7/7/14

Σταδιακή αποδολαριοποίηση

Η Κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας υπέγραψαν κατά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου κ. Xi Jinping στη Νότια Κορέα, μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία συστήματος εκκαθάρισης των κινέζικων γιουάν σε κορεάτικα γουόν. Μέχρι το τέλος του χρόνου οι συναλλαγές των δυο χωρών θα γίνονται σε εθνικά νομίσματα χωρίς τη «μεσολάβηση» του αμερικανικού δολαρίου.
Από το 2004 η Κίνα έχει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Νότιας Κορέας που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνόλου των εξαγωγών.
Η διεξαγωγή του διμερούς εμπορίου σε γιουάν «ενδέχεται» να μειώσει την πίεση του αμερικανικού δολαρίου στο κορεάτικο νόμισμα. Το κινεζικό νόμισμα είναι τώρα το έβδομο πιο χρησιμοποιούμενο νόμισμα του κόσμου σε διεθνείς πληρωμές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AMERIKA ΖΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΝΑ ΣΕ ΔΩ!!!!

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 1940.37η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Η Απελευθέρωση της Πρεμετής και του Δέλβινου. και η κατάληψη του Υψώματος 1532 στο Πόγραδετς

Κατά την 37η ημέρα του Πολέμου, ο  διοικητής του Ιταλικού εκστρατευτικού Σώματος στην Σκιπερία στρατηγός Σοντού, πρότεινε στον Μουσολίνι «δι...