17/3/14

Ένα gay ουκρανικό ποντίκι βρυχάται

Ο βουλευτής και αρχηγός του Ριζοσπαστικού Κόμματος Ουκρανίας, Oleh Lyashko, κατέθεσε σήμερα στη γραμματεία της Verkhovna Rada νομοσχέδιο για την κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.
Η νομοθετική πρόταση του κ. Λιάσκο προβλέπει τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία , την καταγγελία των διμερών συνθηκών Ουκρανίας-Ρωσίας περιλαμβανομένης της συνθήκης για τον ελλιμενισμό του ρωσικού στόλου στην Κριμαία μέχρι το 2042, την επιβολή καθεστώτος θεωρήσεων για τους Ρώσους, και ζητά την επιβολή τελών διαμετακόμισης 500 δολ ανά 1.000 κυβικά μέτρα στο Ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο κ. Λιάσκο καλεί επίσης τον προσωρινό πρόεδρο κ. Τουρσίνωφ να επιστρατεύσει τους Ουκρανούς, να ζητήσει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να ζητήσει από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ να παράσχουν τη μέγιστη δυνατή υλική και τεχνική βοήθεια.

Ο κ. Λιάσκο, που είναι 42 ετών, και εξελέγη αρχηγός του Ουκρανικού Ριζοσπαστικού Δημοκρατικού Κόμματος της στις 8 Αυγούστου 2011, κατά το τρίτο συνέδριο του κόμματος , και την ίδια ημέρα το μετονόμασε σε Ριζοσπαστικό Κόμμα του Oleh Lyashko .
Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012 κατέβηκε σε 28 εκλογικές περιφέρειες και απέσπασε το 1,08 % των ψήφων κερδίζοντας μία έδρα την οποία κατέχει ο αρχηγός Oleh Lyashko. 

  Ο κ. Λιάσκο το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον συνδυασμό της κ Γιούλιας Τομοσένκο αλλά το 2010 διαγράφτηκε επειδή είχε διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, ένα βίντεο στο οποίο ο 17χρονος τότε Λιασένκο μιλούσε για τις σεξουαλικές σχέσεις με έναν «υψηλόβαθμο αξιωματούχο» .

Έτσι, ο γκέι ριζοσπάστης που είναι πάντως παντρεμένος με γυναίκα και έχει δύο παιδιά, μετά την επανάσταση του Μαιντάν, αποφάσισε ως «εθνικιστής» ,να κάνει πόλεμο  και όχι έρωτα με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: