28/11/08

Συνελήφθει (και πάλι) το κομματικό παρακράτος


Καταδίκη για παραβίαση του νόμου των μεσαζόντων

Δύο μεσάζοντες,28 και 51 ετών αντίστοιχα,δικάστηκαν,για παραβίαση του νόμου των μεσαζόντων. Το Πλημμελειοδικείο Σερρών τους επέβαλε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Οι δύο μεσάζοντες, συνελήφθησαν στην Κουμαριά Σερρών, από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Σερρών, όταν αποπειράθηκαν να πείσουν την πρόεδρο του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ότι έχουν τη δυνατότητα «διαμεσολάβησης» προς υπουργεία για την εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης συλλόγων, ζητώντας ως αντίτιμο το 50% των επιχορηγήσεων.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μόνη υποχρέωση των προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων ήταν να ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να υπογράψουν μία σχετική αίτηση προς τον υπουργό, συμπληρώνοντας τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Στις αρχικές καταθέσεις τους, στην αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, οι δράστες ενέπλεκαν και ανώτατο τοπικό στέλεχος της ΝΔ που θα τους βοηθούσε, όπως υποστήριζαν, στη διεκπεραίωση της κρατικής επιχορήγησης, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της Ν.Δ. Αθανάσιο Καλαϊτζή, να δημοσιεύσει επιστολή που έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του προσάπτουν.
Μετά τη σύλληψη των δραστών ακολούθησε σωρεία καταγγελιών από δέκα τουλάχιστον προέδρους πολιτιστικών συλλόγων που δήλωσαν ότι είχαν παρενοχληθεί από τους κατηγορούμενους υποσχόμενοι ότι θα τους εξασφαλίσουν αρκετά ποσά από το υπουργείο Πολιτισμού αλλά κυρίως από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Το πρωί της Πέμπτης οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Κατά την πολύωρη εκδίκαση της υπόθεσης οι δράστες «ομολόγησαν ότι δρούσαν αυτοβούλως», χωρίς τη στήριξη κάποιου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι

Δεν υπάρχουν σχόλια: