και να τον θέσει σε ισχύ μέσα σε 24 ώρες. Ο Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να τηρήσει τη συμφωνία μάζεψε τα πράγματα του και τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας πίσω του αποδείξεις για ευρείας κλίμακας διαφθορά», όπως δήλωσε το Στέητ Ντιπάρτμεντ.

Όμως ο Γιανουκόβιτς δεν αρνήθηκε να τηρήσει τη συμφωνία αφού όταν υποχρεώθηκε να σώσει τη ζωή του δεν είχε ψηφιστεί κανένας νόμος. Ο Γιανουκόβιτς πήγε από Κίεβο στο Χάρκοβο για να συναντηθεί με τα ηγετικά στελέχη του Κόμματος των Περιφερειών . Στη διαδρομή το αυτοκίνητό του δέχτηκε πυρά από αυτόματα όπλα και το αυτοκίνητο της ασφάλειας του χτυπήθηκε απ' όλες τις πλευρές. Στο Χάρκοβο έφτασε τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου και η υπηρεσία ασφαλείας του τον ενημέρωσε ότι κινδυνεύει από τους εξτρεμιστές που τον καταδιώκουν, οπότε ο προσωπάρχης της προεδρικής διοίκησης Αντρέι Κλιούγεφ και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Βολοντίμιρ Ρίμπακ, έφυγαν για το Ντονιέτσκ ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε στο Λούγκανσκ, από όπου αναχώρησε με δύο ελικόπτερα για το Ντονιέτσκ, από όπου κατευθύνθηκε οδικά στην Κριμαία, από όπου ζήτησε άσυλο στη Ρωσία στις 27 Φεβρουαρίου.
Ο Γιανούκοβιτς «καθαιρέθηκε» από τους πραξικοπηματίες στις 22 Φεβρουάριου και κατέφυγε στη Ρωσία πέντε μέρες μετά. Στις 27 Φεβρουαρίου.

----

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας έθεσε σήμεραεκτός νόμου τον «δεξιό Τομέα» (Пра́вий се́ктор) ,το УНА-УНСО, (Ukrainian National Assembly - Ukrainian People's Self-Defense) τους Karpatska Sich, και τους   «Patriots of Ukraine», που ειναι ο παραστρατωτικός βραχίονας του κόμματος Σβόμποντα.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας ζήτησε από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβούλιου της Ευρώπης, να διερευνήσουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, λόγω της σύλληψης και της κράτησης των τεως κυβερνητών του Ντόνιετσκ Pavel Gubarev, και του Χάρκοβο Mykhailo Markovych Dobkin

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διέγραψαν πρόστιμα για παράνομη στάθμευση

Στη διαγραφή οφειλών από πρόστιμα παράνομης στάθμευσης προχώρησαν οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων Αθήνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σιντικής και Βέροιας αποδεχόμενοι τις προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη

Ο Συνήγορος υπέδειξε στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των δήμων αντίγραφα των κλήσεων προκειμένου να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήματός τους όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, με αυτά που έχουν καταγραφεί στις κλήσεις, καθώς και να ελέγξουν το περιεχόμενο της κλήσης.

Από τον έλεγχο που διενήργησαν οι πολίτες πολλές κλήσεις δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήματός τους, σε κάποιες άλλες δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήματος σε σχέση με την περιοχή ισχύος της σήμανσης, και άλλες δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης
http://tanea24.gr/diegrapsan-prostima-gia-paranomi-stathmeusi.f2b1e0d3990e064a196e1e55a7a0b4a8.html

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/652521/diagrafodai-prostima-gia-paranomi-stathmeusi-pou-eihan-epivlithei-apo-dimous/

Ανώνυμος είπε...

Ποτάμι μέσα μου πικρό
το αίμα της πληγής σου
Κι από το αίμα πιό πικρό
στο στόμα το φιλί σου.

http://www.youtube.com/watch?v=-6WusjuLIDY






Είναι μεγάλος ο γιαλός
είναι μακρύ το κύμα
Είναι μεγάλος ο καημός
κι είναι πικρό το κρίμα

http://www.youtube.com/watch?v=RSQW_Gh_S2w

Α.Μ είπε...

Γειά σου Σπύρο, μου άρεσε που στο axisradio ήθελες να μεταδώσεις πρώτος τις εξελίξεις και τα νέα από την ομιλία του Γιανουκόβιτς πριν τις πουν τα άλλα μέσα ενημέρωσης ...!!!!!!!!
Τόσο πολύ τους εξέπληξες που δεν τις ανέφερε κανένα ...!!!!!!