22/12/16

Ο «Ηρωικός» Κόκκινος Δεκέμβρης του 1944

Οι «ηρωικοί» Ελασίτες άρχισαν να μάχονται με τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες στις 4 Δεκεμβρίου 1944.
Στις 21 Δεκεμβρίου, 17 ημέρες μετά, και ενώ συνεχίζονται «αψιμαχίες», η εκτέλεση της Παπαδάκη μας δίνει μια εικόνα της «ηρωικής αντίστασης» του λαού και της καθημερινής ζωής στην Αθήνα.

Οι ηρωικοί εαμίτες Δημήτρης Μυράτ (γερμανομαθής) και ο εβραίος Σαμ Μπράντενμπουργκ ,  έπαιζαν χαρτιά και δεν πολέμαγαν με τους άγγλους ιμπεριαλιστές. Εμφανίστηκαν ένοπλοι, οι «ηρωικοί» κομμουνιστές Κων. Μπιλιράκης, Θεόδωρος Μιχαλόπουλος, και Δημήτρης Σούλης που συνέλαβαν την καταζητούμενη Ελένη Παπαδάκη.
Πήγαν με τα πόδια, χωρίς να συναντήσουν Εγγλέζους ιμπεριαλιστές και χωρίς να τους βομβαρδίσει η ΡΑΦ, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής του ΕΑΜ, επί της οδού Πατησίων 314 και μετά , στα περιφερειακά γραφεία του ΕΑΜ, στη διασταύρωση Πολυλά και Μαρτζώκη, όπου η ''λαϊκή πολιτοφυλακή '' του ΚΚΕ, η ΟΠΛΑ, με επικεφαλής της τον «Ορέστη», αποφάσισε την τύχη της Ελένης Παπαδάκη. Εκεί ηταν και ο «ηρωικός» κομμουνιστής και «πολιτοφύλακας Πάνος Καραβουσάνος».
Εκεί στην Πολιτοφυλακή της Πατησίων στην επιταγμένη έπαυλη Παπαλεονάρδου υπήρχαν και άλλες κρατούμενες. Μαζί με την Παπαδάκη ήταν η Νιόβη Χαριτάκη, ήταν ένα κορίτσι γύρω στα είκοσι και εφτά μηνών έγκυος που την είχαν συλλάβει στις 18 Δεκεμβρίου μαζί με την αδελφή της, Μαρίκα, με την κατηγορία ότι
ο πατέρας τους ήταν διευθυντής της Ούλεν και η Νιόβη γνώριζε καλά οτι επρόκειτο να την εκτελέσουν.

Γύρω στα μεσάνυχτα με αυτοκίνητο της ΟΠΛΑ, τις έστειλαν Γαλάτσι στα Διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ όπου οι ηρωικοί κομμουνιστές και στελέχη της ΟΠΛΑ Βλάσσης Μακαρώνας, Στέφανος Λιόλιος, Πέτρος Τζογανάκης, Ιωάννη Κουκούτσης και άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν τα διέσωσε η ιστορία παρίμεναν για να εκτελεσουν τα σιδηροδέσμια θύματα και να πάρουν τα ρούχα τους για τις ανάγκες του λαού.
Η ομάδα του Γαλατσίου δεν συνάντησε ποτέ τους «ιμπεριαλιστές» και έκανε τη δουλειά της σύμφωνα με τις εντολές που είχε.
Αυτός «ηρωικός» μηχανισμός δεν «πολέμαγε» , αλλά δολοφονούσε όσους είχαν προγραφεί.
Αυτά γινόντουσαν 17 ημέρες μετά την έναρξη των Δεκεμβριανών.
Και τα ξέρουμε λόγω της Παπαδάκη.
Αυτά έγιναν και για χιλιάδες άλλα αθώα θύματα σαν την Παπαδάκη.
Μαζί της στο λακκο που την έριξαν ήσαν άλλοι 4 . «Ανώνυμοι». Τη Νιόβη την είχαν ρίξει σε άλλο λάκκο.
Ο Βλάσσης Μακαρώνας και ο Στέφανος Λιόλιος ομολόγησαν στο στρατοδικείο και εκτελέστηκαν.
Ο γερμανομαθής εαμίτης Μυράτ έγινε θιασάρχης και πέθανε το 1991 από γεράματα. 

Σπύρος Χατζάρας

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΚΗ ΑΚΟΥΣ;

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΙΑ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΟΜΠΙΣ) ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΝΑΚΑΚΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

(KAI YΣΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !)


Η τελευταία ομιλήτρια του πάνελ ήταν η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη. Η Γιαννακάκη δήλωσε ότι δεν είναι ξένη προς τα μειονοτικά ζητήματα και έχει ασχοληθεί στενά μαζί τους. Η Γιαννακάκη υπενθύμισε επίσης ότι κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία, αλλά η απάντηση που έλαβαν σχετικά με το θέμα αυτό, ήταν χωρίς νόημα.

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ενώσεις των μειονοτήτων και για τις προειδοποιήσεις από την Επιτροπή της Ευρώπης. Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να δηλώσω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017.»

Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για τη νομική πρακτική για το θέμα αυτό και ότι η κατάσταση δεν θα είναι όπως ήταν παλιά.Μοιράστηκε επίσης ότι ο στόχος τους ήταν να διασφαλιστεί η Ελληνική νομοθεσία, να είναι απόλυτα σύμφωνη με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ότι το σύνολο των κοινωνικών ομάδων της χώρας έχουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προσωπικά γι ‘αυτό.

Η Γιαννακάκη έκανε επίσης αναφορά στην επίθεση της Χρυσής Αυγής και είπε ότι ήταν απαράδεκτη η οποία δείχνει το αληθινό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης.

Μετά από τους ομιλητές του πάνελ, διαβάστηκε η γραπτή δήλωση που έστειλε η εκπρόσωπος της Μακεδονικής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Κίνησης της Έδεσσας. Η εκπρόσωπος στη δήλωσή της σημείωσε ότι στην Ελλάδα αμφισβητείται ο πολιτισμός της μακεδονικής μειονότητας και ότι η πολιτική αυτή είναι αναγκαίο να εγκαταλειφθεί.

Στη συνέχεια, έκανε μια ομιλία ο πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Τούρκικα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Γιασάρ Δαγκλή. Δηλώνοντας ότι το κράτος τους περιγράφει ως Ρομά και ότι δεν ενδιαφέρονται για αυτούς, είπε ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας ενώ επισκέφθηκε την Ροδόπη και την Ξάνθη δεν τους επισκέφτηκε καν και είπε ότι θέλουν να καθορίζονται ως απόγονοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας


Ανώνυμος είπε...

Σπυρο ευτυχως που δεν εισαι δεξιος και μπορεις να γραφεις ελευθερα την αληθεια.Αποψε θα γραψω και εγω λοιπον, χωρις να χρησημοποιησω το "αντικειμενικο υφος" που μου επιβαλλεται λογω της ιδιοτητας μου.
Η ηρωϊκη αντισταση των Χωροφυλακων στου Μακρυγιαννη και στη Σχολη Χωροφυλακης στη Μεσογειων,εσωσε οχι μονο την Αθηνα αλλα ολοκληρη την Ελλαδα.Χαρη στην αντισταση τους,καταναλωθηκαν και υπεστησαν μεγαλες φθορες οι δυναμεις του ΕΛΑΣ,με αποτελεσμα να εξασθενισει η ισχυς τους αλλα και να κερδιθει χρονος ωστε να συρρεύσουν βαριες βρετανικες δυναμεις στην Αθηνα.Σε αντιθετη περιπτωση η μοιρα της χωρας θα ηταν φρικτη.Εχοντας δημιουργηθει κατασταση de facto δια των οπλων,η συμφωνια "της χαρτοπετσετας" θα πηγαινε περιπατο.Η κομμουνιστικη κυβερνηση θα αναγνωριζοταν απο την Σοβιετικη Ενωση και τους δορυφορους της.Στα επομενα λιγα ετη θα γινοταν το ιδιο απο τους Δυτικους.Οι Βρετανοι θα κρατουσαν την Κρητη,η οποια θα γινοταν ανεξαρτητο κρατος τυπου Ταϊβαν,με κυβερνησεις ανδρικελων προσκειμενων στο Λονδινο-και αργοτερα στην Ουασινγκτων.Τα Δωδεκανησα θα εδιδοντο στην Τουρκια.Και φυσικα η μοιρα του λαου θα ηταν η αυτη των λαων της Ανατολικης Ευρωπης.
Οσον αφορα καποιους φιλους του Blog,οι οποιοι αναρωτιουνται πια ηταν η σταση των Δεξιων επι Κατοχης σε σχεση με τις αντιστασιακες οργανωσεις,εχω να απαντησω: Αυτη που ειναι παντα:Σταση Δουλοπρεπειας,Μειονεξίας και Κομπλεξ Κατωτεροτητος απεναντι στους Κομμουνιστες.Θα δωσω μια γευση απο αυτες τις ιδιοτητες που διαχρονικα τους χαρακτηριζουν μεσα απο ενα δεξιο εντυπο που προσκειτο στην ΠΕΑΝ (Πανελληνιος Ενωσις Αγωνιζομενων Νεων-με πολιτικο αρχηγο τον Π.Κανελλοπουλο και στρατιωτικο τον ηρωα Κ.Πιερρίκο).Το εντυπο της οργανωσης "Δοξα",αναφερεται στην γνωστη υποθεση της ανανδρης δολοφονιας του Μαραθεα και του ανηλικου γιου του απο "τα παλικαρια" του Κλαρα.Το πως σχολιασαν το διπλο εγκλημα οι δεξιοι συντακτες του δεξιου εντυπου;
Διαβαστε και θαυμαστε τους...

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ

ΕΤΟΣ Α / ΑΘΗΝΑΙ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1942 / ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 11

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ

Οπως δημοσιεύθηκε σε προηγουμενο φυλλο μας, η "Μεγαλη Ελλας" ασχοληθηκε λεπτομερως με το θεμα- τα παλικαρια που εδικασαν και εξετελεσαν τον Μαραθεα με 20 μαχαιριες και πηραν για ομηρο τον γιο του-γιατι δεν βρηκαν την Κλεοπατρα του,που κατασπιλωσε της Ελληνιδος την τιμη-ειχαν αξιωσει να δωθη αποζημιωση στα θυματα των Ιταλων ή ακριβεστερα της χηρας του εκτελεσμενου προδότου. Και να που τωρα η "χηρα" καλει,δια των Γερμανοελληνικων εφημεριδων των Αθηνων, τους δικαιουχους της επιδικασθείσης αποζημιωσης να την αναλαβουν απο την Τραπεζα της Ελλαδας.Πενηντα εκατομμυρια υπερ της Κοινοτητος Δομοκου και σαραντατεσσαρα υπερ των κληρονομων των εκτελεσθεντων απο τους φιλους της Κλεοπατρας Ιταλους.Η τιμωρια αυτη πρεπει να θεωρηθη ως προειδοποιηση για καθε προδότη.Το κακο ομως σ'ολη αυτη την περιπτωση ειναι οτι η Κλεοπατρα αυτη,δεν πρεπει να παραμεινη ατιμωρητη και το σπουδαιοτερο οτι το παιδι της θα επρεπε να το κρατησουν οι ανταρτες για να του δωσουν ελληνοπρεπή ανατροφη δια να μη διαφθαρη απο το περιβαλλον του πατερα και της μανας του.Ποτε ομως δεν ειναι αργα.

Δηλαδη...

Οι συντακτες του κειμενου επικροτουν την κατσαπλιαδικη ενεργεια των κομμουνιστων να κατασφαξουν τον Μαραθεα (επειδη ηταν πλουσιος και αρα "εχθρος του Λαου"), προτρεπουν να κακοποιηθει η γυναικα του διοτι " κατασπιλωσε της Ελληνιδος την τιμη" (επειδη η Ιταλικη Διοικηση της Λαμιας επιταξε το αρχοντικο της για να στεγαστει το Αρχηγειο της ) και αποκρυπτουν τον βιασμο και δολοφονια του 15χρονου γιου της (που εκανε πρωτοσελιδο ολος ο Αθηναϊκος Τυπος!)

Αυτη ειναι η Ψοφοδεξια.Τοτε και Τωρα.
Δεν χρειαζοται αλλα λογια.
Οσο για το ποιοι εσωσαν την Χωρα απο την κοκκινη πανουκλα,ψαξτε αλλου και οχι στους δεξιους.
Ελεος!!!


Leon

Ανώνυμος είπε...

Στις ΗΠΑ οι μυστικές οργανώσεις τους σημερινούς προγραμμένους τους έχουν με χρωματικό κώδικα ανάλογα πόσο πιστεύουν ότι απειλούνται από αυτούς:

Με το κόκκινο αυτοί που θα εκτελεσθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα, on sight. Με άλλο χρώμα αυτοί που πρώτα θα συλληφθούν, όπως η ηθοποιός. Με άλλο χρώμα αυτοί που θα πάνε στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και καταναγκαστικής εργασίας μέχρι θανάτου της FEMA.

Λυπάμαι αλλά όποιος φαντάζεται ακόμα τους συνωμότες ως "αριστερούς/κομμουνιστές" και αδυνατεί να δει τις ομοιότητες με τους Ναζί ή τις ομοιότητες με τους Βρετανούς στον πόλεμο των Μπόερ το 19ο αιώνα όπου εφευρέθηκε η μέθοδος των στρατόπεδων συγκεντρώσεως/εξοντώσεως, κοιμάται ύπνο βαθύ.

Οι συνωμότες είναι ψυχοπαθείς, σατανιστές, και μέλη σε αρχαίο generational sect. Το τελευταίο σημαίνει ότι στη σέκτα αυτή δεν "γράφεσαι", γεννιέσαι.

Αλληλο-παντρεύονται εδώ και χιλιάδες χρόνια για να μην αραιώσουν τα γονίδιά τους τα οποία τα θεωρούν ανώτερα και ξεκινούν από τον... βασιλιά Νιμρώδη της Βαβυλονίας.

Εβραίοι παλιάνθρωποι σαν τον Σόρος και τους Ρόθτσιλντ και άλλα σιχάματα της χαζαρικής μαφίας παίρνουν διαταγές και υλοποιούν τα σχέδια που τους δίνονται, αλλά δεν ήταν ποτέ στην κορυφή της ιεραρχίας.

Ανώνυμος είπε...

με εντολή του υπουργείου Παιδείας θα διαβαστεί το ακόλουθο μήνυμα σε όλες τις σχολικές μονάδες:

http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/15666432_1450865121613596_277732129_n.jpg




Το πιο συγκλονιστικό γεγονός στον κόσμο αποτελεί η Γέννηση του Ιησού Χριστού καθώς η ενσάρκωσή Του χώρισε την ιστορία σε δύο μέρη, εκείνη που γράφτηκε προ Χριστού και εκείνη που συνεχίζεται μετά Χριστό. Ήταν ένας Θεός πρόσφυγας, γιατί από την ημέρα της Γέννησης του έως την Σταύρωσή Του δεν παρέμεινε σε έναν τόπο αλλά ως περιπλανώμενος πρόσφυγας δεν υπήρχε τόπος για Αυτόν.

Τα Χριστούγεννα είναι η νίκη και ταυτόχρονα η ήττα του Χριστιανισμού. Νίκη γιατί μπόλιασαν τον κόσμο με το Ευαγγέλιο της Αγάπης και ήττα γιατί το Ευαγγέλιο της Αγάπης νοθεύτηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι περισσότεροι Χριστιανοί να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα καινά, χωρίς να τρωθούν οι μηχανισμοί που σπέρνουν την ανισότητα και τον θάνατο, δηλαδή χωρίς να χάσουν τη βολή τους. Η ιδεολογικοποίηση του Ευαγγελίου και η προσαρμογή ή και παραποίηση των λόγων του Χριστού κατά τη βόλεψή μας οδηγεί στην αδικία των συνανθρώπων μας. Ο ρατσισμός, ο εθνοφυλετισμός, η εξουσιαστικότητα και η κυριαρχικότητα έναντι των συνανθρώπων μας αλλά και η δικαιολόγηση του πλούτου, αποτελούν τα μεγαλύτερα αμαρτήματα των Χριστιανών που τα υποστηρίζουν. Στην Χριστιανική ιστορία το υπόλειμμα ήταν αυτό που κρατούσε την φλόγα του Χριστιανισμού ζωντανή. Υπόλειμμα ανθρώπων που σκέφτονταν ορθόδοξα και εξέφραζαν αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά που τους κληροδοτήθηκε Άνωθεν.

