17/3/14

Δεν είναι 93% αλλά 95,5 %

Οι κάτοικοι της Κριμαίας ζήτησαν με 95,5 % την επανένωση με τη Ρωσία. Στη Σεβαστούπολη που διοικητικά είναι αυτόνομη «ΝΑΙ στην Ένωση» ψήφισε το 93%.

Στις εκλογές στη Σερβία η μεγάλη αποχή προσδιόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.
Στις εκλογες πήρε μέρος το 53,2% από τους 6.765.998 εγγεγραμμένους. Στο Κόσσοβο ψήφισε το 34,42% αλλά η Πρίστινα δεν δέχθηκε να στηθούν κάλπες στο έδαφος της και οι ψηφοφόροι ψήφισαν στη Βράνιε και στη Ράσκα.
Ο συνασπισμός του κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του SNS κατήγαγε μια περιφανή νίκη και «σάρωσε», πετυχαίνονται τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη από το 1990. Έλαβε το 48,8% και βγάζει τους 157 από τους 250 βουλευτές του κοινοβουλίου.
Μακράν δεύτερος ο συνασπισμός του σοσιαλιστικού κόμματος και του κ. Ντάτσιτς που έλαβε 14%.
Στη Βουλή μπαίνουν ακόμα τα δύο τμήματα του διασπασμένου Δημοκρατικού Κόμματος.
Το DS του κ. Τζίλας έλαβε 5,9% και νίκησε το NDS του κ. Τάντιτς που έλαβε 5,7%. Στη μάχη της αντιπολίτευσης πάντως, νικητής ανεδείχθη ο κ. Τζίλας.

Στη νέα Βουλή θα μετέχουν και τρία τα κόμματα των μειονοτήτων. Η Ένωση του Ούγγρων της Βοϊβοντίνα- SVM ( 2,2%), το SDA του Σουλεϊμάν Ούλιανιν (1%),και το PDD του Ρεζά Χαλίμι ( 0,5%).

Εκτός Βουλής έμειναν το DSS του κ. Κοστούνιτσα που έλαβε 4,1%, το LDP του κ. Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς, (3,1%) και το κόμμα των περιφερειών του κ, Ντίνκιτς (URS) που έλαβε το 3,3%.

Στις εκλογές για τον Δήμο του Βελιγραδίου, που έγιναν ταυτόχρονα, το SNS έλαβε 43,6%, το DS του κ. Τζίλας 15,8%, το SPS-NS-PUPS του κ. Ντάτσιτς 11,6%, ενώ το NDS του κ. Τάντιτς έλαβε μόνο το 3,6%. Το DSS του κ. Κοστούνιτσα έλαβε το 6,5%, ενώ το κόμμα του κ. Γιοβάνοβιτς καταποντίστηκε στο 3,1%.
Τα αποτελέσματα του Βελιγραδίου κατέδειξαν ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις κάλυπταν την περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου με εξαίρεση την εξόφθαλμη υποστήριξη προς τον κ. Τάντιτς, το αποτέλεσμα αντιστοιχεί με τις προβλέψεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

HANDELSBLATT: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ενόψει των τριπλών εκλογών, οι καταρρέοντες πολιτικάντηδες της συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι φάγαμε το… βόδι και τώρα μας έχει μείνει η… ουρά της οικονομικής κρίσης, ότι όπου να’ ναι τα Μνημόνια και η τρόικα θα αποτελούν παρελθόν και διάφορα τέτοια. Ποια είναι η αλήθεια;

Άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «50 χρόνια τρόικα» έχει η μεγάλη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία αφού παρουσιάζει την τρόικα ως τον πιο μισητό θεσμό και αναφέρεται στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, έρχεται και στο ελληνικό θέμα αναφέροντας τα εξής: «Στην περίπτωση της Ελλάδας η επιμήκυνση θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης, που θα αγγίζει τα 50 χρόνια. Για να διασφαλιστεί ωστόσο η βιωσιμότητα του χρέους, Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να δοθεί μια νέα προοπτική ιδίως στους νέους, έτσι ώστε να μην θεωρούν ότι για τα επόμενα 30 χρόνια ο μόνος στόχος θα είναι η αποπληρωμή πιστώσεων και τόκων».

http://ethnikismos.net/2014/03/15/handelsblatt-50-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9/