31/3/14

Γαλλικές δημοτικές εκλογές και Εκλογές ΕυρωΒυζιόν

Καλά νέα. Το Εθνικό Μέτωπο, έσπασε τον εκβιασμό της χαμένης ψήφου, και τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου» και χθες κέρδισε μόνο του 15 δημαρχίες και το έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της Μασσαλίας, ενώ εκλέγει συνολικά 1.200 συμβούλους σε όλη τη Γαλλία. Το  Εθνικό Μέτωπο εξέλεξε δημάρχους  και στο πάλαι ποτέ προπύργιο των κομμουνιστών  Σεντ- Ετιέν και τις πόλεις  Μπελφόρ και Λιμόζ, οι οποίες είχαν  σοσιαλιστές δημάρχους  από το 1912.
Η ιδεολογικά συγγενής «Ligue du Sud», του Jacques Bompard, που απεχώρησε το 2005 από το Εθνικό Μέτωπο, κέρδισε σε τρεις Δήμους .
Οι σοσιαλ-ληστές έχασαν 155 δήμους αλλά ο «αριστερός συνασπισμός», που εξέλεξε τον Ολαντρεού στην προεδρία, απέφυγε το πολιτικό Βατερλό. Κατάφερε να κρατήσει το Παρίσι και το Στρασβούργο, και να ξεπεράσει το 37% σε όλη τη Γαλλία, καθώς οι δεξιοί του συνταγματικού τόξου ψήφιζαν σοσιαλ-ληστές κατά των ακροδεξιών. (Τουλάχιστον ετσι έγινε στις περιπτώσεις του Gilbert Collard στο Saint-Gilles, του Louis Aliot στο Perpignan και του Florian Philippot στο Forbach).
Οι περιφερειακές εκλογές, επιβεβαίωσαν το ρεύμα υπέρ του Εθνικού Μετώπου, που βλέπει πια με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις ευρωεκλογές του Μαΐου, στις οποίες διεκδικεί από τους «ευρω-Κεντροδεξιούς» του UMP την πρώτη θέση. Οι «ευρω-Κεντροαριστεροί» του σοσιαληστρικού Κόμματος του κατάμαυρου Ολάντ, από τώρα ξέρουν τη μοίρα τους.
Τρίτοι και… καταϊδρωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...