11/7/14

Το Βατερλώ της μαύρης Πέμπτης

«Αρνητική εξέλιξη» , «προβληματισμός», «συγκυριακά αρνητικό κλίμα», και τελικά «δεν ήταν πολύ καλή ημέρα στις αγορές για την Ελλάδα», με αποτέλεσμα να μην καλυφθεί το ποσό των 3 δισ. ευρώ που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, και απορροφήθηκε ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 3,5%.
Οι αρχικές προσδοκίες ήταν για επιτόκιο στο 3%, αλλά ο στόχος αναπροσαρμόστηκε στο 3,5%, , Η κυβέρνηση (απτόητη) εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία.
  Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας μιας πλήρους καμπύλης (υψηλών) επιτοκίων». Περίπου το 70% των ομολόγων διατέθηκαν στην Ευρώπη, το 17% στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου το 13% στον υπόλοιπο κόσμο.
Το 65% από το ενάμιση δις το αγόρασαν επενδυτικά κεφαλαία, κεντρικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες , οι ιδιωτικές τράπεζες περίπου το 20%, και οι επενδυτές με μόχλευση (hedge funds), που ήθελαν παραπάνω επιτόκιο, περίπου το 15%.
Στου Σαμαρά, λένε ότι για το Βατερλώ, φταίει εκτός των άλλων και η κρίση της πορτογαλικής τράπεζας του Αγίου Πνεύματος (Espirito Santo) και το κλείσιμο της Coroporate Commercial Bank της Βουλγαρίας και τα πρόστιμο στην Pariba, και οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, και η ήττα της Βραζιλίας με 7-1.
Ανάδοχοι της έκδοσης του τριετούς ομολόγου είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.
Τσάμπα πήγε και η «πρόβλεψη» της JPMorgan, ότι «η Ελλάδα εισέρχεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, και θα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι η Ευρωζώνη στο σύνολό της».
Οι φορολογικές δηλώσεις έφτασαν τις 5.038.527 και υπολείπονται τουλάχιστον 800.000.
Οι 2.094.814 είναι χρεωστικές. Οι πιστωτικές δηλώσεις είναι 1.022.379, και το ποσό που θα επιστραφεί είναι 257.791.280. Οι μηδενικές δηλώσεις είναι 1.851.808

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα γίνουν όλες κανονικά, μην ονειρεύεσαι, επανάσταση άλλη φορά

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το πρόβλημα.Εδώ οι Βαρεμένοι Αυτιάδες της Τατιάνας δεν μπορούν να βρούν τον Σήφη τον κροκόδειλο-ατραξιόν στο Ρέθυμνο όπως είπε και ο shit-bag Πάγκαλος πόρδος ο Γ΄.
Δημήτρης ΜΟΝΑΚΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...