Η πουστιά στη Σοβ. Ενωση ήταν «επαναστατική» και η Σοβιετική νομοθεσία δεν τιμωρούσε τα αποκαλούμενα εγκλήματα κατά των ηθών.
Ωστόσο, στην πάλη κατ των τροτσκιστών και της εβραϊκής πτέρυγας ο Σήφης.(Στάλιν) αποφάσισε να επικαλεστεί τον σοδομισμό ως αντεπαναστατική διαστροφή, και έβαλε τον εβραίο Γιάγκοντα να του γράψει δυο υπομνήματα το φθινόπωρο του 1933.με τα οποία κατηγορούσε τους ομοφυλόφιλους, ότι «διαφθείρουν» «απόλυτα υγιείς νέους ανθρώπους, στρατιώτες, ναύτες κλπ».
Στις 17 Δεκεμβρίου 1933 η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να προστεθεί στον ποινικό κώδικα ένα άρθρο για τον «σοδομισμό», που τιμωρούσε την ομοφυλοφιλική σεξουαλική επαφή, "ενός άνδρα με έναν άλλο άνδρα", ακόμη και σε περίπτωση εκούσιας σεξουαλικής επαφής, μεταξύ ενηλίκων.
Το 1933, 130 άνδρες κατηγορήθηκαν ως « παιδεραστές ».
Στις 7 Μαρτίου, 1934, προστέθηκε το άρθρο 121 στον σοβιετικό Ποινικό Κώδικα, για το σύνολο της Σοβιετικής Ένωσης, που απαγόρευε ρητά μόνο την ανδρική ομοφυλοφιλία, με ποινή έως και πέντε χρόνια σε καταναγκαστική εργασία. Σύμφωνα με τις ποινικές στατιστικές στη συνέχεια φυλακίζονταν κάθε χρόνο 800-1000 άνδρες, με την κατηγορία του σοδομισμού.
Το 1934, ο Χάρι Γουάιτ, του ΚΚ Βρετανίας, έγραψε μια μακρά επιστολή του προς τον Στάλιν και καταδίκαζε την ποινική δίωξη του «σοδομισμού». Του απάντησε με σειρά άρθρων στην Πράβντα και την Ιζβέστια ο Μαξίμ Γκόρκι ,που απέρριψε τα επιχειρήματα Γουάιτ και υποστήριξετον ανδρισμό των προλεταρίων και ότι η Σοβιετική Ένωση, είναι υποχρεωμένη να καταδιώξει τους ομοφυλόφιλους για την προστασία της νεολαίας. Επίσης έγραψε ότι η ομοφυλοφιλία είναι γνώρισμα του φασισμού.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1936, Κομισάριος της Δικαιοσύνης Νικολάι Κριλένκο δήλωσε δημοσία ότι η δίωξη των ομοφυλόφιλων σοδομιστών είχε στόχο τους παρακμιακούς των παλιών κυρίαρχων τάξεων.
Η κατηγορία του «σοδομισμού» φορτώθηκε και στον Γιαζώφ.
Τέλος πάντων , όταν ο σοδομισμός ηταν αντεπαναστατικός και φασιστικός ούτε ο Τάκης ούτε ο Θανάσης θα μπορούσαν να είναι «φασίστες» και παρακμιακοί αλλά άνδρες προλετάριοι.
ΥΓ. Γκέγκε;
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 1944. 20η ημέρα των Δεκεμβριανών. Η ΟΠΛΑ συνέχιζε τις εκκαθαρίσεις και μάζευε Ομήρους. Ο στρατάρχης Αλεξάντερ ήρθε για δεύτερη φορά στην Αθήνα Ο Βασιλιάς μιλούσε απ ευθείας με τους Άγγλους για την αντιβασιλεία . Οι Άγγλοι έβγαλαν ξανά την Ελευθερία. Συνεχιζόταν η εκκαθάριση στον Πειραιά, στο Φάληρο και την Καλιθέα. Ο ΕΔΕΣ κυκλωμένος από τους Κομμουνιστές τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους εκάμφθη. Ο ΕΛΑΣ μπήκε στην Αρτα.
Στις 23 Δεκεμβρίου 1944 εκτελέστηκε στο χωριό Κρώρα στα Δερβενοχώρια, ο Αγωνιστής του ΕΔΕΣ Αναστάσιος Γιαννακίδης του Συμεών. Είχε απαχθεί α...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
5 σχόλια:
Μετα απο μια εβδομαδα ιδεολογικων και πολιτικων διαξιφισμων αναμεταξυ μας,ωρα για την χαλαρωση του σαββατοκυριακου.Και εξ αφορμης του θεματος του Σπυρου,θυμηθηκα ενα θεμα,το οποιο πριν απο δυο και βαλε δεκαετιες προκαλουσε το γελιο σε μενα και τους συμφοιτητές μου.Ειναι η διαδικασια της υπογραφης του Συμφωνου
Μολότωφ-Ριμπεντροπ.Θα πειτε,γιατι γυριζεις τοσο πισω στο χρονο.Γιατι εκτος του οτι η Ιστορια διδασκει και το παρελθον συχνα μας δειχνει το μελλον,αποτελει και ενα καλο μαθημα για ολους εμας,το πως δηλαδη η εκαστοτε εξουσια κοροϊδευει τον λαο,ξεπουλωντας ιδεολογιες και πιστεύω οταν η ιδια κρινει οτι αποτελουν εμποδια για την εφαρμογη διαφορετικης πολιτικης απο αυτην την οποια πρέσβευε.Τα παραδειγματα στη Ελλαδα ειναι πολλα,με το προσφατο να ειναι το μεγαλυτερο,αποδειξη του ποσο ευτελεις ειναι οι ελληνες(;) πολιτικοι.Αυτα ομως τα ξερετε.Δεξια και Αριστερη "ιδεολογιες", ψευτικο δίλλημα,εφ'οσον εχουν κοινο αφεντικο.Ο Εθνικισμος δεν ειναι ιδεολογια καθως αυτη η εννοια ειναι το φυσικο αποτελεσμα της εξελιξης του ανθρωπινου ειδους,της τασης των ανθρωπων να οργανωθουν σε διαφορετικες ομάδες με βαση την βιολογικη/γεννετικη συγγενεια τους και την περιοχη κατοικιας τους-απο την τροφοσυλλεκτικη κοινωνια και τον σχηματισμο κυνηγετικων ομαδων εως τον σχηματισμο εθνων. Ο Κομμουνισμος...
Αλλα επιστρεφω στο θεμα μου.
Ολα οι διαλογοι βρισκονται μεσα σε επισημα εγγραφα.Ο σχολιασμος τους ειναι η δικη μου αποψη για τα τεκταινομενα εκεινης της αξιοθρηνητης εποχης.Το ιδιο και τα θαυμαστικα μεσα στις παρενθεσεις.
Ελπιζω να το διασκεδασετε.
τον παιρνω
τον παιρνεις και παιζουμε τενις
Ο ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ : 23 Αυγουστου 1939
Εξοπλισμενος με εγγραφον πληρεξουσιοτητα εκ μερους του Χιτλερ να συναψη μια συνθηκη μη επιθέσεως "και αλλες συμφωνιες",με την Σοβιετικη Ενωση, οι οποιες θα ετίθεντο σε ισχυ αμεσως μετα την υπογραφη τους,ο Ριμπεντροπ αναχωρησε αεροπορικως για την Μοσχα στις 22 Αυγουστου. Μετα απο μια διανυκτερευση στο Καίνιξμπεργκ της Ανατολικης Πρωσίας,τα δυο μεγαλα μεταφορικα αεροπλανα τυπου Κονδωρ,που μετεφεραν την μεγαλη γερμανικη αντιπροσωπια εφθασαν στην Μοσχα το μεσημερι της της 23ης,και μετα απο ενα εσπευσμενο γευμα στην πρεσβεια,ο Ριμπεντροπ εσπευσε στο Κρεμλινο για να συναντηση τον σοβιετικο δικτατορα και τον κομισσαριο του επι των Εξωτερικων.Η πρωτη αυτη συναντηση διήρκησε 3 ωρες και οπως ο Ριμπεντροπ πληροφορησε τον Χιτλερ με τηλεγραφημα,εξελιχθη καλα για τους Γερμανους.(τηλεγραφημα του Ριμπεντροπ 9:05 μ.μ. της 23ης Αυγουστου εκ Μοσχας,ΕΓΕΠ τομος 7,σελ.220).
Αν κρινουμε απο το το τηλεγραφημα, δεν παρουσιασθη καμμια δυσκολια για να καταληξουν σε συμφωνια επι των ορων ενος συμφωνου μη επιθεσεως,το οποιο θα κρατουσε την Σοβιετικη Ενωση εξω απο τον πολεμο του Χιτλερ με τους Πολωνους (και πιθανον με τους Δυτικους).Πραγματι,η μονη δυσκολια,ανεφερε,ηταν μια σαφως δευτερεουσα,αφορούσα την διανομη των λαφυρων.Οι Ρωσοι,ειπε,ζητουν οπως η Γερμανια αναγνωριση τους μικρους λιμενες του Λιμπάου και του Βιντάου στη Λεττονία "ως ανηκοντα στη δικη τους σφαιρα συμφεροντων". Δεδομενου οτι ολοκληρη η Λεττονια επροκειτο να τοποθετηθη στη σοβιετικη πλευρα της γραμμης που διαχωριζε τα συμφεροντα των δυο δυναμεων, η αιτηση αυτη δεν παρουσιαζε προβλημα•και ο Χιτλερ συμφωνησε αμεσως.Ο Ριμπεντροπ επισεις πληροφορησε τον Φυρερ μετα την πρωτη συνεδριαση,οτι "μελετάται η υπογραφη ενος μυστικου πρωτοκολλου περι του καθορισμου αμοιβαίων σφαιρων συμφεροντων σε ολη την ανατολικη περιοχη".
Ολες οι εργασιες-η συνθηκη μη επιθεσεως και το μυστικο πρωτοκολλο-υπεγραφησαν σε μια δευτερη συσκεψη στο Κρεμλινο αργα το ιδιο απογευμα. Οι Ρωσοι και οι Γερμανοι ειχαν τοσο ευκολα καταληξει σε συμφωνια,ωστε η συνεδριαση η οποια διηρκησε μεχρι τα ξημερωματα,εκαλυφθη οχι απο δυσκολα παζαρεματα,αλλα απο θερμη και φιλικη συζητηση επι της παγκοσμιου καταστασεως,κρατος προς κρατος,και με τις αναποφευκτες διαχυτικες προποσεις,οι οποιες συνηθιζονται στις επισημες συγκεντρωσεις στο Κρεμλινο.Ενα απορρητο γερμανικο υπομνημα απο ενα μελος της γερμανικης αντιπροσωπιας που παρίστατο,κατεγραψε την απιστευτη σκηνη.
Στις ερωτησεις του Σταλιν περι των φιλοδοξιων των συμμαχων της Γερμανιας, Ιταλιας και Ιαπωνιας,ο Ριμπεντροπ εδωσε αοριστες,καθησυχαστικες απαντησεις. Οσον αφορα την Αγγλια,ο σοβιετικος δικτατορας και ο ναζιστης υπουργος των Εξωτερικων,βρεθηκαν αμεσως συμφωνοι.Ο Σταλιν ειπε οτι "...η Βρετανικη στρατιωτικη αποστολη στη Μοσχα, δεν ειπε ποτε τι πραγματικα ηθελε".Ο Ριμπεντροπ απαντησε οτι "Η Βρετανια ειχε παντοτε επιχειρησει να διαταραξη τις καλες σχεσεις μεταξυ της Γερμανιας και της Σοβιετικης Ενωσης.Η Αγγλια ειναι ασθενης και θελει να αφηνη τους αλλους να πολεμουν για τις αλαζονικες της διεκδικησεις της παγκοσμιου κυριαρχιας".
" Ο Σταλιν συμφωνησε αμεσως",λεει το γερμανικο υπομνημα και παρατήρησε:"Εαν η Αγγλια κυριαρχησε επι του κοσμου,αυτο οφειλεται στην ηλιθιοτητα των αλλων χωρων που παντοτε επετρεπαν να τις μπλοφαρει".
Φαινεται οτι η πολυ βοτκα και ο καπνος εκαναν τους Σταλιν και Ριμπεντροπ να συνεννοούνται τοσο λαμπρως,ωστε η μνεια του συμφωνου εναντιον της Κομιντερν,να μη τους στεναχωρει και πολυ.Ο Ριμπεντροπ εξηγησε,οτι " το Συμφωνο εναντιον της Κομιντερν,δεν στρεφεται εναντιον της Ρωσιας,αλλα εναντιον των Δυτικων Δημοκρατιων"(!!!).Ο Σταλιν παρενεβη για να παρατηρησει οτι "το Συμφωνο εναντιον της Κομιντερν, στην πραγματικοτητα, τρομαζει κυριως το Σίτυ του Λονδινου και τους Αγγλους καταστηματαρχες" (!!!!).Σε αυτο το σημειο-συμφωνα με το γερμανικο υπομνημα-ο Ριμπεντροπ φαινεται οτι τα παραείπιε,γιατι ξεκινησε να λεει αστεια.
"Ο Υπουργος Εξωτερικων", συνεχιζει το υπομνημα,"παρατηρησε αστειευομενος,οτι ο κ.Σταλιν φοβαται ασφαλως λιγοτερο το Συμφωνο εναντιον της Κομιντερν,απο το Σιτυ του Λονδινου και του Αγγλους καταστηματαρχες.Εκεινο που σκεπτεται ο γερμανικος λαος για το ζητημα αυτο,φαινεται καθαρα απο ενα αστειο που προηλθε απο τους Βερολινεζους,οι οποιοι φημιζονται για το χιουμορ τους,οτι ο Σταλιν θα μετάσχη τωρα στο Συμφωνο εναντιον της Κομιντερν και ο ιδιος" (!!!!!!!).
Τελος ο Ριμπεντροπ επεμεινε εις το "ποσο καλως υπεδεχθη ο γερμανικος λαος την συνεννόηση με τη Ρωσια". "Ο κ.Σταλιν απαντησε",λεει το υπομνημα," οτι πραγματικα το πιστευει. Οι Γερμανοι θελουν ειρηνη"(!!!!!!!!!).
Τετοιες ανοησιες αρχισαν να πληθαίνουν,οταν μετεπειτα εφθασε η ωρα των προποσεων.
Το γερμανικο υπομνημα συνεχιζει: "Ο κ.Σταλιν αυθορμήτως επροτεινε μια προποση υπερ του Φυρερ:" Γνωρίζω ποσο το γερμανικο εθνος αγαπαει τον Φυρερ του.Επιθυμω συνεπως να πιω στην υγεία του"."Ο κ.Μολότωφ ειπιε εις υγειαν του υπουργου των Εξωτερικων του Ραϊχ...οι κ.κ Μολότωφ και Σταλιν ειπιαν επανειλημμενως υπερ του Συμφωνου μη Επιθεσης,της νεας περιοδου των γερμανορωσικων σχεσεων,και υπερ του γερμανικου εθνους.Ο υπουργος Εξωτερικων του Ραϊχ με την σειρα του εκανε προποση υπερ του κ.Σταλιν,προποσεις υπερ της σοβιετικης κυβερνησεως και υπερ της ευνοϊκης εξελιξεως των σχεσεων μεταξυ Γερμανιας και ΕΣΣΔ ".(απορρητα γερμανικα υπομνημνατα 24ης Αυγουστου,ΕΓΕΠ, τομος 7,σελ.225-229)
Τι ειχαν υπογραψει οι δυο νέοι συνεταίροί;
Η δημοσιευθείσα συνθηκη επεβαλλε την υποχρεωση,οπως ουδεμία εκ των δυο δυναμεων επιτεθη κατα της αλλης.Εαν η μια εξ αυτων καθίστατο " αντικειμενο πολεμικης ενεργειας εκ μερους τριτης δυναμεως το ετερον μερος επ'ουδενί λογω θα παρεχει την υποστηριξη του στην Τριτη δυναμη".Επισεις " Γερμανια και ΕΣΣΔ δεν δυναται να μετάσχουν σε οποιαδηποτε ομαδα δυναμεων η οποια θα στρεφεται αμέσως ή εμμέσως κατα του ετερου μερους".
Ετσι,ο Χιτλερ απεκτησε εκεινο που ειδικα επιθυμουσε,μια αμεση συμφωνια της Σοβιετικης Ενωσης να μη συνταχθη με την Βρετανια και την Γαλλια, αν αυτες σπευσουν σε βοηθεια της Πολωνιας,σε περιπτωση που δεχοταν επιθεση.
Το αντιτιμο που πληρωσε,διατυπώθηκε,στο Απορρητο Προσθετο Πρωτοκολλο.
1:"Σε περπτωση μιας τοπικης και πολιτικης μεταμορφώσεως σε εδαφη ανηκοντα στα Βαλτικα Κρατη,το βορειο οριο της Λιθουανιας θα αντιπροσωπευη το οριο των σφαιρων αμφοτερων Γερμανιας και ΕΣΣΔ".
2:"Σε περιπτωση τοπικης και πολιτικης μεταβολης των εδαφων που ανηκουν στο πολωνικο κρατος οι σφαίρες ενδιαφεροντος της Γερμανιας και της ΕΣΣΔ θα εχουν κατα προσεγγισιν οριο μεταξυ των τους ποταμους Νάρεβ και Σαν".
3:"Το ζητημα εαν τα συμφεροντα αμφοτερων των μερων καθιστουν την διατηρηση ενος ανεξαρτητου πολωνικου κρατους να φαινεται επιθυμητη οπως και τα συνορα αυτου του κρατους θα χαραχθουν,θα καθοριστει οριστικως μονο κατα τη διαρκεια περαιτερω πολιτικων εξελιξεων".
4:"Το πρωτοκολλο θα θεωρηθη απο αμφοτερα τα μερη ως ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ".(Κειμενο του συμφωνου περι μη επιθεσεως και του προσθετου πρωτοκολλου,ΕΓΕΠ,τομος 7,σελ.245-47)
Επισεις ενα αρθρο προεβλεπε οπως η συνθηκη τεθη σε ισχυ αμεσως μετα την υπογραφη της.Η τυπικη επικυρωση σε δυο τετοια ολοκληρωτικα κρατη ηταν φυσικα μια τυπικη ενεργεια.Αλλα θα απαιτουσε μερικες μερες.Ο Χιτλερ επεμεινε επι της προβλεψεως αυτης.
Δημοσίευση σχολίου