23/10/18

Ο Κίνδυνος είναι από το Βορρά και όχι από την Ανατολή

Ο Ταγίπ, που συνεργάζεται με τον αμερικανό φίλο, παρά τις διαφωνίες, βάζει ένα χεράκι για να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να περάσει τη συμφωνία των Ψαράδων για την αναγνώριση του «Μακεδονικού Έθνους και της «Μακεδονικής γλώσσας», από την Ανθελληνική κυβέρνηση, Τσιπρέσκου-Καημένου. 

Μην ακούτε ότι το Αιγαίο είναι «καζάνι που βράζει» , για «σκηνικό Ιμίων» κλπ γλαφυρά. Ήμουν νιός και γέρασα με το Χόρα, το Σισμίκ, το Πίρι Ρέις και το τον «Βάρβαρο». Τίποτα δεν έγινε ούτε με το Χόρα, ούτε με το Σισμίκ, ούτε με το Πίρι Ρέις. Μόνο τα ρεπορτάζ και οι κορώνες. Και το πετρέλαιο παραμένει στην υφαλοκρηπίδα. Ούτε Μπάμπουρας ούτε Λαδοξέρα. 

Κατά τα λοιπά κουβέντα να γίνεται και «κοιτάξτε αλλού», την ώρα που με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ δικαιώνεται ο αγώνας του ΔΣΕ. 

Η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ, τον Ιανουάριο του 1949, αποφάσισε ότι : «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος». 
Και ο ΔΣΕ νίκησε, με τη συμφωνία του Συντρόφου Αλιέκσι με τον σύντροφο Ζάεφ και τον μεγαλοαστό που απαρνήθηκε την τάξη του, αλλά όχι τη Συμμαχία.

 Ήδη οι «καταπιεσμένοι» ζητούν από του χρόνου να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Ψαράδων η διάλεκτος ΑΣΝΟΜ1944 ως «μακεδονική γλώσσα» στα ελληνικά σχολεία, ακριβώς όπως το 1944-1949

Οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές , στις «απελευθερωμένες περιοχές» είχαν εγκαταστήσει το δικό τους «Κράτος» και είχαν δημιουργήσει Σχολεία, στα οποία Γιουγκοσλάβοι δάσκαλοι από τη «Βαρντάρσκα»δίδασκαν τη Γραμματική του Μπλάζε Κονέσκι, που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 1944 με την έγκριση του «γλωσσολόγου» Μίλοβαν Τζίλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο σ. Πασχάλης Μητρόφσκι στην Ολομέλεια του ΝΟΦ τον Αύγουστο του 1948, «περίπου 20.000 νέοι Μακεδόνες έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν και χρησιμοποιούν τη Μακεδονική γλώσσα», και «έμαθαν τη δική τους ιστορία». 

Αυτό ξαναγίνεται σήμερα. Η ΝΟΦ βγηκε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.Ο ΔΣΕ νίκησε. 

Ο «μακεδονικός λαός» βρήκε την πλήρη εθνική του αποκατάστασή στο ΝΑΤΟ. Και ο αμερικανός σκηνοθέτης μας καλεί να κοιτάμε στην Αντολή και τον «προαιώνιο Τούρκο εχθρό». Μη μασάτε. Ο κίνδυνος έρχεται από τον Βορρά. 

ΥΓ. Για τον άλλο πραγματικό κίνδυνο των χιλιάδων εισβολέων που περνάνε τον Εβρο δεν μιλάνε στα κανάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: