28/3/14

Τhat is the question

Ουκρανικές εξελίξεις και δημοσιογραφικά «Πρακτορεία» !   (agent provocateur)


Δημοσιογράφος, είναι αυτός που περνάει από τη βάσανο της λογικής του, τις πληροφορίες που διαρρέουν οι έχοντες και κατέχοντες. Εκείνος που τις αναμασάει και τις αναμεταδίδει είναι απλά παπαγάλος. Και εκείνος που τις υποστηρίζει κιόλας είναι ρουφιάνος. Όποιος το κάνει δίχως όφελος είναι απλά Ηλίθιος.(δηλαδή μαλάκας) .

Χθες, οι «Ουκρανοί», λόγω της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ούρλιαζαν, πώς «η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία», και σήμερα, ο μπάρμπας τους ο Ψεύτης, οι ΗΠΑ, αναφέρουν πώς «50.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα που χρειάζονται για μία στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία» και , «η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» πιθανή μία Ρωσική εισβολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία».
Εντάξει έτσι παίζεται το παιχνίδι. Καταλαβαίνω τα διεθνή «πρακτορεία». Δεν καταλαβαίνω τους ντόπιους που τα αναμεταδίδουν. Το κάνουν έναντι αμοιβής; Από ιδεολογία; (του ελευθέρου κόσμου) ή από μαλακία; 
  Τhat is the question!

Ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με σημερινή του δήλωση ,κάλεσε τον λαό της Ουκρανίας να απαιτήσει ένα δημοψήφισμα για τον καθορισμό της κατάστασης της κάθε περιοχής στο εσωτερικό της Ουκρανίας τονίζοντας: «μην αφήνετε τους απατεώνες να σας χρησιμοποιούν».
Υπ. Αριθμόν 1 απαταιών βεβαίως, η εκατομμυριούχος μανδάμ Γιούλια, που υποσχέθηκε να συντρίψει ….την Ολιγαρχία

Η Ουκρανία δεν θα κατακτηθεί, αλλά θα διαλυθεί σαν την Γιουγκοσλαβία. Ο Γιάσενιουκ χθες είπε ότι χρειάζεται επειγόντως συνταγματική μεταρρύθμιση για την «αποκέντρωση της εξουσίας».

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Anne Brasseur η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στο Κίεβο, δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant το ίδιο πράγμα. Οτι η Ουκρανία χρειάζεται «αποκέντρωση της εξουσίας» και ότι «τα τοπικά και περιφερειακά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο κατάλληλο επίπεδο από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τα συμφέροντα του πληθυσμού». « Η μεταρρύθμιση του συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μία από τις σπουδαιότερες προτεραιότητες των νέων αρχών της Ουκρανίας για να ξεπεράσουν τη δυσπιστία εκ μέρους ορισμένων ομάδων,και μπορεί να βασιστεί στον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε υπέρ της ενότητας της Ουκρανίας , όπου τα μέλη όλων των εθνικοτήτων μπορούν να ζουν σε ειρήνη» είπε η πρόεδρος της PACE που αναγνώρισε την καταπίεση του ρωσόφωνου πληθυσμού που αντιμετωπίζει πίεση και προσβολές, και αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις στο Ντόνετσκ , για προστασία των δικαιωμάτων τους . Κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ομιλεί τη μητρική του γλώσσα », είπε .

Στο εσωτερικό μέτωπο , η ανεξάρτητη βουλευτής Inna Bohoslovskaya, (που αποχώρισε τον Ιανουάριο από το κόμμα του Γιανουκόβιτς), κατέθεσε σήμερα εκ μέρους του «δεξιού Τομέα», στην Verhovna Rada, σχέδιο νόμου για την απόλυση του προσωρινού υπουργού εσωτερικών Arsen Avakov λόγω της «δολοφονίας» του Oleksandr Muzychko. Η πρόταση δεν θα συζητηθεί αλλά θα συσταθεί κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...