19/4/20

Μόσχα: Τα εργαστήρια των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες μπορεί να αναπτύσσουν παθογόνους παράγοντες

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι έρευνες για την ανάπτυξη επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων ενδέχεται να διεξάγονται σε εργαστήρια των ΗΠΑ εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Ο Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι το «Ερευνητικό Κέντρο Ρίτσαρντ Λούγκαρ για τη Δημόσια Υγεία» της Τιφλίδας, είναι ένα βιολογικό εργαστήριο των ΗΠΑ , που ανήκει επίσημα στο αμερικανικό στρατιωτικό δίκτυο παγκόσμιου ελέγχου μολυσματικών ασθενειών». Επιπλέον, όπως είπε , πρόσφατα , υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου επισκέφθηκαν πρόσφατα την Τιφλίδα για να συμφωνήσουν με τις γεωργιανές αρχές τη διεύρυνση του φάσματος της έρευνας». 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει τη μεγάλη παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε βιολογικά εργαστήρια και ερευνες πέρα από τα σύνορά της, ιδίως στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες». 
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα οι Αμερικανοί να χρησιμοποιούν τέτοια εργαστήρια αναφοράς σε τρίτες χώρες για να αναπτύξουν και να τροποποιήσουν διάφορους παθογόνους παράγοντες, και για στρατιωτικούς σκοπούς», είπε τονίζοντας: 
«Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αναπτύσσουν μια υποδομή με επικίνδυνες βιολογικές δυνατότητες σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα».

Η Κρατική  Τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,  και ο Κινέζος Πρόεδρος , Σι Τζινπίνγκ, είχαν τηλεφωνική συνομιλία  στην διάρκεια της οποίας ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε να συνεχίσει να παρέχει σταθερή υποστήριξη και βοήθεια στη Ρωσία στον αγώνα της κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει σταθερή στήριξη στη Ρωσία», ανέφερε η κινεζική τηλεόραση.

«Η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν στενά και να προστατεύσουν το παγκόσμιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης από κοινού», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση.

2 σχόλια:

ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ είπε...

Ε ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΣΑ ΟΠΛΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΗΝ ...ΠΑΤΗΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια και για κλάματα. Η Κοντή πήγε στον Εβρο, μίλησε με τους στρατευμενους και ανέφερε την λέξη.... "πατρίδα"!

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...