27/11/08

Πλήρης κάλυψη του Τραπεζικού Καρτέλ από την Κυβέρνηση

Για τρίτη φορά, μέσα λίγους μήνες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέχει αμέριστη στήριξη και διευκολύνσεις στο τραπεζικό καρτέλ, μεριμνώντας για την εξασφάλιση της πλήρους ατιμωρησίας του και της διαιώνισης της καταλήστευσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Ο πρόεδρος της Ε.Α., όπως επιβεβαιώνεται ,περίτρανα , από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», μερίμνησε άμεσα, εργαζόμενος σκληρά ακόμη και Σάββατο (σ.σ.:!!!) για την προστασία του τραπεζικού καρτέλ, με τον «ενταφιασμό» της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει από την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το STOPCARTEL και την εκκίνηση άλλης μιας προσχηματικής αυτεπάγγελτης έρευνας, με πλήρεις εγγυήσεις ότι θα καταλήξει σε αδιέξοδο και ατιμωρησία του καρτέλ.
Αυτή η άθλια μεθόδευση έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αθωωτικές αποφάσεις της Ε.Α. για απαράδεκτες, εναρμονισμένες πρακτικές των τραπεζών, τόσο σε ό,τι αφορά τη ληστρική σύμβαση με το ΙΚΑ για την είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών, όσο και στην περίπτωση των διαπιστωμένων «καπέλων» 100% σε διατραπεζικές προμήθειες από την ελεγχόμενη από τις τράπεζες εταιρεία ΔΙΑΣ. Για τις δύο αυτές υποθέσεις, όπως και για την τελευταία μεθόδευση του κ. Ζησιμόπουλου, το STOPCARTEL ήδη εξετάζει κάθε δυνατότητα προσφυγής στην ποινική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»,
- Στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, η Ε.Α., προφανώς με προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου της, απέστειλε στις τράπεζες ερωτηματολόγιο, σχετικά με τις γνωστές ληστρικές επιβαρύνσεις δανειοληπτών με καταχρηστικούς όρους και εναρμονισμένες πρακτικές, με αφορμή την πιστωτική κρίση.
- Ο εκ πρώτης όψεως ανεξήγητος υπερβάλλων ζήλος του κ. Ζησιμόπουλου, που έφθασε να στέλνει επιστολή ακόμη και στη διάρκεια μη εργάσιμης ημέρας, δεν είναι άσχετος με την κατάθεση την αμέσως προηγούμενη ημέρα από το STOPCARTEL αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του τραπεζικού κλάδου, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι προφανείς εναρμονισμένες πρακτικές καταλήστευσης δανειοληπτών.
- Προκειμένου, λοιπόν, να έχει μια πρόφαση απόρριψης της θεμελιωμένης με σοβαρά νομικά επιχειρήματα αίτησης του STOPCARTEL, χωρίς και να κατηγορηθεί ότι συγκαλύπτει τις παρανομίες των τραπεζών, ο κ. Ζησιμόπουλος έσπευσε να εκκινήσει μια αυτεπάγγελτη έρευνα, που εξ ορισμού οδηγεί σε αδιέξοδο.
Και αυτό διότι, τόσο το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου δίνει μεγάλα περιθώρια ελιγμών στις τράπεζες, ενώ με την απώλεια του πλεονεκτήματος του αιφνιδιασμού, η Ε.Α. δίνει στο καρτέλ κάθε δυνατότητα συγκάλυψης όλων των «ιχνών» παράνομων συνεννοήσεων. Αν όντως ήθελε η Επιτροπή να αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις των τραπεζών, δεν θα ζητούσε με επιστολή εξηγήσεις, αλλά θα προχωρούσε, όπως έπραξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην περίπτωση του αυστριακού τραπεζικού καρτέλ πριν μερικά χρόνια, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της Ένωσης Τραπεζών και των εμπορικών τραπεζών-μελών της, ώστε να αποκτήσει άμεση και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που μπορεί να αφορούν καταχρηστικές συνεννοήσεις μεταξύ των τραπεζών.
Το STOPCARTEL καλεί την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τις εισαγγελικές αρχές να προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες αυστηρού ελέγχου, κοινοβουλευτικού και ποινικού, των μεθοδεύσεων Ζησιμόπουλου, που είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί το θεσμό των αυτεπάγγελτων ερευνών καταχρηστικά, με μόνο στόχο να εξασφαλίζει την ατιμωρησία πανίσχυρων καρτέλ με εθνικά επιζήμια δράση για την οικονομία της χώρας και τον κοινωνικό ιστό. Η μεθοδευμένη ατιμωρησία του τραπεζικού καρτέλ, που οδηγεί σε αδιέξοδο με τις πρακτικές του κάθε ελληνική επιχείρηση και νοικοκυριό, δεν πρέπει να περάσει!
STOPCARTEL
Λ.Συγγρου 132,17671 Αθηνα
http://www.stopcartel.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...