5/7/17

Σερβία: Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις στο δρόμο για τις Βρυξέλλες

Με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, δόθηκε απάντηση στο αίτημα του κ. Βούτσιτς για «επιτάχυνση». « Κατανοούμε τις προσπάθειες της Σερβίας και δουλεύουμε μαζί με τη χώρα αυτή για να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης», ανέφερε η Κοτσιγιάντσιτς και τόνισε οτι «η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο της στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα, αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι, «η Σερβία δεν πρόκειται να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της» και ότι απορρίπτει το εκβιαστικό δίλημμα «είτε ΕΕ ή τη Ρωσία». 
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, επίσης αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι η στρατηγική κατεύθυνση για ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν σημαίνει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει τις σχέσεις της με σημαντικούς εταίρους όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, που συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάντερ Τσεπούριν είπε ότι η πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ και οι ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία δεν αλληλοαποκλείονται.

Περισσότερες και φρέσκες ειδήσεις από τα Βαλκάνια θα βρείτε εδώ....
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...