30/11/08

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα.


Από το «εγώ» στο «εμείς».Ένδοξες μέρες κεφαλαιουχικού αλτρουισμού.

Σπύρος Χατζάρας

Αλτρουισμός: Η αγάπη για τον συνάνθρωπο,φιλαλληλία,ανθρωπισμός, ανθρωπιά. Η φροντίδα του ανθρώπου για το καλό των συνανθρώπων του, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.Ο αλτρουιστής εκδηλώνει ενδιαφέρον και κάνει ότι μπορεί, χωρίς να υπολογίζει τα προσωπικά του συμφέροντα. Βάζει το καλό των άλλων ανθρώπων πάνω από κάθε ταπεινό συμφέρον του. Από την Live-Pedia.gr

Τέτοιες μέρες θυμήθηκαν οι επικοινωνιολόγοι του, τον Μακρυγιάννη τους.

Ο πρωθυπουργός έστειλε, στις 25 Νοεμβρίου, «σαφή μηνύματα», προς τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να βάλουν στη θέση του «εγώ», το «εμείς», και να «αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε».
Το μήνυμα, το αντελήφθη πρώτη η κ. Μπακογιάννη, που του απάντησε διά των εφημερίδων της: «Ημείς, έχουμε να προσφέρουμε. Εσύ εγωιστή, που δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα ,γιατί παραμένεις πρωθυπουργός;».
Αμέσως, και στο πνεύμα, «φιλαλληλίας», διέρρευσαν στην «Ελευθεροτυπία», το «έγγραφο-βόμβα», που παραπέμπει, σε κρυφό πολιτικό χρήμα, το οποίο διοχετεύθηκε είτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είτε σε συντελεστές αυτής, την περίοδο 1990-1994, από την Siemens ,αφού με αυτό, υποδεικνύεται για την αποστολή χρημάτων η Mayo Investments Corporation, και ειδικότερα ο δολαριακός λογαριασμός, που αυτή τηρούσε στην Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. Ο λογαριασμός της Mayo διαβιβάσθηκε από το παραλογιστηρίο της θυγατρικής της Siemens στην Αθήνα, στο Μόναχο, για να εκπληρωθούν «ωφέλιμες πληρωμές», προς τη Νέα Δημοκρατία ή προς (τότε) κυβερνητικά στελέχη της, που «μεριμνούσαν» για την προώθηση συμβάσεων στον ΟΤΕ και αλλού. Με έξι εμβάσματα ή καταθέσεις, διοχετεύθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 20 εκατ. μάρκων (10 εκατ. ευρώ περίπου) από τη Siemens, κατόπιν συνεννοήσεων με οικονομικούς διαχειριστές του (τότε) κυβερνώντος κόμματος.
Η πλευρά της Ντόρας, «για το καλό των συνανθρώπων»,απάντησε με φήμες, για κρυφές κάμερες στα δωμάτια της Μονής Βατοπεδίου, για τους VIP ,και νέα DVD, με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα (της εποχής που έγινε η βιντεοσκόπηση) και εν ενεργεία κρατικό λειτουργό, τους οποίους συνδέει η μεταξύ τους φιλία». Ο κίνδυνος το υλικό να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους είναι προφανής!!
«Χριστουγεννιάτικη» Κόλαση!
Στο ίδιο πνεύμα «αγάπης για τον συνάνθρωπο» ο κ. Μίχαλος (του ΕΒΕΑ) έσπευσε να ζητήσει, την κοινωνική ευθύνη των εργαζομένων, για να λειτουργούν τα πολυκαταστήματα και τις Κυριακές. Άλλωστε, οι 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ψηφίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, και από την κυρία Ματσούκα (Πασοκ), και τον κ.Παπαδημούλη (Συριζα), σε εφαρμογή του,«από το εγώ στο εμείς».
Στην Θεσσαλονίκη, αναπτύχθηκε κίνημα «ανθρωπιάς» για γνωστό χρυσόχοο επιχειρηματία, που κέρδισε τον τελευταίο χρόνο (1/7/07-30/6/08), το ποσό των 3.091,62 ευρώ ή 258 ευρώ το μήνα. Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος πληρώνει τους εργαζόμενους του, με 700 ευρώ, και αυτός ζει μόνο με 258.
Το πιο τραγικό είναι ότι ο Αλογοσκούφης θα καλέσει αυτόν τον άνθρωπο να κλείσει τα βιβλία του πληρώνοντας το υπερβολικό ποσό των 600 ευρώ.
Σε προκήρυξη που έβγαλε το κίνημα συμπαράστασης αναφέρεται:
«Ντροπή σας κύριε Αλογοσκούφη! Αναρωτιέστε πώς ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με 258 ευρώ το μήνα; Που είναι η κοινωνική αλληλεγγύη; Που είναι η κοινωνική συνοχή; Που είναι επιτέλους η ανθρώπινη ευαισθησία σας;»
Χωρίς να υπολογίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα δυο παράγοντες της Ν.Δ. στις Σέρρες, προσπάθησαν να διοχετεύσουν κρατικούς πόρους από επιχορηγήσεις σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, για το καλό των άλλων ανθρώπων. Συνελήφθησαν όμως, «ομολόγησαν ότι δρούσαν αυτοβούλως», χωρίς τη στήριξη κάποιου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάστηκαν με αναστολή και αφέθηκαν, «ευτυχώς» ελεύθεροι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης, είναι να περιοριστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Ζήτησε συστράτευση όλων των δυνάμεων για την επίτευξη αυτού του στόχου: «Στην πορεία αυτή, η κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας απαιτεί τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Απαιτεί, από όλους να βάλουμε το «εμείς»στη θέση του «εγώ» και να αναλογιστούμε «τι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε».

Τα ΕΛΠΕ αμέσως μοίρασαν δωρεάν πετρέλαιο σε 200 φτωχές οικογένειες.
Ο Αράπογλου δέχθηκε να πάρει μερίδιο από τα 28 δίς. Ο Αθανασόπουλος ζήτησε αύξηση μόνο 1%, ( όχι στον μισθό του αλλά στο κόστος του ρεύματος) ,πέραν της προγραμματισμένης λόγω ρήτρας καυσίμων,και ο Χατζημανουήλ ,ετοιμάζει σούπερ-τζόκερ για τα Χριστούγεννα. Ολα τα εκατομμύρια στον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: