26/12/16

Τα σοφίσματα της προπαγάνδας και της πολιτικής

Η Ενότητα με τους Σόρος δεν είναι «Λαϊκή» αλλά Αντι-Λαϊκή

του Σπύρου Χατζάρα

Μας καλούν να είμαστε Ενωμένοι ενάντια στη Φτώχεια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον Ρατσισμό. Αλλά, ενώ η Φτώχεια και ο ιμπεριαλισμός μπορούν να προσδιοριστούν αντικειμενικά, ο Ρατσιμός είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.

Για παράδειγμα, και εγώ συμφωνώ να είμαστε ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό των Περιούσιων, και της ρητορικής τους μίσους, καθως αποκαλούν όλους εμάς Γκογίμ.
Και θα ήθελα να ψηφιστούν νόμοι που θα επιβάλουν ισόβια δεσμά σε κάθε κάθαρμα που διαδίδει αυτές τις ρατσιστικές ιδέες περί ύπαρξης ενός περιούσιου λαού.

Επομένως, ο ρατσισμός δεν προσδιορίζεται αντικειμενικά αλλά υποκειμενικά.

Για παράδειγμα, εμένα με κατηγορούν ως «αντισημίτη», επειδή θεωρώ τους Ρότσιλντ πηγή κάθε κακού για την ανθρωπότητα. Και επειδή οι Ρότσιλντ ισχυρίζονται ότι είναι Ιουδαίοι, λενε ότι επιτίθεμαι στους ιουδαίους.

Αλλά οι Ρότσιλντ καταρχήν , είναι πολύ κακοί άνθρωποι, και εν συνεχεία τραπεζίτες κληρονομικό δικαιώματι.
Εγώ, τους κατακρίνω επειδή είναι κακοί άνθρωποι και τραπεζίτες και όχι για το θρήσκευμα τους ή τη φυλή τους για τα οποία δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αντικειμενική πληροφορία πέραν όσων οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Διαπιστώνουμε δηλαδή ,ότι ο "ρατσισμός" είναι εντελώς υποκειμενική έννοια και επειδή δεν ταυτίζεται εύκολα, με τον κανόνα α=α, είναι προπαγανδιστική και όχι λογική έννοια.
Άρα, το σύνθημα , «Ενωμένοι ενάντια στη Φτώχεια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον Ρατσισμό», είναι πλαστό και απατηλό, αφου περιέχει δύο αντικειμενικούς όρους και έναν υποκειμενικό. Είναι δηλαδή σόφισμα.

Θα μπορούσαν να μας καλέσουν να είμαστε ενωμένοι ενάντια στους τραπεζίτες και τους εμπόρους του χρήματος. Θα μπορούσαν να μας καλέσουν να είμαστε ενωμένοι ενάντια στον εθνομηδενισμό, και την Ανοιχτή Κοιωνία. Θα μπορούσαν να μας καλέσουν να είμαστε ενωμένοι ενάντια στο έγκλημα, τους εμπόρους ναρκωτικών και τους δουλέμπορους.

Αλλά αυτοί οι εχθροί του Λαού μας καλούν να είμαστε ενωμένοι με τον Σόρος. Δηλαδή δεν είναι Λαική αλλά Αντι-Λαϊκή Ενότητα.

ΥΓ. Με το συμπάθιο κ. Λαφαζάνη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψιλά γράμματα....θυμάσε κάποτε που έλεγες ότι δεν πρέπει να λέμε στην καημένη την κοπέλα για ισλαμοπιθήκους αλλά να της εξηγούμε τις θέσεις μας, ε αν δεν καταλαβαίνει η ίδια από μόνη της ότι ο άλλος είναι ισλαμοπίθηκος και θέλει εξηγήσεις τότε το παιχνίδι έχει χαθεί από την αρχή.

η προπαγάνδα λειτουργεί με τελείως ψυχολογικούς όρους, με επίκληση στο συναίσθημα και με εναν αφηρημένο ορισμό των λέξεων μέσω των καναλιών. για παράδειγμα όταν λένε "ρατσισμός" εννοούν το σύνολο των ιδεών αυτών που έχουν δώσει γραμμή τα κανάλια ότι είναι οι κακοί, οι εθνικιστές στην προκειμένη περίπτωση και επειδή αυτός που βλέπει τα κανάλια τα πιστεύει και δεν θέλει να είναι ο "κακός", γίνεται αυτόματα "αντιρατσιστής".

ναι μεν τα μέσα έχουν δύναμη αλλά έχουν δύναμη επειδή η πλειοψηφία είναι πάντα χαμηλου επιπέδου και γι'αυτό οι λαοκρατίες πάντα καταστροφή φέρνανε.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει Χατζάρα ότι οπλοφορείς; Εσύ κι ο Πλεύρης δηλαδή, είστε οι πιστολέρο των Εξαρχείων!