16/7/14

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΜΕΡΙΚΟΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟ

Στις προτάσεις, πού έχουμε κάνει, για άμεση έξοδο από την ψεύτικη ( τεχνητά μεθοδευμένη ) οικονομική και κοινωνική κρίση πού μας έχουν επιβάλλει οι παγκόσμιοι οικονομικοί (και όχι μόνον ) δολοφόνοι.
Εκτός από την στάση των εξωτερικών πληρωμών, τουλάχιστον με ένα 70% του υπάρχοντος εξωτερικού χρέους και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης 30 περίπου ετών (περίοδος χάριτος 5 χρόνια ) αφού βεβαίως επανέλθουμε άμεσα στο εθνικό μας νόμισμα ( ΔΡΑΧΜΗ ).
Θα πρέπει να περιλάβουμε και μία πολύ σοβαρή παράμετρο. Αυτή της διαγραφής των εσωτερικών χρεών. Όλα τα υπάρχοντα χρέη θα πρέπει νομοθετικά να διαγραφούν. Βεβαίως, τα χρέη αυτά θα πρέπει να διαγραφούν επιλεκτικά από τμήματα του Λαού χαμηλών εισοδημάτων, για να “ ανασάνει ” οικονομικά η μεγαλύτερη μάζα της Λαίκης δύναμης. Η επίπτωση θα είναι καθοριστική για την ανόρθωση της Εθνικής οικονομίας.
Διότι ελεύθερος ο Λαός από τα επαίσχυντα και επαχθή οικονομικά βάρη (τόκος κ.λ.π. ) θα μπορέσει να επιδοθεί σε δημιουργική εργασία. Η πρότασή μας δεν έχει, βέβαια, καμιά πρωτοτυπία, δεδομένου ότι ιστορικώς έχει επαναληφθεί η διαγραφή χρεών σε περιπτώσεις αποσαρθρωμένων οικονομιών και κατά την αρχαιότητα, αλλά και μετά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες περιπτώσεις :
1.ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (απόσειση βαρών από τον Σόλωνα 640-559π.χ.
2.ΙΩΒΗΛΑΙΟ (ανά 50 χρόνια διαγραφή όλων των χρεών. Παλ. Διαθήκη Λεβιτικό κεφ. 25) 3.ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ “ παραβολή μυρίων ταλάντων” Ματθ. Ιή 23-35 4.<......ώς καί ημείς αφίεμεν τοίς ωφειλέταις ημών..... (Κυριακή προσευχή )
Η εφαρμογή όλων αυτών από οποιαδήποτε πραγματική Ελληνική πολιτική έκφραση, είναι άμεσα επιβεβλημένη.
Η υπάρχουσα ισχυρή διαλυτική ροπή πού χαρακτηρίζει την Πατρίδα μας, σ' όλους τούς τομείς, δέν αφήνει περιθώρια καθυστερήσεων. Επομένως τα πολιτικά προγράμματα των υποψηφίων νέων πολιτικών σχημάτων, πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα, έναντι τού τόκου, της ύπαρξης των ιδιωτικών τραπεζών και γενικά όλης της διεθνούς και επιχώριας τραπεζικής συμμορίας.
Εξάλλου με αυτό τόν τρόπο θα φανεί, στον υποψιασμένο πλέον Λαό μας, άν οι πολιτικές πρωτοβουλίες πού υπάρχουν ή δημιουργούνται εκκολαπτόμενες, έχουν φρόνημα Ελληνοκεντρικό ( είναι πραγματικά ελληνικές ).
 Διότι μεχρι σήμερα επικρατεί στην πολιτική η νοοτροπία να δίνουμε εξετάσεις ως υποτελείς στην αλητοκλεπτοκρατία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των επαίσχυντων τραπεζιτών.
Χρίστος Α Αθανασόπουλος
christathan,blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me.
Is anyone else having this problem or is it a
problem on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.


Have a look at my blog post - web site ()