2/8/17

Ο Αληθινός Πατριώτης Στράτης Μυριβήλης

Το Δοκίμιο περί Πατριωτισμού του 1817 ανέφερε: « Η Πατρίς φωνάζει, και ο Πατριώτης παραιτεί μετά προθυμίας αναπαύσεις, γονείς, συγγενείς, τέκνα, γυναίκα, φίλους, κέρδη, κ.τ.λ. δια να αντιπαραταχθή υπό τας εθνικάς σημαίας κατά τού εχθρού. Η Πατρίς προσκαλεί, και ο Πατριώτης γέρων είναι ή νέος, συναριθμείται εις τας στρατιωτικός φάλαγγας του Έθνους».
Ο Στράτης Μυριβήλης , το 1912, 22 χρονών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, άκουσε τη Φωνή της Πατρίδας και όντας ένθερμος οπαδός του Βενιζέλου, κατατάχθηκε εθελοντής «εις τας στρατιωτικός φάλαγγας του Έθνους έτους κατατάσσεται εθελοντικά στο στρατό και παίρνει μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους».Τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι από δυο σφαίρες στη μάχη του Κιλκίς. Το 1916 , ήταν συνεκδότης της εφημερίδας του κόμματος των Φιλελευθέρων «Ελεύθερος Λόγος»,αλλά ξανάκουσε την Φωνή της πατρίδας και κατατάχθηκε στο 4ον Σύνταγμα Αρχιπελάγους με το βαθμό του δεκανέα και πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο συμμετέχοντας στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μοναστηρίου. Κατά την Μικρασιατική εκστρατεία υπηρέτησε σαν υπαξιωματικός, ( λοχίας) και το καλοκαίρι του 1920 υπηρετούσε στο Β' νοσοκομείο διακομιδής στο Εσκί Σεχήρ, όπου βρήκε την γυναίκα του. Το 1936 άκουσε ξανά τη Φωνή της Πατρίδας και στήριξε την Εθνική Κυβέρνηση και την πολιτική του Ιωάννη Μεταξά , και στον πόλεμο του 1940 προσυπέγραψε μαζί με άλλους Έλληνες λογίους την «Έκκληση των Ελλήνων Διανοουμένων προς τους Διανοούμενους ολόκληρου του Κόσμου», με την οποία καυτηριαζόταν η κακόβουλη ιταλική επίθεση, και γινόταν έκκληση την παγκόσμια κοινή γνώμη για επανάσταση συνειδήσεων και ένα νέο πνευματικό Μαραθώνα.
Το 1948 επιστρατεύθηκε και πάλι στον αντικομουνιστικό αγώνα και γύρισε  την Ελλάδα κάνοντας διαλέξεις στα πλαίσια της εθνικής και πνευματικής εκστρατείας για την πάταξη της ανταρσίας.
Από αυτήν την εκστρατεία είναι το κείμενο «Ο κομμουνισμός και το παιδομάζωμα», που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία.
Σε αυτό που έλεγε ότι, « ο κομμουνιστής είναι μέλος μιας νέας φυλής, ενός νέου τύπου ανθρώπου. Η νέα αυτή φυλή κατασκευάζεται σαν ένα είδος κουρελλού, από τα ρετάλια όλων των φυλών, όλων των λαών, όλων των εθνών. Η δύναμη που κινεί τη σατανική μηχανή του είναι το μίσος. Ο κομμουνιστής, για να προχωρήσει πρέπει να μάθει να μη λυπάται τον άνθρωπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να πιστέψει πως το έγκλημα, η ψευτιά, η λεηλασία, η εκπόρνευση, η κλεψιά, ο βιασμός, δεν είναι πια κακουργήματα μόνο, είναι πράξεις πολιτικές, που επιτρέπονται και επιβάλλονται για έναν πιστό του κόμματος. Πως η ελευθερία του ατόμου είναι εφεύρεση των αστών, και πως η αληθινή δημοκρατία είναι η δικτατόρευση πάνω στην ολότητα μιας κομματικής μειονότητας συνωμοτικής, οπλισμένης, αποφασισμένης να σφάξει όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική της.Όλη αυτή η τερατώδης παιδαγωγική, στηρίζεται πάνω σε μια βάση μεσσιανικής ευτυχίας. Θα σφάξουμε, θα κάψουμε, θα βασανίσουμε, θα ατιμάσουμε, θα κλέψουμε, θα βιάσουμε για να κατασκευάσουμε τον μελλοντικό Παράδεισο της ανθρωπότητας».
