24/12/13

Χριστουγεννιάτικες προεκλογικές Ιστορίες

του Σπύρου Χατζάρα

Ο φον Αντωνάκης και η σύζυγός του, άκουσαν σήμερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου, και εκτός από κουραμπιεδάκια κέρασαν τους επισκέπτες τους και τζάμπα αισιοδοξία. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2016», ήταν το μήνυμα του φον Μouroutis που εστάλη δια του δήθεν πρωθυπουργού, ώστε να περάσει η «εικόνα» της κυβερνητικής σταθερότητας.

Ο φον Αντωνάκης, ο φον Μouroutis , ο Χρύσανθος, ο καθηγητής με το μαγκάλι, και ο Νότης ο φελλός που αγωνίζονται μαζί με τον συνταγματολόγο και όλο τον θίασο Λαγκάρντ για την «πατρίδα», αφού «ο τόπος είναι πάνω απ’ όλα», ανησυχούν, διότι έρχεται η διαπραγμάτευση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014- 2016 με δάνειο «γέφυρα» ή με νέο Μνημόνιο και για την βιωσιμότητα του χρέους, ενώ εντός του Ιανουαρίου θα επιστρέψει η τρόικα και θα ανοίξει ξανά το δημοσιονομικό κενό του 2014 λόγω του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου ακινήτων, καθώς και τα ζητήματα των απολύσεων στο Δημόσιο και των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό .

Ο φον Αντωνάκης , μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, απέδωσε τα εύσημα για το κλίμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας στις «απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού», και είπε: «Φθάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Η ελληνική οικονομία βγαίνει από την ύφεση ύστερα από έξι χρόνια. Ξεκινάμε τον καινούργιο χρόνο με πρωτογενές πλεόνασμα, νοικοκυρεμένα τα οικονομικά μας και αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ε.Ε., έχοντας ανακτήσει την πληγωμένη μας αξιοπιστία».
 Το καλύτερο σχόλιο για την αισιοδοξία τoυ φον Μouroutis που υιοθέτησε ο φον Αντωνάκης, ήταν η αισιόδοξη χριστουγεννιάτικη ευχή του φον Μειμαράκης. «Εύχομαι ολόψυχα η χρονιά που ανατέλλει να σημάνει  την αρχή της δικαίωσης των θυσιών».

Επαναλαμβάνω: «Εύχομαι», «η χρονιά που ανατέλλει να σημάνει», «την αρχή της δικαίωσης».
Τέτοια αισιοδοξία και σιγουριά για το «τέλος της διαδρομής».

Παρά την «αισιοδοξία» τα «ψωμιά» της κυβέρνησης είναι λίγα, και ο φον Αντωνάκης αναζητά σωσίβιο σωτηρίας μέχρι τις Ευρωεκλογές σε έναν ανασχηματισμό με την απομάκρυνση του «λαομίσητου» Στουρνάρα, για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την «αγορά» πολιτικού χρόνου έναντι της «κοινωνικής κόπωσης», μέχρι τις ευρωεκλογές για να βγει πέρα η Προεδρία της Ε.Ε.
Με τον ανασχηματισμό ελπίζουν να συγκρατήσουν τις φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Αν υπάρξει συμφωνία να απομακρυνθεί ο Στουρνάρας, διότι οι δανειστές επιμένουν στην παραμονή του, ίσως είναι εφικτές οι αλλαγές στη κυβέρνηση. Διαφορετικά όχι. Και θα παραμείνει υπουργός και ο Άδωνης που θέλει να τον διώξει σύσσωμη η ιατρική κομματική βάση.

Όπως και να έχει πάντως, είτε με είτε χωρίς ανασχηματισμό η πορεία της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη. Το μοιραίον φυγείν αδύνατο.
Η κατάρρευση είναι δεδομένη. Άλλωστε στο υπόγειο του Μαξίμου άρχισαν οι συζητήσεις για την στροφή της ΝΔ στον «μεσαίο χώρο» των γκέι παρέιντ μετριοπαθών πελατών του Σημίτη , οι οποίοι γουστάρουν «αποτελεσματικότητα» και «σοβαρότητα» , και ψηφίζουν τον ψυχανώμαλο Kostis, τον Νότη τον Φελλό , τον Θανασάκη τον Ασφαλιστή, και τον Χριστάκη τον ψευδό.
 Επομένως, ο φον Μουρούτης και οι δημοσκόποι, σχεδιάζουν εγκατάλειψη της δεξιάς εκλογικής πελατείας του Άδωνη, που γουστάρει αναποτελεσματικότητα και καραγκιοζιλίκι, ενώ τους υπόλοιπους «δεξιούς» τους νοικοκύρηδες , τους πατριώτες και τους Ορθόδοξους τους αφήνουν στον Βύρωνα, στον Νικολόπουλο, στον Κατρατζαφέρη, στον «Καημένο» και τους πιο θυμωμένους στη Χρυσή Αυγή. Με αυτά τα μυαλά θα πάνε στις Ευρωεκλογές, αν δεν κάνουν εκλογές νωρίτερα. Ο Αξελ του Τέξας το είπε άλλωστε ξεκάθαρα. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2014».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ


http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/12/poulover-5.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-YHGXdyOBhaY/UrfiAycKVZI/AAAAAAAMxg8/YNnTSIafSQ4/s1600/tromaktiko.jpg


http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/12/poulover-4.jpg






Ο Δημος Λαθραιων,

σας ευχεται και με τις καλτσες μεσα


ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ !

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...