1/10/18

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια , ο δοτός Ζάεφ τα άνωθεν σενάρια, και οι εκλογές τον Νοέμβριο.

Ο Ζάεφ είναι δοτός πρωθυπουργός. Τον έκαναν πρωθυπουργό με «κοπτάτσια»,
 ο Σόρος και η πρεσβεία του Κράτους Δικαίου, που του προμήθευαν τις υποκλοπές των συνομιλιών του Γκρουέφσκι, και η βασική αποστολή που του ανέθεσαν ήταν να ανατρέψει το Βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι. 

Το «Κράτος Δικαίου» κανόνισε να έρθουν στην εξουσία στην Ελλάδα οι αριστεροί φίλοι του Κομμουνιστή Ζάεφ, για να αναγνωρίσουν τα «δίκαια» του «μακεδονικού λαού» που τα είχαν αναγνωρίσει από την 5η Ολομέλεια στους Ψαράδες.

 Το τριπλό ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν επίσης δοτό. Δεν το σκέφτηκε ο Ζάεφ. Του το έδωσαν. Και οι καημένοι «συνταγματικοί δικαστές» ήσαν υποχρεωμένοι να αποφασίσουν ότι το τριπλό αντισυνταγματικό ερώτημα ήταν «νόμιμο και ηθικό». 

Το τριπλό ερώτημα, Ναι σε ΕΕ, Ναι σε ΝΑΤΟ, Ναι στη Συμφωνία των Ψαράδων, σχεδιάστηκε για να επιτρέψει πολιτικά την «αποστασία» των ευρωπαιστών και Φιλο-νατοϊκών από το VMRO, ώστε να βρεθούν οι 80 ψήφοι για να αλλάξει το Σύνταγμα και οι οποίοι δεν υπήρχαν. 

Το σενάριο του Κράτους Δικαίου προέβλεπε σαρωτική νίκη του ΝΑΙ και μετα πολιτική πίεση στοςυ βουλευτές να ακολουθήσουν τη φωνή του λαού. Αυτό ακριβώς είπαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Σόφια, και οι Βρυξέλελς με δηλώσεις που ήταν γραμμένες πολύ καιρό πριν. 

Στις Βρυξέλλες η Υπατη Φεντερίκα και ο Αυστριακός Επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν σε κοινή δήλωση τους χαιρέτισαν το δημοψήφισμα, όπως έκανε και το Κράτος Δικαίου και είπαν ότι «τώρα, μετά τη συντριπτική πλειοψηφία που υποστήριξε τη συμφωνία με την Ελλάδα, το Κοινοβούλιο πρέπει να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα», ώστε «να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση». 
Επανέλαβαν δηλαδή ως παπαγάλοι το άνωθεν «σενάριο» όπως τους είχε δοθεί. «Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία, όχι μόνο για τη συμφιλίωση στην περιοχή, αλλά επίσης για αποφασιστικά κίνηση προς την ΕΕ. Το Κοινοβούλιο καλείται τώρα να συνεχίσει υιοθετώντας τις συνταγματικές αλλαγές, «έξω από κομματικές πολιτικές γραμμές». 

Έξω από πολιτικές γραμμές. Σε Ευρωπαϊκή- Νατοϊκή Ενότητα. Αυτή ήταν 
η ουσία. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το κατάλαβαν πολύ καλά στο Βελιγράδι.
 Ο αναλυτής Στέβιτσα Ντετζάνσκι είπε ότι, «παρά τις πιέσεις, οι άνθρωποι εκτιμούν την ανεξαρτησία τους και η τελική τους απόφαση, ήταν ένα μήνυμα σε όλους στην περιοχή , ενώ ο Ντούσαν Προρόκοβιτς είπε ότι η επιτυχία του μποϋκοτάζ Prorokovic ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο Βρυξέλλες και ένα μήνυμα σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων. 

Ο Ζάεφ, ενημερώθηκε άμεσα από τους χειριστές του για τις επιλογές του,και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, «περιμένουμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει πιθανότητα για μια συμφωνία με την αντιπολίτευση ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία δύο τρίτων στο Κοινοβούλιο, που είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών που προκύπτουν από την Συνθήκη με την Ελλάδα, ή θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Νοέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: