19/2/24

Πλειοψηφία ΕΣΗΕΑ: Είπαν ΟΧΙ σε αυξήσεις και δώρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους...


 

ΚΑΠΑΚΟΣ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ και ΣΙΑ …ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ  ΕΔΟΕΑΠ.

Είπαν  ΟΧΙ σε αυξήσεις και δώρα

για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους!!!!!

 

Η  πλειοψηφία των «7»,( συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ -Νέα Αριστερά), απέρριψε  στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ στην ΕΣΗΕΑ, χωρίς άλλη συζήτηση, τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) για να υπάρξει αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην  Ένωση Συντακτών.

Τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ, Δημ. Ι. Τσαλαπάτης, ως  προτεραιότητες δράσης, τα οποία όμως δεν θέλησε με τίποτα να συζητήσει ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ,  καθώς ήθελε να καταλάβει ξανά και  τη θέση του Γ.Γ της ΕΣΗΕΑ, εξ αποστάσεως (...!), ήταν:

- Άμεση καταβολή και καθιέρωση  13ης σύνταξης από τον ΕΔΟΕΑΠ, με αυξήσεις και  στις επικουρικές, αλλά και διασφάλιση του εφάπαξ  για ΟΛΟΥΣ. Υπάρχουν αποθεματικά και οφειλόμενα  που υπερβαίνουν τα 200 εκ. ευρώ και ΔΕΝ  έχουν ζητηθεί - διεκδικηθεί  από τον ΕΦΚΑ, που τα παρακρατεί παράνομα από το 2017!...

- Δέσμευση για αληθινή  ΣΣΕ με αυξήσεις  για ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους , ως συνέχεια της τελευταίας που είχε υπογραφεί την περίοδο  2008-10, εξασφαλίζοντας αυξήσεις  στις βασικές αποδοχές και στα καταβαλλόμενα, αλλά και με ιδιαίτερη αμοιβή για το Σάββατο και την εργασία της Κυριακής.

- Να βγουν από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ώστε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ (γραφεία τύπου, Δημόσιο, δημοτικοί Ρ/Σ κλπ), μαζί με τις αυξήσεις και  τις προβλέψεις των ΣΣΕ, να ξαναπάρουν πίσω τα ΔΩΡΑ (Χριστουγέννων και Πάσχα) που τους έχουν κόψει.

Η προκλητική άρνηση για αγώνα δικαίωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων δημοσιογράφων,  σε μια περίοδο που η ακρίβεια θερίζει, αλλά και  η προσκόλληση  των «προθύμων» στις κατευθύνσεις της διαπλοκής και  στις διοικήσεις  της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, συμπίπτει με την διανομή μπόνους 300-2000 ευρώ (!) από τα αποθεματικά του Ταμείου! 

Η διανομή έγινε  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, κυρίως σε εργαζόμενους του διοικητικoύ  προσωπικoύ του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς οι εκλογές στο Ταμείο πλησιάζουν και ΚΑΠΟΙΟΙ εξαγοράζουν ψήφους.

Το αποτέλεσμα ήταν  στην προχθεσινή κοπή πίτας στον ΕΔΟΕΑΠ να απουσιάσει πάνω από το μισό προσωπικό του Ταμείου…!

Σήμερα (Δευτέρα), επίκειται και διάβημα διαμαρτυρίας από τον σύλλογο των γιατρών του Ταμείου, οι οποίοι  σε ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν  το δόγμα Καπάκου για διαχωρισμό του προσωπικού.  

Για το διαχωρισμό αυτό, τονίζουν μάλιστα  ότι 

«…λειτουργεί  μάλλον ως αντικίνητρο για τους υπόλοιπους συναδέλφους και ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας φαινομένων burn-out και όχι κινητοποίησης για βελτίωση της απόδοσης…».

 Κάτι ανάλογο επιχείρησαν και στην ΕΣΗΕΑ με χορηγίες –πλυντήρια  του Μορφωτικού Ιδρύματος και επιχορηγούμενα σεμινάρια, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού Αντωνιάδου, Καπάκος και ΣΙΑ, έμειναν σχεδόν στα ίδια… ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ…  

 Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ αντιδρούν και δικαιολογημένα. Ήρθε όμως η ώρα ΚΑΙ των ασφαλισμένων να μιλήσουν για ΟΣΑ συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ.

Μια ακόμη απάντηση πρέπει να δοθεί στις κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές στα Πειθαρχικά και τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024…

 ΛΕΜΕ  ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΦΑΝΕΡΑ Η ΜΥΣΤΙΚΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Στηρίζουμε και ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ συναδέλφους που έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα…   

                                                                                                                 

                       18/02/2024

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: