17/3/14

KΕΔ : ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΦΑΣΟΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κόβουν στη μέση μισθούς και συντάξεις
στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

16/03/2014

Εργασία - φασόν για τους δημοσιογράφους σε εφημερίδες ιστοσελίδες, περιοδικά και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, με μεροκάματα Ουκρανίας θέλει τώρα να περάσει σε όλα τα ΜΜΕ, η πλειοψηφία των έξι στην ΕΣΗΕΑ, με τροπολογία Κουμπιά που ξέρει καλά από διόδια...

Την Τρίτη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία των προθύμων με εισήγηση Αντωνιάδου φέρνει για συζήτηση τροπολογία του συνεταίρου της Κουμπιά, παρόλο που η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από την ΠΟΕΣΥ και ο εμπνευστής της δεν τόλμησε να την επαναφέρει στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έγινε το Σάββατο..

Στόχος του σχεδίου είναι οι δημοσιογράφοι να γίνουν φασονίστες, η να δουλεύουν αποκλειστικά μόνο με δική τους απόδειξη ή μπλοκάκι και αυτό να γίνει ο κανόνας.. Έτσι προτείνουν για την απασχόληση και την ασφάλιση των δημοσιογράφων το άρθρο 1 του Ν 3846/2010 που ορίζει ότι : «..στις περιπτώσεις αμοιβής κατά μονάδα εργασίας (φασόν) τηλεργασίας, κατ’ οίκον απασχόλησης, τεκμαίρεται ότι προκύπτει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας..» χωρίς όμως ΣΣΕ και με αμοιβές-ψίχουλα που στην ουσία ορίζει ο εργοδότης με την κατάσταση που επικρατεί και την ανεργία να καλπάζει.
Διάταξη που έρχεται γάντι από την άλλη εβδομάδα στο νέο κύμα απολύσεων στο ΔΟΛ, την απόβαση Κινέζων…επενδυτών στο Πήγασο, και το τρίτο μνημόνιο για τα ασφαλιστικά ταμεία που ψήνεται.
Πρόκειται για διάταξη που χαρίζει λεφτά με ουρά στους εργοδότες. Είναι λεφτά δικά μας που μας τα παίρνουν με την βούλα της ΕΣΗΕΑ, επειδή με την τροπολογία και την εργοδοτική πρακτική που καθιερώνει:
# Καταργείται η έννοια του μισθού και της συλλογικής σύμβασης άρα δεν διασφαλίζεται μισθός και δεν λαμβάνεται υπόψη καμία προϋπηρεσία.
#Τα αφεντικά δεν υποχρεώνονται να πληρώνουν εισφορές στα Ταμεία , αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
# Ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να κάνει και πάλι αυτασφάλιση και άρα μειώνονται ακόμη περισσότερο οι πενιχρές αποδοχές του, όπως ακριβώς γίνεται και με το ΤΕΒΕ.
# Με την απόδειξη η το μπλοκάκι χάνεις τουλάχιστον ένα-δυο σημερινά μηνιάτικα επειδή πληρώνεις χαράτσι για μπλοκάκια στην εφορία (τέλος επιτηδεύματος).
# Οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων τρίβουν τα χέρια τους, επειδή εγκαταλείπεται η επιβολή αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις.
# Καταργείται όμως ΚΑΙ συνολικά το αγγελιόσημο επειδή σήμερα υφίσταται ως «οιονεί εργοδοτική εισφορά» και εισπράττεται από Ταμείο που ασφαλίζει δημοσιογράφους οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται με μισθό που ορίζεται με ΣΣΕ.( Έστω ΜΕ την τελευταία που υπεγράφη).

Χωρίς μισθό όμως πάει περίπατο και ο πόρος. Με την σύμβαση όμως του 2009, υπολογίζεται και η εργοδοτική εισφορά για τις εφημερίδες της Κυριακής και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Χωρίς σύμβαση χάνεται και αυτό το έσοδο για τα ταμεία και τσεπώνουν κι άλλα λεφτά οι εργοδότες.

# Το αγγελιόσημο που χάνεται από τα Ταμεία του κλάδου ( αρκετά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μετατρέπεται σε διαφημιστική δαπάνη, που καταλήγει στη τσέπη του εκδότη και του διαφημιστή.

# Δεν θα πληρώνονται όμως και αποζημιώσεις σε όσους χάνουν την δουλειά τους επειδή προϋπόθεση της καταβολής τους είναι η ύπαρξη μισθωτής εργασίας. # Καταργείται και η αποζημίωση (εφάπαξ) για τους μισθωτούς που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, και υπολογίζεται με την κλίμακα της αποζημίωσης για τους απολυόμενους μισθωτούς(Ν2112/20)
# Δεν υπάρχει περίθαλψη για τέτοιες μορφές απασχόλησης στον ΕΔΟΕΑΠ.
# Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας όπου έχουν απομείνει(δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα)
# Δεν θα καταβάλλεται επίδομα ανεργίας.
# Δεν θα μπορεί να γίνει επίσχεση ούτε να καταβληθεί επίδομα για επίσχεση
# Δεν θα μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣΕΠΕ (επιθεώρηση εργασίας)η σε τριμερή διαιτησία για εργασιακά ζητήματα.
# Δεν θα υπάρχει προστασία σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων, μεταβίβασης εκδοτικών επιχειρήσεων κα. Ποιον συμφέρουν όλα αυτά; Πάντως όχι τους εργαζόμενους. Και όταν έρθει η ώρα της σύνταξης η της ασπιρίνης; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος... Ούτε για τους νέους ούτε για του παλιούς.
Mετά το κόκκινο στα Ταμεία, ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ είναι η επόμενη μέρα.

Μετά την παράγκα του Καψή που μετέτρεψε τους δημοσιογράφους της «ΔΤ», σε εποχικούς δασοπυροσβέστες, προκειμένου να πληρωθούν, η θλιβερή συγκυβέρνηση στην ΕΣΗΕΑ , με τους δύο θηλυκούς λαγούς του Τρίμη, 
 το Διόγο τσόντα και τον Κουμπιά στο τέταρτο όροφο, σπρώχνουν τον κόσμο να δουλεύει φασόν στη φάμπρικα της διαπλοκής.
Και στην ουσία κόβουν στη μέση τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Μαζί τους, για λόγους… αλληλεγγύης, και η τέως του ΕΔΟΕΑΠ , που πανικόβλητη με την διαγραφή της , όπως και ο Κεδίκογλου, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, με ρυθμική υπόκρουση καλαματιανού.
Δοξάστε τους..

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dhmhtriados Ignatiou

<>

5. Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπή, με δύο εκπροσώπους από κάθε Εκκλησία, θα αναλάβει να αναθεωρήσει και να επικαιροποιήσει τα κείμενα της Συνόδου, ιδιαίτερα δε αυτά με θέμα: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία και η οικουμενική κίνηση», «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον» και «Η συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την προώθησιν της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και την εξαφάνισιν των φυλετικών και άλλων διακρίσεων».

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86767&colid=&catid=26&dt=2014-03-16%200:0:0

Ανώνυμος είπε...

ZHTΩ ΤΟ ΕΥΡΩΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗ !

ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και επιχειρήσεων οι «τροϊκανοί»



Θέλουν να πάρουν τους εφοπλιστές μας!
Ο Βέλγος που μετέχει στα κλιμάκια της «τρόικας» έχει πάρει τον τελευταίο καιρό σβάρνα τα υπουργεία, πρωτίστως το Ναυτιλίας, το Ανάπτυξης και το Οικονομικών, και βάζει θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών και των προνομίων που έχουν οι έλληνες εφοπλιστές.

Μόνο που κάθε άλλο παρά... άδολες είναι οι παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση δεν έχουν κίνητρο την αύξηση των εσόδων του κράτους μας. Για άλλους δουλεύει, και αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί και να ξεσκεπαστεί ο ρόλος αυτού του κυρίου, που μας τον φόρτωσαν σαν μπάστακα.

Κατά... σύμπτωση, την ίδια περίοδο που ο βέλγος «τροϊκανός» ζητούσε την κατάργηση των προνομίων των εφοπλιστών μας έφθασε επιστολή από τον πρωθυπουργό του Βελγίου που τους καλούσε να... μεταναστεύσουν στο Βέλγιο, όπου θα έχουν ό,τι ζητήσουν, όπως μας αποκάλυψε σημαντικό στέλεχος του Μαξίμου.


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86800&colid=37&catid=27&dt=2014-03-16&search=%E5%F6%EF%F0%EB%E9%F3%F4%E5%F2

Ανώνυμος είπε...

Στο νεο δικτυο καναλιων της νεριτ

φαινεται οτι κοβεται η πρωην ερα σπορ και αντι αυτης θα ξανανοιξουν το εμετικο προπαγανδιστικο του πολυρατσιμου ραδιοφωνο κοσμος 93.6 !!!

δηλαδη δεν θα υπαρχει αθλητικο ραδιοφωνο αλλα θα εξακολουθησει να μας ζαλιζει τον ερωτα και τις τσεπες το τρισαθλιο διεθνιστικο-ισοπεδωτικο αυτο προγραμμα που ανοιξε προ των ολυμπιακων η κυβερνηση του σημιτου στη συχνοτητα του δευτερου (που επισης δεν ανοιγει ξανα) !


ειναι εμετικο.

δεν θελουν καλη ελληνικη μουσικη δηλαδη δευτερο προγραμμα.

δεν θελουν αθλητικα για τον κοσμακη ερασπορ

αλλα θα πληρωνουμε το αθλιο σημιτικο κοσμος 93.6 για να μας κανουν μουσικη πλυση εγκεφαλου για τον ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και μουσικες αγιογραφιες καθε φυλης που εποικισε την ελλαδα !

χρησιμοποιουν τις παραδοσιακες μουσικες για να κανουν πολιτικη προπαγανδα !

ετσι φαινεται καθαρα με αυτες τις επιλογες αν επιβεβαιωθουν και το καθεστωτικο ιδεολογικο περιεχομενο της απατριδος και αντιλαικης εξουσιας σημερα...

υγ. να παν να γαμηθουν στις καλπες οι μαφιοζοι.

τσιρακια των γερμανων και αμερικανων

το προγραμμα δε του υγρου τηλεκομματος της γερμανικης πρεσβειας και του πισσαδορου εργολαβου ειναι ακριβως το ιδιο με την ιδεολογικη εθνομηδενιστικη ατζεντα γερμανων ακαδημαικων για την ελλαδα (ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΓΚΕΛ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !) ιδιο δε και με το κομμα των αμερικανων, νεοφιλελευθερων του αλλατινα...