2/12/13

Δεν είναι Τούρκογλου δεν είναι Τούρκος είναι πεμπτοφαλαγγίτης

Ρε συνέλληνες
αυτός ο άνθρωπος
 είναι ακόμα 
 υπουργός εξωτερικών
και αντιπρόεδρος
της δήθεν κυβέρνησης.
Ακούστε τι είπε: -«Μοιραζόμαστε
μια κοινή τύχη
με την Τουρκία
και έχουμε κοινό μέλλον. 
 Το Αιγαίο
που είναι θάλασσα
ειρήνης και συνεργασίας έχει γίνει μία αγορά τουρισμού»

Ο συνταγματολόγος Ντε Σρεκ έδωσε συνέντευξη στην τουρκική Σαμπάχ και αφού μίλησε για «παρεξηγήσεις» και για «ιστορικά προβλήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πέρασε στο ψητό, στον κοινό νέο-οθωμανικό ελληνοτουρκικό χώρο. Ακούστε τον:
«Οι Τούρκοι και Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Το Αιγαίο έχει γίνει μία αγορά τουρισμού. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχουμε κοινές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Εδώ και 13 χρόνια είμαστε οπωσδήποτε στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι δική μας στρατηγική επιλογή».
«Το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας» ήταν μια πάγια τουρκική θέση που τώρα την υιοθετεί ο αντιπρόεδρος που συνέχισε λέγοντας :
«η προοπτική Ευρώπης της Τουρκίας είναι για μας μία στρατηγική επιλογή. Μοιραζόμαστε μία κοινή τύχη. Έχουμε ανάγκη από μία Τουρκία σταθερή, ανεπτυγμένη, Ευρωπαία και που δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξάγει προβλήματα. Όταν έγινα ΥΠΕΞ πήγα πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Άγκυρα. Πραγματοποιήσαμε με τον Νταβούτογλου πολύ ξεκάθαρες και εποικοδομητικές συνομιλίες. Οι Ατατούρκ και Βενιζέλος άνοιξαν την περίοδο της ειρήνης μετά από τον πόλεμο. Τώρα θα πρέπει, χωρίς πόλεμο, να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη. Και το Casus Belli δεν έχει πλέον νόημα. Έχουμε για τις δύο χώρες οικονομική προοπτική και όχι μόνο στα θέματα Αιγαίου και υφαλοκρηπίδας».

Ο ντε Σρεκ διακήρυξε ακόμα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στην Αθήνα
με τον διαπραγματευτή της τουρκικής κοινότητας (!!), στο πλαίσιο των συμφωνιών της Ζυρίχης για να «αλλάξει την ατμόσφαιρα» και , «να σπάσει το αδιέξοδο μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν».

  ΥΓ.Πριν μερικά χρόνια εάν τα έλεγε αυτά θα είχε ήδη συλληφθεί για εσχάτη προδοσίαααα!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιχείρηση σκούπα πρέπει να επεκταθεί και στο μισΕλληνικό κΥνοβούλειο και σύντομα μάλιστα γιατί
αρκετά μας ζάλισαν τα φρύδια οι αλλοδαποί και μή παπατζήδες εκεί μέσα ...

Ανώνυμος είπε...

Το μοιρασμα του Αιγαιου εχει γινει ηδη και μαλιστα πριν πολλα χρονια. Απλα προσπαθουν να το περασουν επικοινωνιακα.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...