Τότε ,70 χρόνια πριν έλεγε: «Κάθε φορά που μια μεγάλη χαρά, ή μια θλίψη έρχεται να συνταράξει ως τις εθνικές του ρίζες έναν λαό, τα άτομα που τον αποτελούν αισθάνονται τη βιολογική ανάγκη να συμπλησιαστούν και να συνειδητοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούν την ομαδική τους αλληλεγγύη. Το ίδιο γίνεται όταν ένας μεγάλος κίνδυνος σταθεί πάνω από το εθνικό σύνολο.Τότε, κάθε άτομο υπακούει σε μια μυστική, κεντρομόλο δύναμη, που το σπρώχνει να συσπειρωθεί γύρω στην κοινή, την παλιά και αγαπημένη εθνική εστία. Το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό. Το απομονωμένο άτομο αισθάνεται τότε μέσα του τη δύναμη της ομογένειας του συνόλου, ο καθένας γίνεται η συνισταμένη όλων των συγκλινουσών θελήσεων. Μπορεί τώρα πια να δεχτεί κατάστηθα όλη τη χαρά και όλη τη θλίψη της ομάδας. Μπορεί ο καθένας να αντικρίσει τη φοβέρα του κινδύνου με όλη την τρομερή δύναμη των ενωμένων συνειδήσεων... Κάθε φορά που το Γένος σύσσωμο αισθάνεται αυτό το θαύμα, νοιώθει συγχρόνως πως καμμιά υλική δύναμη δεν μπορεί να το καταπονέσει και να το βάλει κάτω. Αυτό το ξέρουν καλά -καλύτερα από μας- όλοι οι εχθροί που κατά καιρούς επιχείρησαν να εξαφανίσουν την ελληνική φυλή που στέκεται πεισματικά ριζωμένη πάνω σε τούτον τον βράχο σαν τα δυνατά πουρνάρια επί τριάντα αιώνες. Οι παλιοί κατακτητές το ήξεραν από διαίσθηση. Οι σημερινοί το ξέρουν επιστημονικά. Γι' αυτό και εφαρμόζουν για την υποταγή των λαών ολόκληρο σύστημα μιας ψυχοτεχνικής, σατανικά σοφής, μελετημένης και πειραματισμένης επί χρόνια μέσα στα μυστικά εργαστήρια της ψυχολογίας των λαϊκών μαζών. Και γι' αυτό οι επιθέσεις τους εκδηλώνονται με λύσσα και μανία ενάντια σε όλους εκείνους τους παράγοντες που αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους για την εθνική μας ενότητα», και ακριβως το ίδιο ισχύει και σήμερα με τις λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον κάθε Πατριώτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιοι πατριώτες ; οι γκόμενες με τα iphone στην Ερμού; οι γκέυ; οι λαθρομετανάστες; οι γύφτοι; οι αλβανοί με τα επιδόματα; οι νεολαίες των κομμάτων; οι δημοκράτες; οι κοινοβουλευτικοί; Και τί κάνει ο πατριώτης όταν η πλειοψηφία του δημοκράτη εκ-κοινοβουλευτισμένου λαού δεν θέλει πατρίδα και έθνος αλλά ισλάμ, γκέυ, ανοιχτή κοινωνία, πρέζα-κόκα-φούντα -αλκοόλ; Θα παραβεί την δημοκρατική βούληση ή σε αυτήν την περίπτωση πάλι δεν είναι ενημερωμένος ο λαός και δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία;

ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...και ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