Ευχόμαστε ολόψυχα, αυτά τα Χριστούγεννα να αποτελέσουν την αρχή που το φως της δικαιοσύνης του Χριστού θα λάμψει στις ψυχές των ανθρώπων και θα γίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί δίνοντας το χέρι στον πλησίον όπου γης να βοηθηθούμε πραγματικά. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ειρήνη και προκοπή σε μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς

Ανώνυμος είπε...

Η Ανατολίτες και όσοι ήρθαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας είναι όλοι τους αριστερούληδες και φιλότουρκοι.

Αυτοί έφεραν και τους ψευθούς 'θεούς'και 'θέαινες' μαζί τους.

Οι Ανατολίτες αυτοί είναι πλέον υπό διερεύνηση από κάθε λογικό πατριώτη τί φύρας είναι ?

Είναι τελικά ΕΛΛΗΝΕΣ ?

Εξαιρούνται πίο πολεμικοί έλληνες του Πόντου(και κάποιων ακόμα περιοχών Καππαδοκίας-Βιθυνίας-Μυσίας) για να μήν δημιουργηθεί παρεξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι Μυράτ ήταν περιούσιοι Χατζάρα; Γιατί δεν το ξεκαθαρίζεις;

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΙΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ



ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ


ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΠΙΣΤΕΥΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΓΚΡIΤΗ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος πάντα έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον Βελουχιώτη. Και όταν συναντήθηκαν το 1944, αλλά και αφού είχε πεθάνει ο Βελουχιώτης:

https://www.google.com/amp/s/greekcivilwar.wordpress.com/2016/10/20/gcw-520/amp/

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα που λες, εκτος του οτι ειναι ΑΛΗΘΙΝΑ, δειχνουν και ποσο ''μαλακουληδες'' -aka επαιρναν εντολες απο την στοα- ησαν οι ''σκληροι δεξιοι''. Αντι μετα την νικη στον συμμοριτοπολεμο να οργανωθουν,οσοι εχασαν συγγενεις απο την ΟΠΛΑ, σε ταγματα αντεκδικησης εκατσαν και εβλεπαν τους κεντρωους να στελνουν τα ''συντροφια'' διακοπες στα νησια του Αιγαιου τους πιο ατυχους και τους πιο τυχερους να τους διδουν δημοσια αξιωματα και θεσεις.
Καταντια...

Ανώνυμος είπε...

Η καθαρσις των με σημερινους ορους τρομοκρατων του συμμοριτοπολεμου απο τις μεταπολεμικες κυβερνησεις, τα συγχωρωχαρτια ανευ αποδοσης δικαιου και η απολυτη ιστορικη ληθη που επεβληθη, σε βαθμο το μαυρο να γινεται ασπρο, αποδεικνυουν ξεκαθαρα οτι ειναι τα ιδια στελεχη του βαθεος δυναστικου κρατους της ξενοκρατιας που μας απομυζει εδω και αιωνες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το υποκείμενο ο Παναγιωτάκης Κανελλόπουλος είναι όσο πιό πολλά διαβάζω απόλυτα υπέυθυνος για την εξόντωση αθώων και γενναίων Ελλήνων που πολέμησαν τα κόκκινα τέρατα τους σλάους και λοιπούς ημίαιμους έξ ανατολών.

Ο Παναγιωτάκης Κανελλόπουλος που συνέγραψε και την πολύτομη ''Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνέυματος''. Ο 'λόγιος' .

Δεν τον ενδιέφερε το Ελληνικό Πνεύμα , μόνο το Ευρωπαϊκό.
Κατά τα άλλα οι αμετανόητοι αριστερούληδες ημίαιμοι συνεχίζουν την προπαγάνδα
εδώ ένα ακόμη δείγμα
http://www.efsyn.gr/arthro/diimero-tis-sfagis

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/B4bePQ

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/B4bePQ