4/12/13

O Μητροπολίτης Σεραφείμ για τα δικαιώματα της εκκλησίας και των ορθοδόξων

Η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να νομοθετεί ερήμην της Εκκλησίας διά τα θέματα της ανθρώπινης προσωπικότητας ,του γάμου και της οικογένειας, ανατρέπουσα μάλιστα την ορθόδοξη ανθρωπολογία και ηθική 2.000 ετών.

Μόνος, διότι ο αρμόδιος Λιάπης πάει πάσο και «σιωπά» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ορθοδόξων και της εκκλησίας.
Με νέα ανακοίνωσή του απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την «κοινοπραξία του Τζαμιού και της Πουστιας» τονίζοντας ότι, «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι ο «παρακεντές και ο παρίας» του δημοσίου βίου, αλλά είναι πολιτειακός παράγων υψίστης πνευματικής και κοινωνικής σημασίας που αποτελούν με το Κράτος τους πνεύμονες του Ελληνικού Έθνους. Από το Σύνταγμα της Χώρας που «ευλογείται με την επίκληση του τρισυπόστατου Θεού» , στο άρθρο 3 αναγνωρίζεται ως «επικρατούσα» θρησκεία στη Χώρα η Ορθοδοξία, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας αναγνωρίζονται διά Προεδρικού Διατάγματος δημοσιευομένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντέλλονται οι δημόσιες αρχές να απονέμουν τον δέοντα σεβασμό προς αυτούς. Ο Νόμος 590/1977 που αποτελεί τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ψηφισθείς από την Βουλή των Ελλήνων, καθιερώνει στο άρθρο 2 την αρχή ότι η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να συμπράττει μετά της Εκκλησίας, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο γάμος, η οικογένεια και το ανθρώπινο πρόσωπο κατ’ επέκτασιν. Επομένως η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει το έννομο δικαίωμα να νομοθετεί ερήμην της Εκκλησίας διά τα συγκεκριμένα θέματα που ο νόμος καθορίζει ανατρέπουσα μάλιστα την ορθόδοξη ανθρωπολογία και ηθική 2.000 ετών.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφέρθηκε και στις «πολλαπλές ύβρεις και στις φασίζουσες προσωπικές και εμπαθείς επιθέσεις μερίδος των... ΜΜΕ και ειδικότερα του εκπροσώπου επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημητρίου Καρύδη,
ο οποίος μας απεκάλεσε δημοσία «Μουτζαχεντίν και Ταλιμπάν», τονίζοντας ότι . «η εύλογος διαμαρτυρία μας ούτε «Ταλιμπανισμός» είναι ούτε «ψυχασθενική» συμπεριφορά αλλά έννομη υποχρέωση και δικαίωμά μας. Παρέλκει να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι υβριστές μας αποτελούν κατά τον αψευδή λόγο του ζώντος Θεού τους μεγαλυτέρους ευεργέτες μας, διότι γίνονται ακουσίως αίτιοι να μας επιδαψιλεύεται πλουσιοτέρα η ευλογία και ο αγιασμός παρά του δικαιοκρίτου Κυρίου γι’ αυτό και δημοσία τους ευχαριστούμε»...

Ο Μητροπολίτης, αφού επεσήμανε ότι στον Πειραιά λειτουργούν, «15 Μασονικές Στοές, 40 άτυπα Μουσουλμανικά τεμένη, 2 Ρωμαιοκαθολικά Σχολεία... 2 Ρωμαιοκαθολικές Μονές, και αίθουσες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Πεντηκοστιανών και των Προτεσταντών Ευαγγελικών», αναφέρθηκε και στον «παντογνώστη και γενικό κήνσορα του δημοσίου βίου κ. Ι. Πρετεντέρη, ο οποίος στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της 29/11/2013 αναφερόμενος στο πρόσωπό μας διαπιστώνει ότι υπεύθυνοι για τις δηλώσεις μας είναι «οι συνδικαλιστές που κλείνουν τις πόρτες του Δρομοκαιτείου ώστε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι» (!!!)» τονίζοντας ότι, « δυστυχώς «το θράσος της αγνοίας» στην Χώρα μας αποτελεί το εφαλτήριο του δημοσίου λόγου».

ΥΓ.Ο Μητροπολίτης φυσικά περιορίστηκε «στο θράσος της αγνοίας» του ΔΟΛιου «σχολιαστή», και δεν αναφέρθηκε στους υποκειμενικούς λόγους για τους οποίους ο εν λόγω αγωνίζεται για τα δικαιώματα της Πουστιάς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος να τους ταρακουνήσει όσους πολεμούν δεν έχουν εννοήσει όσοι ιεράρχες είναι ακόμα άντρες ότι πάνε όλα αυτά να τα περάσουν με νομοθεσίες και μετά θα δικάζεσαι γιατί θα είσαι φυσιολογικός , όχι γιατί θα καταγγέλεις την άνωμαλία.

Unknown είπε...

Ο Μητροπολιτης Πειραιως ακομα δεν εχει ανοιξει το στοματακι του για το αντιρατστικο που παραδιδει την χωρα και επισημα στα χερια των λαθροεισβολεων και των σιωνιστων.

Γιατι αραγες;;;

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...