23/7/14

Δημοσιογράφοι είναι τα πρώτα θύματα της αξιολόγησης

Από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα γραφεία τύπου και και την Γ Γ Επικοινωνίας αρχίζουν οι προγραφές και οι απολύσεις με τον μανδύα της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη, με τις διώξεις να γίνονται ντόμινο για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Πρόκειται για μια ακόμη «επιτυχία»της πλειοψηφίας τω ν προθύμων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του γεωπόνου –γενικού γραμματέα Επικοινωνίας, που μερικές μέρες πριν μετακομίσει στην περιφέρεια Δ. Ελλάδος να βγάζει το άχτι του.
Βέβαια είναι μέλος της ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Εφημερίδων) και έχει περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ πάλι, γνωστό για τις σχέσεις του με τον Κεδίκογλου, δίνει στεγνά για όλα αυτά την νέα κυβερνητική εκπρόσωπο και της φορτώνει τις απολύσεις των συναδέλφων της.
Με την απόφαση (ΑΠ 4Α /14/07/2014) του ΓΓ Γραμματέα Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτη:
-οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως δημόσιοι υπάλληλοι, θεωρούνται ενιαίο σύνολο με όλους τους εργαζόμενους (προφανώς για να αυξηθεί το ποσοστό της σφαγής) ενώ είναι γνωστό ότι δεν υπάγονται σε αυτές τις διαδικασίες αφού εξαιρούνται και από το Ν 2190/94.
-υποδεικνύεται ο τι στις δύο δημοσιογραφικές διευθύνσεις (Αναλύσεων και Πληροφόρησης) θα πέσει το μεγάλο λεπίδι αφού δια χειρός ΓΓ Επικοινωνίας η λίστα για βαθμολογία 1-6 περιλαμβάνει 33 άτομα , και για ξεκάρφωμα 1 υπάλληλο από την διεύθυνση δημοσίων σχέσεων και ένα από το γραφείο του γενικού γραμματέα.
Ανάλογο είναι και το κλίμα στα γραφεία τύπου υπουργείων, οργανισμών, ΟΤΑ, κλπ. .Υπάρχει και δεύτερο κύμα διώξεων.
 Έρχεται με το ΠΔ για το νέο οργανισμό της ΓΓ Επικοινωνίας, που με την συναίνεση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ, και παρά τις παρατηρήσεις στη γνωμοδότηση του ΣτΕ συμπληρώνει την αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις που ταιριάζει γάντι με την αξιολόγηση.

Είναι όμως και άλλοθι για τις 300 νέες απολύσεις που φέρνει η συγχώνευση Μπόμπολα –Ψυχάρη, που στήνουν καρτέλ μαμούθ στην ενημέρωση, για τα ρέστα του μνημονίου. Και με τον «κηπουρό» τους στο πόστο του αντιπροέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών, να αδειάζει την Αριστερά του, που άντε τώρα να προτείνει δημοψήφισμα…..

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Προδοσία στην Μικρά Ασία. Η 26η Μαίου 1022

 Απόσπασμα από το Κύριο άρθρο    του "ΕΜΠΡΟΣ" της 26/05/1922