15/6/17

Σαν σήμερα η Μάχη στο Κοσσυφοπέδιο. (Σερβικά: Косовска битка)

Η μάχη έγινε στις 15 Ιουνίου του 1389 με το Ιουλιανό ημερολόγιο.Τους Οθωμανούς οδήγησε ο Σουλτάνος Μουράτ Α΄, συνοδευόμενος από τους γιους του Βαγιαζήτ και Γιακούμπ.
Τους Σερβους διοικούσε ο πρίγκηπας Λάζαρος Χρεμπελιάνοβιτς, ενώ το δεξιό κέρας διοικούσε Βουκ Μπράνκοβιτς και το αριστερό ο Βλάτκο Βούκοβιτς, με το στρατό του βασιλιά της Βοσνίας Τβέρτκο.
Η μάχη εκτυλίχθηκε στο «πεδίο του κότσυφα», 5 χλμ. από τη σύγχρονη Πρίστινα. Αξιόπιστες πληροφορίες για τη μάχη δεν υπήρξαν. Το βεβαιο είναι ότι ηταν πολύνεκρη και για τις δυο πλευρές.
Ο τουρκικός μύθος λέει ότι μετά τον θάνατο του Μουράτ Α΄, ανέλαβε ο Βαφιαζίτ που οδήγησε την αντεπίθεση και συνέλαβ αιχμάλωτο τον Λάζαρ. Τον Μουράτ τον σκότωσε ο Σέρβος Ομπιλιτς.
Συνοπτικά, οι Σέρβοι κατήγαγαν μια «πύρρειο» νίκη αφού οι Τούρκοι υποχώρησαν αλλά απώλεσαν τον κύριο όγκο του στρατού τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον των Τούρκων.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...