30/12/14

ΣΟΚ ! 496 οι επιβάτες στο Norman Atlantic-110 οι αγνοούμενοι

Η εισαγγελία του Μπάρι που ανέλαβε να διαλευκάνει το μυστήριο με τους επιβάτες του μοιραίου Οχηματαγωγού που το έκαψαν οι λαθραίοι, επιβεβαίωσε σήμερα ότι 1) υπήρχαν λαθρομετανάστες επί του πλοίου, 2) ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι πολλοί που δεν βρίσκονται στις καταστάσεις επιβίβασης με βάση τις οποίες 3)αγνοείται η τύχη 110 ατόμων, και 4) Τρεις από τους 10 νεκρούς είναι Ιταλοί.
Η εισαγγελία του Μπάρι επιβεβαίωσε ότι διασώθηκαν τρείς λαθρομετανάστες και ότι 18 επιβάτες που σώθηκαν ήσαν υπεράριθμοι. Έτσι με βάση τη λίστα της ΑΝΕΚ των 475 ατόμων, οι επιβάτες μέχρι στιγμής ήσαν πραγματικά 496.
Ο εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα θύματα στο ναυάγιο, και ότι έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι το πλοίο μετέφερε λαθρομετανάστες κρυμμένους στα αμπάρια του, και τόνισε ότι με βάση τη λίστα επιβίβασης αγνοείται η τύχη 179 ατόμων αλλά σε αυτά δεν υπολογίζει τα 69 άτομα που διασώθηκαν από Cruise Europa της Minoan, και πιθανώς από άλλα ελληνικά εμπορικά πλοία, και τα οποία δεν κατέπλευσαν στην Ιταλία όπως το «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49.
Από τους 234 Έλληνες επιβάτες της λίστας επιβατών οι 201 έχουν διασωθεί και δυο είναι επίσημα νεκροί. Λείπουν ακόμα 31.
Το Νόρμαν Ατλάντικ ρυμουλκήθηκε από το αλβανικό ναυαγοσωστικό «Iliria», κοντά στη βραχονησίδα Σάσωνα στον Αυλώνα. Εκεί θα αξιολογηθεί το αξιόπλοο, και έπειτα θα αποφασιστεί αν θα ρυμουλκηθεί στο Μπάρι ή το Μπρίντεζι. Κατά τη ρυμούλκιση έσπασε ένα παλαμάρι που σκότωσε δυο ναύτες του αλβανικού ρυμουλκού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νέο ναυάγιο, βαλτό αυτή τη φορά! Το πλοίο είναι γεμάτο λαθρό, 700 είναι και μάλιστα οπλισμένοι!
Η φρεγάτα που δεν "πρόλαβε" να πάει να σώσει τους Έλληνες, τώρα σπεύδει και μαζί σούπερ πούμα κ.λ.π. Κινδυνεύουν οι Έλληνες ναυτικοί, θα τους σώζουν και θα τους βρίζουν πάλι....
Όσο για ιταλούς και αλβανούς, αυτοί ούτε νοιάζονται για να μην τους σώσουν και αναγκαστούν να τους πάρουν στην χώρα τους.
Τα κορόϊδα της υπόθεσης είμαστε εμείς....
Αυτοί που κυβερνάνε σίγουρα δεν είναι Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Σπυρο.
Με το ανθρωπινο δραμα του προσφατου ναυαγιου του οχηματαγωγου στην Αδριατικη που ζησαμε τηλεοπτικα ολοι, και πιθανως πολλοι απο μας δακρυσαμε με το ανθρωπινο δραμα, ιδιως βλεποντας στην τηλεοραση απελπισμενες μαμαδες να σωζουν τα παιδια τους, θελω να μεταφερω στο μυαλο του καθενος μας μια αλλη τεραστιων διαστασεων και απειρου δραματος συγκριτικα με το Norman Atlantic των 500 επιβατων εικονα, εκεινη του «υπερωκεανιου» ονοματι Παλαιστινη με τουλαχιστον 5 εκκατομυρια απελπισμενους κατοικους «εγκλωβισμενους στα αμπαρια πασχοντας για οξυγονο» και ευρισκομενους στην μεγαλοθυμιαν του εβραιου βομβιστη. Εκει να δει το γεματο υποκρισια τελεποπολο του Πρετεντερη η του καθε Μπομπολα την απολυτη δυστυχια του ανθρωπου. Αν επεκτεινω την ανθρωπινη φαντασια σε αλλα μισοβυθισμενα στην δυστυχια και στον τρομο, υπερωκεανια ονοματι Ιρακ, Λιβυη, Αφγανισταν, Λιβανο κλπ κλπ με τα εκατομυρια καρβουδισμενους απ’ τις εβραϊκες βομβες(Made in USA) , προσφυγες και αγνοουμενους τοτε το δραμα του Norman Atlantic (χωρις να θελω να εμπαιξω στο παραμικρο τον ανθρωπινο πονο) θα μοιαζει σαν παιδικη χαρα.
Ας κραταμε λοιπον στο μυαλο μας νωπα και καθημερινα τον ανθρωπινο πονο απ΄ οπου κι αν πηγαζει κι ας προσπαθουμε να τον αποσωβησουμε με οτι μεσα μπορουμε –ενα εξ αυτων ειναι κατακεραυνονωντας τους δολοφονους εβραιους με την ΑΛΗΘΕΙΑ- ωστε να μην ξαναδουν τα ματια μας η ξανακουσουν τα αυτια μας τετοιου ειδους ανθρωπθνες τραγωδιες.

Πατρικιος

soulis είπε...

Εγω επιμενω οτι η περιπτωση αυτου του ναυαγιου εκτος ολων των αλλων τραγικων αποδεικνυει οτι κακως μιλαμε στην Ελλαδα γιααριστερα δεξια κλπ κομματα.
Κουμαντο εκαναν και κανουν μια μικρη ομαδα λουμπεν μεγαλοαστων οπως τους ελεγε η 17ν η ψωροελιτ οπως τους λες εσυ Σπυρο.
Δεν υπαρχει μονο η μονταζιερα του Μουρουτη.
Εδω και δυο μερες παρακολουθουμε παντου την μονταζιερα των ελληνων νονων της οικογενειας Βαρδινογιαννη.
Οι παντες υπακουν στις εντολες τους και ενεργουν σαν κλητηρες τους.Ο Βαρβιτσιωτης ο αρχηγος του Λιμενικου ολοι οι αξιωματικοι η Ευτερπη τα καναλια ολοι να καλυψουν αυτο το συμμοριτικο βρωμοσογο των Βαρδινογιαννηδων και την κωλοεταιρια τους.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...