24/12/13

Το ρωσικό πετρέλαιο πάει στη Κίνα

Μετά τις συνομιλίες του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, η Ρωσία και το Καζαχστάν υπέγραψαν συμφωνία για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς την Κίνα μέσα από τους αγωγούς του Καζακστάν.
Ο πρόεδρος της «Rosneft», 'Ιγκορ Σέτσιν, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η εταιρεία σχεδιάζει από το 2014 να διοχετεύσει μέσω Καζακστάν 7 εκατομμύρια τόνους ετησίως και θα αποφέρουν στο ρωσικό προϋπολογισμό 2,3-2,5 δις δολάρια το χρόνο. 

Εξ άλλου ηΡωσία σήμερα κατέβαλε την πρώτη δόση του δανείου προς την Ουκρανία. Τα 3 δις δολάρια από την αγορά ουκρανικών κρατικών ομολόγων, κατατέθηκαν στην Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας. Τα ουκρανικά ομόλογα, ονομαστικής αξίας 200.000 δολαρίων με κουπόνι 5%, τοποθετήθηκαν στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ιρλανδίας. Η αποπληρωμή του κουπονιού θα γίνεται δύο φορές το χρόνο και η εξόφληση των ομολόγων έχει θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Παράλληλα η Ρωσία υπέβαλε σήμερα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καταγγελία κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παράνομη αύξηση των δασμών στα Ρωσικά προϊόντα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ολα ταχε η Μαργιωρη ο φερετζες της λειπει!


ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΣΤΟ ΚΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ........κΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ)!


Την ίδια ώρα που το μνημονιακό ψευδοκράτος Σαμαριστάν-Γραικυλιστάν δηλώνει ότι αναζητά «επενδυτές» για να ξεπουλήσει όσο-όσο την εθνική περιουσία, από την άλλη μεριά χαρίζει τεράστιες εκτάσεις-φιλέτα! Όχι βέβαια στους δυστυχισμένους εξ’ αιτίας του Μνημονίου Έλληνες, αλλά στην Ισραηλιτική (γιατι ισρα-αλητικη και οχι εβραϊκη;) Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για να φτιαχτεί… Μουσείο για το Ολοκαύτωμα. Όλα τ’ άλλα τα’ χαμε, αυτό μας έλλειπε! Ιδού η σχετική είδηση, από την σελίδα του ΚΙΣ:

«Μετά από συζητήσεις μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης υπεγράφη την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, σε μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνικό Εβραϊσμό και την Ελλάδα, Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα σε μία έκταση 12.000 τ.μ. στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Η δημιουργία ενός Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα υπήρξε μια μακροχρόνια επιθυμία της Κοινότητάς μας…».

Πέρα από το χάρισμα (λες και είναι τ’ αμπέλια των πατεράδων τους…), δε βλέπουμε να διευκρινίζεται πουθενά στο παραπάνω δημοσίευμα, με ποιού τα έξοδα θα φτιαχτεί το μουσείο. Γιατί κάτι μας λέει πως κι αυτό εμείς θα το πληρώσουμε;

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...