3/12/13

Κούρεμα στεγαστικών δανείων στην Ισλανδία

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε "κούρεμα" των στεγαστικών δανείων που είναι συνεδεμένα με τον πληθωρισμό, επειδή τα τρία τελευταία χρόνια ο πληθωρισμός συνολικά στην Ισλανδία ξεπέρασε το 37%. Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης με τον «αποπληθωρισμό» των δανείων θα κουρευτούν συνολικά, 928 εκατομμύρια ευρώ.
Το "κούρεμα" των στεγαστικών αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης του Σιγκμουντούρ Ντέιβιντ Γκιουνλογκσον.
  ΔΝΤ και ΟΟΣΑ εξέφρασαν αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, που κατέρρευσε στην κρίση του 2008.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eυρω και ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο τα δυο καρκινωματα της ευρωπαικης γεωγραφιας.

Το ευρω απεδειχθη μια αποτυχια.
σκορπισε φτωχεια ασταθεια χαος αποδυναμωσε τις λειτουργειες των χωρων μελων.

απο την ωρα που αυτο το αφυσικο πειραμα ενεργοποιηθηκε εχει προκαλεσει μονον αποσταθεροποιηση και παρακμη.

Το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο εχει εκφυλιστει σε δικαιο κατοχης .
σκορπα μονον καταπιεστικη συμμορφωση σε νορμες που δεν εκφραζει τους υπηκοους του.

οριζει με καταπιεστικο τροπο απο μονοδρομους οικονομικης δρασης μεχρι λομπιστικα αιτηματα καθε απιθαβης ομαδας πιεσης μεχρι το πως και αν θα διεξαγεται ακομη και το ...κυνηγι σε πληθος διαφορετικων χωρων και λαων που ακολουθουν νορμες δια μιας νομοκανονικης αποφασεως ωσαν κατεχομενες περιοχες .


Επιτελους ας λαβει τελος αυτο το αποτυχημενο πειραμα του ευρω.

Με συντεταγμενη διαλυση του ,με συντεταγμενη αποδομηση του ευρωπαικου κοινοτικου δικαιου κατοχης και αποικιοποιησεως.

Ειναι η προσεχης ωρα της ιστοριας που η Γαλλια (η Ιταλια που εχει αντιστοιχο προβλημα υπαρξιακο δεν δυναται καθως ειναι η ηττημενη του δευτερου παγκοσμιου) οφειλει να δωσει ενα συντεταγμενο τελος στην τραγικη φαρσοκωμωδια του ευρω προτου η ευρωπαικη γεωγραφια οδηγηθει σε ιστορικη εξαχρειωση και αποσυνθεση και αλληλοαποδομηση των εθνων της .

Ανώνυμος είπε...

Ο μαγειρος και ... η φωτιζομενη κουζινα με την πρωκτοχαλαρωση

Το κλουβί με τις ΛΟΑΤΚΙ «δεξιές» κρατάει χρόνια

    Στις 18 Απριλίου 1936, έ ληξε το δράμα των Φυλακών Συγγρού, όπου   ο ισοβίτης   Παναγιώτης Μαρίνο   κρατούσε «Όμηρο» τον ομοφυλόφιλο βου...