9/7/17

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο

Το μεσημέρι της Κυριακής, 9 Ιουλίου 1961, στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής, υπογράφτηκε επίσημα η συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-Ε.Ο.Κ. Από ελληνικής πλευράς την υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο υπουργός Συντονισμού Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ. Στο κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε για την υπογραφή της συμφωνίας , τονιζόταν ότι «η σύνδεσις της Ελλάδος μετά της Κοινότητος, αποτελεί αναγνώρισιν της αρχής ότι η ατλαντική αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι μόνον πολιτική και στρατιωτική, αλλά να στηρίζεται και επί στενής οικονομικής αλληλεγγύης, η οποία και είναι μία εκ των βάσεων επί των οποίων πρέπει να θεμελιωθή η αλληλεγγύη του δυτικού κόσμου».

Δεν ήταν λοιπόν το…. όραμα του Κουφού αλλά η... «ατλαντική αλληλεγγύη». Αυτό που λέγεται τωρα «ολοκλήρωση στις ευρω-ατλαντικές δομές». Την επομένη με τη διαφορά της ώρας η Ουάσινγκτον εξέφρασε «την ικανοποίησή της για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης της Ελλάδας με την ΕΟΚ».
Δεν θα ήταν άστοχο να μιλάμε για ατλαντική αλληλεγγύη στα Επιτόκια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα Χατζάρα έρχεσαι στα λόγια του ΚΚΕ... Το 1981 μόνο τα κομμούνια αντιτίθονταν στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ... Που ήταν τότε οι εθνικιστές;

ΠΩΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ Η ΣΥΡΙΑ. Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε τη μεταβίβαση των Υψιπέδων του Γκολάν υπό ισραηλινό έλεγχο για πάντα

Η ένοπλη αντιπολίτευση έδωσε εντολή στον Μοχάμεντ αλ-Μπασίρ να δημιουργήσει μια μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας