13/12/13

ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Βελιγράδι ματαίωσε την τριμερή διάσκεψη Σερβίας-Τουρκίας-Βοσνίας που επρόκειτο να γίνει στο Βελιγράδι, στα τέλη Δεκεμβρίου διότι η Τουρκία δεν ανακάλεσε τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την επίσκεψη του στο Κόσοβο, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πρίζρεν, είπε ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία» και ότι «οι πολίτες του Κοσόβου και της Τουρκίας ανήκουν στην ίδια χώρα».
Οι προσπάθειες του Τούρκου υπουργού εξωτερικών , Αχμέτ Νταβούτ-ογλου, να υποβαθμίσει το γεγονός διότι «παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν» δεν ικανοποίησαν τη σερβική κυβέρνηση που απαιτούσε από την Άγκυρα να ζητήσει δημόσια συγνώμη και κατόπιν αυτού ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ακύρωσε την τριμερή διάσκεψη.

Αντίθετα, ο συνταγματολόγος και ο φον Αντωνάκης δια του εκπροσώπου του Ντε Σρεκ , συνέστησαν στον Ερντογάν που θέλει τη Θεσσαλονίκη στον κοινό ελληνοτουρκικό χώρο, «ιδιαίτερη προσοχή», επειδή υπάρχει «έντονη ιστορική φόρτιση», και επομένως οι δηλώσεις μπορεί να παρερμηνευτούν από τους κακούς εθνικιστές. Ο Βενιζέλος δηλαδή είπε ότι και ο Νταβούτ-ογλου. Ταμάμ.

  Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής: «Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής.Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο επικεφαλής της ρωσικής FSB ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα Crocus

  Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο "ΣίτυΧωλ του Κρόκους...