21/11/08

Κόβουν κλήσεις

Του Δημήτρη Τσαλαπάτη
ΚΡΙΣΗ, ΚΡΑΧ, καπέλα σε τιμές και σε κάρτες, αλλά η κυβέρνηση εκεί, το βιολί της. Δεν λέει να τα χαλάσει με τα καρτέλ.
Δεν πάει να καταγγέλλει η αντιπολίτευση το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο... Το πακέτο Αλογοσκούφη απλώς από χθες άλλαξε συσκευασία και «κορδέλα» και με το άλλοθι μιας κάποιας εποπτείας, τα 28 δισ. ευρώ δίνονται με λευκή επιταγή στις τράπεζες και σ΄ αυτούς που τις κουμαντάρουν. Έτσι θα κάνουν τα δικά τους, αφού την ίδια ώρα στην αγορά, πριν ακόμη βγει το 2008:
● Δύο στις τρεις επιχειρήσειςοι μικρομεσαίες δηλαδή κοντεύουν να γονατίσουν από την κρίση.
● Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις «ψάχνονται» για απολύσεις. Κι από την άλλη μεριά μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αντιμέτωποι με έναν προϋπολογισμό που τους φορτώνει και τα ρέστα. Έτσι μένουν να κοιτάζουν τις βιτρίνες γιατί οι ανελαστικές δαπάνες στέκονται στο ύψος τους, φορτωμένες με τις καινούργιες ανατιμήσεις που έρχονται:
● Στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με τον «κύριο μάνατζερ», που επιμένει να προκαλεί συνέχεια.
● Στα σούπερ μάρκετ, με προσφορές στα ράφια, αλλά χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς πληρώνει (και τι παίρνει).
● Στα καύσιμα, με τις διεθνείς τιμές να γλιστράνε στον κατήφορο (μετά την άκρατη κερδοσκοπία), αλλά τις λιανικές να μη... βιάζονται να κατέβουν όσο θα έπρεπε. Στη Φωλιά της ακρίβειας όμως η λύση βρίσκεται. Καθιερώνεται πόιντ σύστεμ για τις παραβάσεις στα καρτέλ. Κάπως έτσι γίνονται νόμιμα τα καπέλα και η κυβέρνηση απλώς κόβει κλήσεις.
ΥΓ: Όπως ακριβώς η Τροχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: