19/11/08

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΩΡΑ !!!

Α. Η άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου υπήρξε κατά τα έτη 2005 -2008 μοναδική ή κύρια αιτία απανωτών αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Οι αυξήσεις έγιναν μεγαλύτερες και διογκώθηκαν κατά τα έτη 2007 και 2008, με αποτέλεσμα αβάσταχτη ακρίβεια σε σειρά βιοτικών αναγκών και υπηρεσιών για εκατομμύρια Ελληνες.

Ο λόγος, η αιτία αύξησης έχει σήμερα αρθεί, εκλείπει και δεν υφίσταται !!!.
Η διεθνής τιμή του πετρελαίου, που προκάλεσε και αιτιολόγησε τις αυξήσεις, είναι σήμερα σε επίπεδα Μαρτίου 2005 (περί τα 40 Ευρώ ανά βαρέλι).
Επίσης, μπροστά στην οικονομική κρίση που έρχεται και έχει αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας, είναι αναγκαία η καταστολή της αισχροκέρδειας και της ασυδοσίας για να προστατευτούν οι πολίτες – καταναλωτές, να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των όποιων εισοδημάτων τους, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες.

Είναι σαφές συνεπώς από τα ανωτέρω ότι πρέπει αναγκαία να υπάρξει άμεση μείωση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών, των οποίων οι αυξήσεις έγιναν με την ανωτέρω βάση και αιτιολογία.

Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και όλους τους Ελληνες την κατωτέρω ανοικτή επιστολή μας που περικλείει και περιέχει το αίτημα για μείωση των τιμών και ζητούμε από όλους να συνδράμουν στο δίκαιο και ουσιαστικό αίτημα και αγώνα μας.
Ν.ΙΝΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: